Strona 1318 z 3048 PierwszyPierwszy ... 318 818 1218 1268 1308 1316 1317 1318 1319 1320 1328 1368 1418 1818 2318 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 13,171 do 13,180 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Ano wlasnie Agnieszko! Dobrze, ze przypomnialas...

Bbaju dla ciebie... i dla wszystkich innych Basieniek...

Agnieszka111, sabinka57 and bbaaja like this.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Kasiu, byliśmy w karczmie polskiej, były więc golonki- zięć i syn, pierogi- my z córką- tzw, talerz pierogowy, czyli misz masz- ze szpinakiem, ruskie, z kapustą, mięsem itd. Zupa kapuśniak z prażokami, którą po prostu uwielbiam, serek pieczony z żurawinką i oczywiście deser- chłopaki ciasto, my z córką uznałyśmy, że lody to nie słodyczewięc zjadłyśmy je Popiliśmy to wszystko piwkiem

Więc obie trzymamy kciuki za moją córkę- dzięki

Dziś w ramach pokuty, dzień koktajlowy wg doktora Bardadyna

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    u mnie wczoraj waga była dla mnie łaskawsza bo dwa dni starałam się jeść grzecznie ale dzisiaj znowu poszybowała w górę bo wczoraj był niezbyt udany ( dietetycznie) dzień, chociaż jako dzień był udany ale wieczorem poszliśmy do kręgielni ze znajomymi i było piwo ( sporo) i pizza... jak łatwo sie domyśleć było bardzo sympatycznie ale nie dietetycznie

Bbaju wszystkiego najlepszego z okazji imienin, spełnienia marzeń i wielu szczęśliwych chwil

Agnieszko i Kasiu no to sobie dogodziłyście wczoraj, wszystko brzmi bardzo smakowicie i na pewno tak tez smakowało a lody na deser bardzo dobry pomysł Agnieszko, też lubię lody

u mnie najbliższy tydzień też zapowiada się towarzysko więc z dietą będzie chudo ....

w bibliotece mam do odebrania książkę Marka Bardadyna " Nałóg jedzenia" - może ją już miałam, sama nie wiem ( ) ale poczytać na pewno warto

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

No ładnie...wszystkie trzy dałyśmy czadu...:
    Sabinko, lubię jego książki, sama mam kilka w domu. Facet wie o czym pisze

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie i wszystkiego najlepszego dla Baś i Basieniek!
    basia.jpg

Agnieszko, nie będę ciągnąć tematu płaczu, bo na ten moment nie ma takiej u ciebie potrzeby. A jak nie ma potrzeby, to wolę się kierować ku jasnej stronie . Z tym zdrowym jedzeniem, to widzę że rzeczywiście masz różniście. Ale skoro takie ci służy, to może nie jest jednak tak źle. A twoje dżemy? - toż to praktycznie same owoce, czyli jak dla mnie, prawie zdrowa pychota! Wytłumacz mi tylko proszę, dlaczego jesz akurat do 13.00? A jak będzie zmiana czasu, to co wtedy? Za córcię oczywiście też trzymam kciuki .

Kasiu, a co to za grupa siatkarzy? Twój M. trenuje czy jest o prostu zawziętym kibicem?

Czytam o waszych prezentach. Też już jestem na fali. Córci jest najłatwiej, bo wspomina o perfumach, M. kupię chyba zestaw głośno mówiący do auta. Młodym na razie wyszukałam moździerz (naprawdę jest fajny ). I nastawiam się na parkę Tilda. Nie pomyślałabym o tych lalkach, gdybym zobaczyła je tylko w Internecie. Ale „doświadczyłam na żywo” i zauroczyły mnie . Tak więc zdecydowanie nabędę. A nad resztą prezentów muszę jeszcze podumać. Co roku myślę, że dobrze byłoby zrobić jakąś listę życzeń, albo tak jak np u Kasi, ale jak dochodzi co do czego, to nikt nie chce w to wejść. Potem jest wielkie zastanawianie się i szukanie, ale chyba tak lubimy .

Postanowień noworocznych na razie nie robię, ale dalej zastanawiam się nad chwilą z wo. Gruszko a jak ty? Masz to jeszcze w planach, czy już ci przeszło?

Jeżeli chodzi o zakupy, to jestem niestety z tych, co nie lubią ich robić. A jeżeli już to sama albo z córą. Mój M. funkcjonuje tak jak część waszych panów – wchodzi, wie konkretnie co chce i zaraz wychodzi. I za nic nie potrafi zrozumieć, że u kobiet to inaczej działa (Sabinko, twój J. to chyba ewenement ). Teraz, jeżeli potrzebuję, żeby jechał ze mną, to bierze coś większego do czytania i czeka w aucie.

Miłego niedzielnego leniuchowania dla wszystkich, poza Basieńkami. Im to życzę dobrej zabawy .
    kasiaogrodniczka and bbaaja like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Krysiu, ja sobie moździerz zażyczyłam w liście do córkowego Mikołaja

Czemu do 13? żeby już po południu nie dokładać sobie niezdrowotności. Jem już wtedy grzecznie i zdrowo. dzięki temu moja waga tak nie szaleje, bo zdążę wszystko spalić do wieczora
    kasiaogrodniczka and bbaaja like this.

Dziewczyny a do czego używacie moździerza? Ja kiedyś dostałam od J. - ładny owszem ale chyba tylko raz ucierałam w nim jakieś zioła ....

Muszę się pochwalić, że zrobiłam pierwszy raz w życiu humus uwielbiam go jeść, zawsze w Anglii pojem go sobie a są tam rożne różniste a u nas tylko czasem się pojawia w sklepach a taki domowy jest na pewno zdrowszy od sklepowego, miałam pastę tahini, ciecierzycę w słoiku, przyprawy i wyszedł bardzo smaczny - no i swój

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Sabinko, ja do gotowania używam zwykle całych przypraw, w sensie w ziarnach- pieprz, ziele angielskie, czosnek i wiele innych. Uważam, że są lepsze niż te już zmielone w torebkach. Dlatego zwykle rozbijam je drewnianą łyżką w miseczce. Kiedyś pomyślałam, że moździerz ułatwiłby mi życie, ale zawsze zapominałam go kupić. Teraz napisałam list do Mikołaja, w którym znalazł się wśród innych życzeń. Mam więc nadzieję, że w końcu go dostanę, bo jeśli nie, to sama go sobie kupię

humus namiętnie robi i je moja córka. Ja nigdy nie próbowałam

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Agnieszko, naprawdę zamówiłaś moździerz? Ale fajnie . Argumentacja z godziną 13.00 ma chyba sens. Tylko co to znaczy, że potem jesz zdrowo? Wiem, pisałaś że jogurt i warzywa. I nic więcej?

Sabinko, ten moździerz właśnie do ziół, różnych ziaren. Humus bardzo zdrowy. Próbowałam go nawet parę razy, ale niestety nie bardzo mi podchodzi .

Uprawnienia umieszczania postów