Strona 1333 z 3048 PierwszyPierwszy ... 333 833 1233 1283 1323 1331 1332 1333 1334 1335 1343 1383 1433 1833 2333 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 13,321 do 13,330 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar bbaaja
    bbaaja jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    bydgoszcz

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Sabinko, jak tylko ostygna to wrzucam do puszki :-) Dzien dobry w srode :-)

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Kasiu, dla mnie takie publiczne poddanie się ocenie wagowej jest bardzo mobilizujące, dlatego biorę udział w akcjach. I uważam, że nawet jeśli ktoś nie lubi takiej formy ekshibicjonizmu, to powinien choć spróbować przez kilka tygodni, bo a nuż widelec da to pozytywny rezultat

Im więcej tym weselej ( chodzi mi o Twoje towarzystwo w zdrowym jedzeniu jestem jak najbardziej za - zresztą może wszystkie podejmiemy takie wyzwanie

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

witajcie koleżanki
    wczoraj miałam sądny dzień w pracy , wyszłam z biura o 17, czyli godzinę po czasie, czułam w gałkach ocznych pulsowanie z przemęczenia, a dziś będzie powtórka, fuj
    lecę zatem, potem jeszcze zajrzę

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Witajcie kochane

Ciągle mnie mało,ale tak może być jeszcze do świąt,bo ja po prostu nie wyrabiam się ze wszystkim i jestem bardzo zmęczona.Wszystko co kiedyś zrobiłam przykładowo w godzinę,teraz zajmie mi dwie.Kiedyś wszystkie 7 okien umyłam jednego dnia,teraz zajęło mi to trzy.Już kiedyś Wam pisałam,że taki urok tej mojej choroby...zmęczenie.Sterydy też teraz nie pomagają.W domu jeszcze sporo roboty,ale przestałam się przejmować-nie zrobię czegoś,to świat się nie zawali......kontrola z sanepidu nie przyjdziePokoje mam ogarnięte,dziś chcę kuchnię zrobić.Wczoraj i przedwczoraj zięć był cały dzień w trasie,córka miała na rano,więc rano szłam dzieciaki zaprowadzić do przedszkola,potem o 14tej odebrać,zabrać do siebie,a córka zabierała ich o 17tej.Kocham maluchy,ale w duecie są męcząceZaraz idę do mamy,bo nie byłam u niej od piątku.W weekend były wnuczki pomyć okna.

Pisałyście o Wigilii...o jedzeniu.U mnie od paru lat bardzo skromnie wyglądają.Kiedyś było inaczej jak jeszcze dziadkowie żyli.Wszyscy mieszkamy tuż obok siebie,więc Wigilie były na zmianę-jeden rok u dziadków,potem u mnie,potem u rodziców,potem u brata jak się ożenił.Teraz często sami jesteśmy w trójkę.W zeszłym roku córka była u teściowej,w tym roku mój mąż idzie do pracy na nockę,co oznacza,z domu wychodzi tuż przed 16tą,więc do kolacji wigilijne zasiądziemy........po 14tejPaskudnie,ale co zrobić,nie pierwszy raz tak jest.W pierwszy dzień świat też pracuje,więc te święta......to tak jakby ich nie było.......i jeszcze Taty zabraknie przy stole

Co do potraw,to już dawno nie ma ich 12tu.Jemy na początek zupę grzybową z makaronem,potem smażonego karpia,kapustę z grochem i grzybami.Potem jak ktoś ma ochotę to ciasto i tyle.No chyba,że na Wigilii byłoby nas więcej,to dochodzą potem jakieś śledziki,wędliny,sałatka śledziowa,jarzynowa i troszkę coś z procentem.Ciasta zrobię trzy-makowca,sernika z kokosem i chyba pierniko-sernik.Do tego trochę sałatki śledziowej i bigos-bigos już gotowy.Trochę smutne święta będą w tym roku.

Na razie tyle-nie ma telefonu,że zięć pojechał,to mogę zbierać się do mamy.

Buziaki

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Hej ponownie
    Jolu, u mnie też wolno idzie, ale masz rację , kontroli nie będzie
    ja lubiłam wigilie u teściów, mnóstwo ludzi wesoło i prawdziwie świątecznie, teraz są skromne bo jestemy sam domownicy, ale szykuję sporo i sałatki i śledziki, a w pierwszy dzień świąt resztki z wigilii są na śniadanie .

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    dzisiaj późno dosyć ale znowu mnie wścieklizna na siebie sama opanowała bo pojadłam jak zwykle bez opamiętania.... i no z mich obietnic? ano g...wno
    ale jestem za cotygodniowym spowiadaniem się ze swojej wagi, co mi tam, nawarzę sobie piwa to i sama muszę je wypić a jak czarno na białym widzę jakieś zmiany w dowolnym kierunku to chyba dla mnie dobrze....
    zresztą kiedyś o ile pamiętam ( a pamieć mam już kiepską bo stara jestem ) było coś takiego na naszym starym topiku...aż gdzież ten nasz stary topik??? gdzie osoby które tam się udzielały??? co nie znaczy, że nie lubię i nie cenię obecnych teraz na naszym forum

Bbaju a te pierniki można jakoś przyozdobić? ciasto zrobione i jutro będę piec

Agnieszko to do zdrowego jedzenia w nowym roku już są 3 chętne : ty, Kasia i ja ( nieudacznik)

Maniusiu wyczyściłas Sucharkowi konto?????

Jolinko dbaj przede wszystkim a zdrowie a wszystko inne ( sprzątanie, gotowanie, pieczenie czy ilość potraw na wigilijnym stole) są mniej ważne, pamiętaj, że mamę, żonę, babcię i córkę twoja Rodzina ma tylko jedną
    a w przygotowaniach do świąt daj się też wykazać innym domownikom

Kasiu no super macie te świąteczne jarmarki a buźka ci się uśmiecha od ucha do ucha

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka

Awatar Jolinkaa
    Mieszka w
    Zagłębie

Dla Was moje kochane Przyjaciółki

Oshiro Elena

Credo przyjaźni

Wierzę w ciebie, przyjacielu.
    Wierzę w twój uśmiech
    - otwarte okno twojego istnienia.
    Wierzę w twoje spojrzenie
    - odbicie twojej uczciwości.
    Wierzę w twoje łzy
    - znak obecności w smutkach i radościach.
    Wierzę w twoją dłoń
    - zawsze wyciągniętą, by dawać i otrzymywać.
    Wierzę w twój uścisk
    - szczere przyjęcie twojego serca.
    Wierzę w twoje słowo
    - wyraz tego co kochasz i czego oczekujesz.
    Wierzę w ciebie przyjacielu,
    tak po prostu w wymowę ciszy.

Oshiro Elena

Przyjaciel

Jesteś przyjacielem, ponieważ jesteś węzłem,
    który łączy, lecz nie zniewala.
    Jesteś przyjacielem, ponieważ jesteś podmuchem,
    który uspokaja, lecz nie usypia.
    Przyjacielem, ponieważ jesteś bratem,
    który upomina, lecz nie upokarza.
    Przyjacielem, ponieważ jesteś wzrokiem,
    który patrzy, lecz nie osądza.
    Jesteś przyjacielem, ponieważ jesteś ręką,
    która prowadzi, lecz nie ciągnie na siłę.
    Przyjacielem, ponieważ jesteś oazą,
    która pokrzepia, lecz nie zatrzymuje.
    Przyjacielem, ponieważ jesteś sercem,
    które kocha, lecz nie zmusza.
    Przyjacielem, ponieważ jesteś czułością,
    która chroni, lecz nie podporządkowuje.
    Przyjacielem, ponieważ jesteś obrazem Boga.
    Właśnie dlatego.

Awatar Jolinkaa
    Mieszka w
    Zagłębie

Znowu nie mogę spać ,a na dodatek poobijana i obolała jestem

Byłam u u Mamy-w drodze miałam niemiłą i bolesną przygodę-wywinęłam "orła"W poniedziałek u nas było na plusie 10 stopni i deszcze,we wtorek z rana mróz -8 i wszystko pozamarzało,a wczoraj sypał z rana śnieg.Przechodziłam przez osiedlową uliczkę i pośliznęłam się na takiej zasypanej,zmarzniętej kałuży.Noga pojechała do przodu i walnęłam z impetem na tyłek,podpierając się dłonią.Podbiegła do mnie kobieta i pomogła się pozbierać.Wystraszyłam się,że złamałam jakieś kostki w dłoni,bo ból był tak silny,że aż się popłakałam.U mamy posmarowałam altacetem,po pół godzinie prawie przeszło.Na szczęście nie złamałam.Teraz mnie boli,ale nie jest spuchnięta i jak ją nie nadwyrężam,to da się wytrzymać-na szczęście lewa ręka,to po południu z pomocą syna mogłam kuchnię posprzątać.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Dziś taką kawkę dla was wydziergałam images (1).jpg

Jolinko, współczuję, bo takie upadki są bardzo bolesne Mam nadzieję, że do Świąt wydobrzejesz Piękne te wiersze
    Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    Agnieszko to do zdrowego jedzenia w nowym roku już są 3 chętne : ty, Kasia i ja ( nieudacznik)
    to super Ja układam sobie wszystkie postanowienia w głowie. W tej chwili mam już 4.Niektóre to drobiazgi, ale 2 są dla mnie bardzo ważne
    Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    a w pierwszy dzień świąt resztki z wigilii są na śniadanie .
    Aga, ja wigilijne resztki z przyjemnością dojadam jeszcze po świętach- kapustę, śledzie, kluski - uwielbiam

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    ale jestem za cotygodniowym spowiadaniem się ze swojej wagi, co mi tam, nawarzę sobie piwa to i sama muszę je wypić a jak czarno na białym widzę jakieś zmiany w dowolnym kierunku to chyba dla mnie dobrze....
    Sabinko, należysz do osób, które bez ściemy piszą co i jak, więc dla Ciebie, takie sobotnie wpisywanie wagi, może mieć tylko pozytywne rezultaty

Miłego dnia dziewczynki. Biorę antybiotyk, tak jakby trochę lepiej, ale gardło dalej boli
    krysiapysia and sabinka57 like this.

Uprawnienia umieszczania postów