Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Dzien dobry dziewczynki!
Nie pojawilam sie wczoraj wieczorem, bo przyjechalam do domu i mialam goscia. Przyszla kuzynka - razem lepilysmy uszka oraz pierogi z kapusta i grzybami. Pomrozilam sobie je i teraz zostaly mi tylko do zrobienia ruskie pierogi. Tych akurat nie ma w tradycji wigilijnej ale moje dzieci je lubia i robie ich troche zeby im zrobic przyjemnosc. My z malzem wolimy te kapustno-grzybkowe.
U mnie Agnieszko- niestety znowu lekki plus na wadze-niby nieduzy, ale jednak...:bad: Wszystko przez te wczorajsze pierogi...jasne, ze musialam spobowac troche... plus pojadlam jeszcze troche migdalow i czasteczek przy wspolnym ogladaniu "Listow do M":beurk:.
Krysienko- co jadlysmy na tej fotce? Zdrowe rzeczy- chlebek pelnoziarnisty z humusem i pasta z awokado plus ostre papryczki...
Ale to znowu bylo wieczorem...a moje wieczorne jedzenie, mimo ze zdrowe nie przeklada sie na spadki na wadze.:bad:
Koniecznie musze wprowadzic po swietach dwa dni "postne" wg Mosleya zeby wyrownywac tygodniowy bilans.
Kiedys to tak dobrze u mnie funcjonowalo... ta dieta dr Mosleya...no nie wiem co mi sie w tej glowie poprzestawialo...:arf:
http://www.pozytywniej.pl/upload/ff9...dbfca85196.png
Wczoraj jadac samochodem uslyszalam w radio fajny pomysl jak podarowac pieniadze. No bo czasami trzeba-prawda?
Gdy np ktos na cos zbiera...
No wiec...
1. Kupujemy pudelko ulubionych pralinek.
2.wyjadamy pralinki.
3. wypelniamy miejsca po pralinkach monetami
4. ewentualnie dokladamy jakis banknocik
5- zapakowujemy prezent i gotowe!:mdr:
1 załącznik(ów)
Załącznik 37687
ja na prezenty finansowe kupiłam takie koperty. Na żywo są jeszcze piękniejsze, bo bardzo błyszczą i mają brokatową fakturę . Do nich jest przyczepiona na srebrnym sznureczku mała karteczka żeby wpisać imię dla kogo, bo na kopercie nie da się napisać...zresztą szkoda by było. Ale pomysł z bombonierką fajny, tylko musiałyby się choć pięciozłotówki zmieścić :D
Lubię pierogi, ale tylko ruskie lub z owocami. Z kapustą brr nie cierpię :) jestem z Twoimi dziećmi Kasiu :D
Dziś mam luz. Wczoraj posprzątałam, zrobiłam obiad. Idę więc spokojnie na paznokcie, a potem do wieczora czytam:) Jutro jadę sama do galerii pooglądać sukienki wieczorowe. Co prawda na Sylwestra nigdzie się nie wybieramy- tzn. wzorem lat ubiegłych idziemy do kina- sposób sprawdzony i świetny, ale tam nie potrzeba wieczorowych strojów, ale teraz jest największy wybór, a ja nie mam nic pasującego na mnie, bo wszystkie sukienki za duże :mdr:A przecież nie wiadomo czy nie trafi się jakaś wieczorowa impreza, a ja nie będę miała w czym pójść!!! Kupiłam sobie super sukienkę na Wigilię, ale mimo, że jest czarna, to jednak za gruba na imprezę, no i z rękawami .
Witajcie, przez ten sejm nie napisałam wczoraj, że byłam na kręglach! To moje pierwsze kręgle w życiu! I udało mi się dwa razy rozbić całość. Hura :yipi: Jutro kolędujemy, wiec muszę wziąć się trochę za porządki. Ale choinki jeszcze nie ustawiamy. To u nas dopiero na dzień przed wigilią.
Maniusiu, brawo dla Sucharka :great:
Agnieszko, no tak – prezenty dla Maniusiu, ale doświadczenie twoje :mdr:. Napisz później trochę jaką sukienkę sobie wybrałaś.
Kasiu – fajny pomysł z bombonierką, chociaż zaraz przyszło mi do głowy, że ktoś może ją otworzyć dopiero za jakieś pół roku. Piszę tak z własnego doświadczenia, bo takie właśnie zapędy do otwierania słodkości ma mój M. ;)
Bbaaju – co to jest ta biala?
A pierogi lubię w każdej postaci. I już się cieszę, bo synowa ulepiła podobno cały kopiec :p
Miłego weekendu wszystkim :)
Cześć dziewczynki :) Krysiu odpowiadam najpierw tobie : domyślam się, że biała to po prostu biała kiełbasa a taka własnoręcznie zrobiona na pewno będzie pyszna:)
u mnie dzisiaj szaleństwo porządkowe, myję okna, piorę zasłony i firany i takie różne atrakcje przede mną....
Wieczorem też idziemy na kręgle Krysiu ale ja nie gram, zupełnie mnie to nie kręci i chyba już nie zakręci nigdy ale bawię się dobrze z grającymi :) J. gra w takiej lidze bowlingowej i jak mu dobrze pójdzie to dostaje kupony na darmowe godziny i to właśnie wykorzystujemy na takie wspólne granie ze znajomymi bo przynajmniej u nas godzina bowlingu jest bardzo droga :(
Jest i piwo i pizza i pogaduszki bo zwykle mamy tor na 2-3 godziny :)
Agnieszko pytasz jak film... No powiem, że nie powalił mnie na kolana ale generalnie niezły, pokazał trochę prawdy jak można w Polsce zarobić duże pieniądze, oczywiście nielegalnie ale i praca w policji też jest nieźle przedstawiona, było tez kilka świetnych ról i chociażby dla nich warto pójść do kina, poza tym wykorzystaliśmy promocję bo w grudniu w weekendy jak płaci się za bilety kartą MasterCard to ma się 2 bilety w cenie jednego i to nam się bardzo spodobało:)
Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka
Wracając do filmu uważam, że Maja Ostaszewska była super :) poza tym bardzo podobał się mi się dla mnie nowy aktor Fabijański, który grał przestępcę o pseudonimie Cukier no i ten bysio który grał Stracha a i Majami był dobry moim zdaniem, uważam również że Bachleda-Curuś też dobrze sobie poradzila, no i Cielecka którą którą bardzo lubię, no i Żmijewski - dawno go nie widziałam w roli złego bohatera....kilka momentów było naprawdę zabawnych :)
Sabinko, wymieniłaś dokładnie tych samych aktorów, którzy i mnie się podobali :) Zdecydowanie poprzednia część Pitbula bardziej mi się podobała niż ta:)
Krysiu, na pewno napiszę czy kupiłam sukienkę i jaką :) ja z kolei bardzo lubię kręgle, choć rzeczywiście znam fajniejsze sposoby spędzania czasu w ruchu :)a co to znaczy, że jutro kolędujecie? Jak to wygląda?
Bylam dzis na zakupach i porobilam troche prezencikow" podchoinkowych". Musze zapakowac torbe dla rodzicow, ktora podam jutro przez siostre. Ona spedza z nimi swieta. Zazdroszcze jej i nie zazdroszcze tego wyjazdu. Moj tato jest trudnym gospodarzem. Uparcie trzymajacym sie swych przyzwyczajen i rytualow. Moja kochana mama natomiast ma taki stres samym faktem zmiany sytuacji gdy ma gosci, ze trudno tam u nich przebywac.:arf:
My spedzamy swieta w domu, tylko z dziecmi czyli w piatke. We wtorek po swietach mam miec byc rano w klinice na wstrzyknieciu tego botoxu. Niby to nie zadna operacja, ale jednak pod narkoza wiec troche sie tym stresuje.:aww:
No nic...jakos to bedzie-prawda? Ide sie pakowac...
http://img4.demotywatoryfb.pl//uploa...9jixlt_600.jpg
Chodzi o biala kielbase:-) kupilam karkowke lopatke boczek i flak i zrobilismy pyszna biala kielbaske:-) rzeczywiscie glupio napisalam...
Jestem na kręgielni ale nie rzucam...konia z rzędem tej z was która zgadnie dlaczego :)