69314Lubią to
-
Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Dzien dobry dziewczynki!
Nie pojawilam sie wczoraj wieczorem, bo przyjechalam do domu i mialam goscia. Przyszla kuzynka - razem lepilysmy uszka oraz pierogi z kapusta i grzybami. Pomrozilam sobie je i teraz zostaly mi tylko do zrobienia ruskie pierogi. Tych akurat nie ma w tradycji wigilijnej ale moje dzieci je lubia i robie ich troche zeby im zrobic przyjemnosc. My z malzem wolimy te kapustno-grzybkowe.
U mnie Agnieszko- niestety znowu lekki plus na wadze-niby nieduzy, ale jednak... Wszystko przez te wczorajsze pierogi...jasne, ze musialam spobowac troche... plus pojadlam jeszcze troche migdalow i czasteczek przy wspolnym ogladaniu "Listow do M".
Krysienko- co jadlysmy na tej fotce? Zdrowe rzeczy- chlebek pelnoziarnisty z humusem i pasta z awokado plus ostre papryczki...
Ale to znowu bylo wieczorem...a moje wieczorne jedzenie, mimo ze zdrowe nie przeklada sie na spadki na wadze.
Koniecznie musze wprowadzic po swietach dwa dni "postne" wg Mosleya zeby wyrownywac tygodniowy bilans.
Kiedys to tak dobrze u mnie funcjonowalo... ta dieta dr Mosleya...no nie wiem co mi sie w tej glowie poprzestawialo...
-
Wczoraj jadac samochodem uslyszalam w radio fajny pomysl jak podarowac pieniadze. No bo czasami trzeba-prawda?
Gdy np ktos na cos zbiera...
No wiec...
1. Kupujemy pudelko ulubionych pralinek.
2.wyjadamy pralinki.
3. wypelniamy miejsca po pralinkach monetami
4. ewentualnie dokladamy jakis banknocik
5- zapakowujemy prezent i gotowe!
-
KOPERTA_KP06.09__4c76e4d8c8097.jpg
ja na prezenty finansowe kupiłam takie koperty. Na żywo są jeszcze piękniejsze, bo bardzo błyszczą i mają brokatową fakturę . Do nich jest przyczepiona na srebrnym sznureczku mała karteczka żeby wpisać imię dla kogo, bo na kopercie nie da się napisać...zresztą szkoda by było. Ale pomysł z bombonierką fajny, tylko musiałyby się choć pięciozłotówki zmieścić
Lubię pierogi, ale tylko ruskie lub z owocami. Z kapustą brr nie cierpię jestem z Twoimi dziećmi Kasiu
Dziś mam luz. Wczoraj posprzątałam, zrobiłam obiad. Idę więc spokojnie na paznokcie, a potem do wieczora czytam Jutro jadę sama do galerii pooglądać sukienki wieczorowe. Co prawda na Sylwestra nigdzie się nie wybieramy- tzn. wzorem lat ubiegłych idziemy do kina- sposób sprawdzony i świetny, ale tam nie potrzeba wieczorowych strojów, ale teraz jest największy wybór, a ja nie mam nic pasującego na mnie, bo wszystkie sukienki za duże A przecież nie wiadomo czy nie trafi się jakaś wieczorowa impreza, a ja nie będę miała w czym pójść!!! Kupiłam sobie super sukienkę na Wigilię, ale mimo, że jest czarna, to jednak za gruba na imprezę, no i z rękawami .
-
Witajcie, przez ten sejm nie napisałam wczoraj, że byłam na kręglach! To moje pierwsze kręgle w życiu! I udało mi się dwa razy rozbić całość. Hura Jutro kolędujemy, wiec muszę wziąć się trochę za porządki. Ale choinki jeszcze nie ustawiamy. To u nas dopiero na dzień przed wigilią.
Maniusiu, brawo dla Sucharka
Agnieszko, no tak – prezenty dla Maniusiu, ale doświadczenie twoje . Napisz później trochę jaką sukienkę sobie wybrałaś.
Kasiu – fajny pomysł z bombonierką, chociaż zaraz przyszło mi do głowy, że ktoś może ją otworzyć dopiero za jakieś pół roku. Piszę tak z własnego doświadczenia, bo takie właśnie zapędy do otwierania słodkości ma mój M.
Bbaaju – co to jest ta biala?
A pierogi lubię w każdej postaci. I już się cieszę, bo synowa ulepiła podobno cały kopiec
Miłego weekendu wszystkim
-
Cześć dziewczynki Krysiu odpowiadam najpierw tobie : domyślam się, że biała to po prostu biała kiełbasa a taka własnoręcznie zrobiona na pewno będzie pyszna
u mnie dzisiaj szaleństwo porządkowe, myję okna, piorę zasłony i firany i takie różne atrakcje przede mną....
Wieczorem też idziemy na kręgle Krysiu ale ja nie gram, zupełnie mnie to nie kręci i chyba już nie zakręci nigdy ale bawię się dobrze z grającymi J. gra w takiej lidze bowlingowej i jak mu dobrze pójdzie to dostaje kupony na darmowe godziny i to właśnie wykorzystujemy na takie wspólne granie ze znajomymi bo przynajmniej u nas godzina bowlingu jest bardzo droga
Jest i piwo i pizza i pogaduszki bo zwykle mamy tor na 2-3 godziny
Agnieszko pytasz jak film... No powiem, że nie powalił mnie na kolana ale generalnie niezły, pokazał trochę prawdy jak można w Polsce zarobić duże pieniądze, oczywiście nielegalnie ale i praca w policji też jest nieźle przedstawiona, było tez kilka świetnych ról i chociażby dla nich warto pójść do kina, poza tym wykorzystaliśmy promocję bo w grudniu w weekendy jak płaci się za bilety kartą MasterCard to ma się 2 bilety w cenie jednego i to nam się bardzo spodobało
Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka
-
Wracając do filmu uważam, że Maja Ostaszewska była super poza tym bardzo podobał się mi się dla mnie nowy aktor Fabijański, który grał przestępcę o pseudonimie Cukier no i ten bysio który grał Stracha a i Majami był dobry moim zdaniem, uważam również że Bachleda-Curuś też dobrze sobie poradzila, no i Cielecka którą którą bardzo lubię, no i Żmijewski - dawno go nie widziałam w roli złego bohatera....kilka momentów było naprawdę zabawnych
-
Sabinko, wymieniłaś dokładnie tych samych aktorów, którzy i mnie się podobali Zdecydowanie poprzednia część Pitbula bardziej mi się podobała niż ta
Krysiu, na pewno napiszę czy kupiłam sukienkę i jaką ja z kolei bardzo lubię kręgle, choć rzeczywiście znam fajniejsze sposoby spędzania czasu w ruchu a co to znaczy, że jutro kolędujecie? Jak to wygląda?
-
Bylam dzis na zakupach i porobilam troche prezencikow" podchoinkowych". Musze zapakowac torbe dla rodzicow, ktora podam jutro przez siostre. Ona spedza z nimi swieta. Zazdroszcze jej i nie zazdroszcze tego wyjazdu. Moj tato jest trudnym gospodarzem. Uparcie trzymajacym sie swych przyzwyczajen i rytualow. Moja kochana mama natomiast ma taki stres samym faktem zmiany sytuacji gdy ma gosci, ze trudno tam u nich przebywac.
My spedzamy swieta w domu, tylko z dziecmi czyli w piatke. We wtorek po swietach mam miec byc rano w klinice na wstrzyknieciu tego botoxu. Niby to nie zadna operacja, ale jednak pod narkoza wiec troche sie tym stresuje.
No nic...jakos to bedzie-prawda? Ide sie pakowac...
-
Chodzi o biala kielbase:-) kupilam karkowke lopatke boczek i flak i zrobilismy pyszna biala kielbaske:-) rzeczywiscie glupio napisalam...
-
Jestem na kręgielni ale nie rzucam...konia z rzędem tej z was która zgadnie dlaczego
Uprawnienia umieszczania postów