Kasiu robię z tego przepisu [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] tylko bez brzoskwin
Kasiu robię z tego przepisu [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] tylko bez brzoskwin
Zobaczcie jak to zleciało...jutro już Wigilia
chr_cof9.jpg
Kasiu, ja bigos, to standardowo- kapusta, różne rodzaje mięsa, czerwone wino, grzyby i przyprawy. Zawsze gotuję go 3 dni.
Dziś reszta roboty, sprzątanie , pakowanie i rano wyjazd. Zdążę jednak wpaść rano na chwilkę.
zobacz, a u nas nikt nie tęskni za sernikiem...robię go bardzo rzadko, raz na kilka lat, nie jest to ulubione ciasto mojej rodziny
Krysiu, gdy mój syn ma wolne, a na kolejny dzień nie ma nic do zrobienia, to potrafi spać do 13!
Dobrego dnia dziewczynki
Dzień dobry dziewczynki
u mnie bigos ugotowany - gotował się 3 dni, powkładałam go do słoików i niech sobie czeka na zjedzenie, wczoraj zrobiłam śledzie po kaszubsku, dzisiaj mam zamiar upiec karkówkę ze śliwkami, upiec makowca według przepisu Agnieszki Maciąg, zrobic krokiety z grzybami i to by było na tyle, resztę Mają zdobić córki J. bo już obie są na miejscu...może jeszcze zrobię te pierożki z makiem, zobaczę
Krysiu moja córka jak była panienką i miała wolną sobotę czy niedzielę to też potrafiła długo spać ale teraz jak ma dzieci to wstawanie o 6 00 nie jest dla niej problemem.Popatrz jak to wszystko się zmienia
Agnieszko ale będziesz miała super z tym urlopem - cały rok odpoczniesz, nabierzesz sił, zrelaksujesz się, będziesz miała dużo czasu na czytanie i dobre seriale, tylko ciekawa jestem czy po jakimś czasie nie będzie ci się już chciało wracać do pracy ale myślę, że nie skoro miałaś w niej tyle przykrości i trudnych sytuacji i płaczu ...
zdaje się, że to nie pierwszy twój urlop zdrowotny ?
Dziewczyny trochę posmece jak to ja - moja waga to obecnie 83 kg - dla mnie horror!!!!
miesiąc temu jak wróciłam od córki ważyłam równo 80, teraz chyba świadomość nadchodzących świąt i tego, że w święta wszyscy jedzą, to i ja jadłam już od jakiegoś czasu dużo obficie bez opamiętania prawie, bez kontroli, slodycze, chleb, ser zolty (duzo)jest mi z tym bardzo źle i waga świadczy o mojej głupocie
postanowiłam, że jeżeli po raz kolejny nie wyjdzie mi gubienie wagi to naprawdę chyba sobie odpuszczę, bo taka ciągla huśtawka - schudnięcie -przytycie -schudnięcie -znowu przytycie bardzo źle wpływa na mnie psychicznie i jest mi z tym po prostu źle ....
może po prostu muszę przyzwyczaić się, że wyglądam jak wyglądam i ta waga ponad 80 jest dla mnie odpowiednia i nic już z tym nie zrobię
tak czy owak wiadomo, że w święta jeszcze sobie pojem a potem spróbuję rozsądnie po raz ostatni coś z tym zrobić....
Gdyby któraś z was chciała pogadać o tym że mną, jakoś wspomóc dobrymi radami dobrym słowem, podnieść na duchu to jestem gotowa na to ale po świętach bo wigilia już jutro
Na razie cieszmy się świętami bo święta to czas radości
Moje kochane - zdrowych, spokojnych,wesołych i radosnych świąt dla wszystkich dziewczyn które tu są oraz dla tych ktore tu bywają a także dla tych ktore były i może jeszcze będą - pamiętamy was wszystkie
Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka
witajcie
Ja dziś rano zrobiłam śledzie w oleju i rybę w zalewie pomidorowo octowej, po pracy popiekę mięsa - karkówkę i indyka, bigos mam też juz w słoikach - robiłam 5 ! dni aż wyszedł taki jak chciałam.
Jeszcze zrobię sałatkę śledziowa z fasolą i śledzia na śłodko z rodzynkami , no i ciasta
I na tym koniec
a nie pochwaliłam się , że już spałam na mojej nowej poduszce i jak dla mnie działa, przespałam całą noc i wstałam w miarę wypoczęta, to jeszcze nie to co bym chciała osiągnąć, ale zawsze mały plusik. Nawet jak to siła sugestii , to i tak jestem zadowolona