Powiada stare przysłowie,że przyjaciele naszych przyjaciół są naszymi przyjaciółmi
Przyjmijcie więc sąsiadki życzenia spokojnych,zdrowych a więc nieobżartych Świąt
Powiada stare przysłowie,że przyjaciele naszych przyjaciół są naszymi przyjaciółmi
Przyjmijcie więc sąsiadki życzenia spokojnych,zdrowych a więc nieobżartych Świąt
Witajcie - wczoraj bardzo późno wróciłyśmy ze sklepu, ale zakupy zrobione i mam nadzieję, że wszyscy będą zadowoleni .
Sabinko – jestem jak najbardziej chętna i gotowa, żeby pogadać z tobą po świętach! Tak więc nie ma zmiłuj i już się szykuj
Agnieszko – dobrze zrobiłaś, że postanowiłaś zadbać o siebie i zdecydowałaś się na ten urlop. Wspominałaś już nieraz, jak bardzo czujesz się zmęczona . To przy okazji może być dla ciebie ciekawe doświadczenie – sprawdzisz ile czasu minie, zanim (jeżeli w ogóle) znowu zatęsknisz za pracą?
Maniusiu – bardzo dziękuję za przepis na kapustę. Już ugotowana i wyszła pyszna! A ten prawdopodobnie nader smakowity i szybko znikający sernik, to pieczesz klasycznie (z dużą ilością jajek i kruchym spodem) czy masz jakiś inny patent? Przykro, ze znowu miałaś taki wydatek z autem .
Kasiu, na pewno juz znalazłaś przepis na sernik Isaura? Ten w Internecie też wydaje się dobry [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Sabinko, Agnieszko – też pamiętam, że potrafiłam spać do pierwszej. Nie powinnam się więc denerwować na córę, bo przecież na uczelnię wstaje przynajmniej trzy razy w tygodniu o piątej, a jednak jak dochodzi dwunasta to zaglądam do niej i trochę wybudzam. Czyli przede mną pierwsze postanowienie noworoczne – koniec z tym!
Powoli zbieramy się do wyjazdu, a jeszcze masę roboty. Pozwólcie więc, że już teraz złożę wam wszystkim (czyli jak to ładnie ujęła Sabinka „tym które tu są oraz dla tych ktore tu bywają a także dla tych ktore były i może jeszcze będą” najserdeczniejsze życzenia:
Zdrowych, spokojnych, pełnych miłości i radości Świąt Bożego Narodzenia, spędzonych w gronie najbliższych sercu osób.
święta.jpg
"BOŻE NARODZENIE"
Pusty rynek. Nad dachami
Gwiazda. Świeci każdy dom.
W zamyśleniu, uliczkami,
Idę, tuląc świętość świąt.Wielobarwne w oknach
błyski I zabawek kusi
czar. Radość dzieci, śpiew
kołyski, Trwa kruchego
szczęścia dar.Więc opuszczam mury
miasta, Idę polom białym
rad. Zachwyt w drżeniu
świętym wzrasta: Jak
jest wielki cichy świat!Gwiazdy niby łyżwy
krzeszą Śnieżne iskry,
cudów blask. Kolęd
dźwięki niech cię
wskrzeszą – Czasie
pełen Bożych łask!
Ostatnio edytowane przez Jolinkaa ; 24-12-2016 o 08:55
Od Zeni zza wielkiej wody przyjmijcie, proszę, życzenia Zdrowych, Pogodnych Swiąt Bożego Narodzenia i Szczęśliwego Nowego Roku (w tym wielu dobrych pomysłów na odchudzanie)!
ps. Nie udzielam się słowem pisanym, ale od czasu do czasu myślę o was cieplutko :-)
11/28 - 68.1
12/5 - 67.7
Witam
W forumowej tabelce zawiesiłam zieloną bombkę, bo zgubiłam w tym tygodniu pół kilo Cieszę się, choć zostało to trochę wspomożone pracowym stresem.Jest miejsce na świąteczne jedzenie
Pozwólcie kochane, że złożę Wam życzenia pięknych, spokojnych i zdrowych świąt. Cieszcie się towarzystwem rodzin zebranych przy wspólnym stole, grzejcie w cieple ich miłości.
images.jpg
Agnieszko gratuluję !
Krysiu sernik piękę tradycyjny 10 jaj na kg sera, lubię tez taki lekki z wiaderka z pianką kokosową , ale rodzinka nie bardzo.
Mam przed tymi świętami wyjątkowego pecha, najpierw auto, a teraz jestem chora,
co mi jest nie wiem, w czwartek po pracy piekły mnie wierzchy stop, były czerwone jak burak i swędziały, posmarowałam kremem i się nie przejmowałam , rano miałam to samo na dłoniach czerwone napuchnięte , pieką i swędzą , po południu, tak wyglądało całe ciało. czerwone spuchnięte i piecze jak poparzone , do tego mi cholernie zimno
Lekarz dał wapno alergo i jakieś tabletki antyhistaminowe i maść oraz opierniczył, że od razu nie przyszłam, a pewnie gdybym przyszło to by zbagatelizował.
w każdym razie wyglądam maowyjściowo, ręce są niesprawne bo spuchnięte,nie będzie dużo jedzenia na swięta
a Wam forumowiczki, życzę zdrowych i wesołych świąt
Wesołych Świąt życzę Wam moje kochane i Waszym najbliższym