http://img1.demotywatoryfb.pl//uploa...isf4id_600.jpg
Wersja do druku
Kasiu, to świetnie, że jesteś pełna optymizmu i zapału. To pomaga mieć odwagę dokonywać zmian.
Ja np. nie miałabym nic przeciwko pracy w innym miejscu. Nie mogę odejść ze szkoły, gdyż myślę o skorzystaniu ze świadczenia kompensacyjnego, a to mogę pobierać tylko wtedy, gdy ostatnim miejscem pracy będzie szkoła. Ale o przejściu na świadczenie myślałam wtedy, gdy miałam pracować do 65 roku życia. Teraz, gdy został skrócony wiek emerytalny ( nie jestem zwolennikiem obecnego rządu, ale za to serdecznie dziękuję:mdr:), to brakujące kilka lat chętnie dopracowałabym gdzieś indziej. W tej chwili mam 34 lata pracy w szkole, i już nie muszę mieć więcej, szczególnie w obliczu dokonujących się zmian.
Jolinko, na pewno mamie trudno porządkować ubrania taty i bardzo współczuję jej tego zajęcia :( dobrze, że ją w tym wyręczysz .
Kasiu, staram się wrócić do gubienia wagi, która stoi jak zaczarowana, więc na razie jem trochę mniej. Nie jestem głodna, bo staram się jednak nie zaniżać za bardzo kalorii.
Dzisiejsze menu
dwie kanapki z dżemem
jabłko i 2 mandarynki
zupa fasolowa
dwa cukierki
sałatka śledziowa
Sabinko chciałam jeszcze napisać że strasznie fajnie brzmi to pudełkowe menu, rzeczywiście wykwintne :D
Rene, przytulam cię mocno. Bardzo poruszył mnie twój wpis. Dobrze, że pozwoliłaś sobie popłakać. Wiem, jak jest ci teraz trudno, ale wiem że musisz przejść przez ten stan smutku :(. Pożegnałaś się pięknie i do końca, więc wierzę, że szybko dane ci będzie osiągnąć wewnętrzny spokój. Wierzę też, że otrzymasz ten znak, na który czekasz.
Masz rację, czekam na znak
Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Mówiłam mu jak umierał , idż do światła , nie martw się o nas , poradzimy sobie , wszystko jest w porządku. A córka mówi : o przewodnik po niego przyszedł. Odszedł bardzo szczęśliwy , to nasza tęsknota tak boli .
To była śmieć , ale to było tak piękne , że córka powiedziała , chcę tak umrzeć
Pierwszy raz widziałam śmierć, a przeżycia są takie jak rodzi się dziecko , nie rozumiem trochę tego
dzisiaj:
ryż z sosem pieczarkowym
jabłko
znów ryż z sosem
tatar z małą kromką
duży łyk soku pomarańczowego ( zupełnie niepotzrebnie)
Ja byłam przypadkiem świadkiem śmierci starszego obcego człowieka który leżał w jednej sali szpitalnej z moim bratem . Jest to takie przeżycie że pamietam wszystko dokładnie jakby to było wczoraj . A co dopiero gdy odchodzi ktoś bliski ...