Pomidorowa z latkami bardzo dobra :)
Wersja do druku
Pomidorowa z latkami bardzo dobra :)
ciao,
zjechalam do rzymu wczoraj po roznych przygodach na lotnisku takze przed dojazdem do lotniska ... a tu zimno....
na lotnisku byla ofera, bo ktos zostawil bagaz na tasmie przed przejsciem przez bramke.
ja juz po kontroli ,zdjeciu butow, zalozeniu plastikowych kapci, przekladaniu kosmetykow z jednej torebki plastikowej do drugiej, bo mozna miec tylko jedna (torebke), rozebraniu sie z branzoletek zegarkow szalika , plaszcza itd. siedzialam, ubieralam sie i doprowadzalam sie do porzadku a celnicy oglosili, ze ktos zostawil bagaz na tasmie przed kontrola.
powstalo male zamieszanie, mysle sobie co za kretyn zgubil walizke pewnie zaraz bedzie alarm, ze to bomba. bylo male poruszenie -mowili, ze bagaz porzucony...
a ja zakladalam buty i juz bylam pewna, ze nie polecimy....
wstalam gotowa w pelnym rynsztunku i zobaczylam przed soba celnika wysokiego nie tylko ranga..
zrobil dosyc grozna mine i sie zapytal gdzie jest moj bagaz...
spojrzalam w prawo i w lewo a moja skruszona mina wyjasnila i rozladowala cala napieta sytuacje.. moja walizka byla nadal na tasmie przed kontrolujaca maszyna a ludzie po prostu ja "przeskakiwali" no i w koncu zrobil sie problem.
pan celnik powiedzial, ze za porzucony bagaz jest kara w wysokosci 500zl ale tym razem mnie nie skasuje a nastepnym razem mam byc bardziej przytomna...pouczyl mnie.
hmm.......
ale....wzielam sie i skoncentrowalam bardzo, zeby wsiasc we wlasciwy samolot, usiasc na wlasciwym miejscu i doleciec do wlasciwego celu......
uffaaa-udalo sie!!!!!
cdn.
cdn.Załącznik 37892Załącznik 37893Załącznik 37894
Załącznik 37895Załącznik 37896Załącznik 37897
sniezylo i wialo rowno...ale wcale mnie to nie zniechecilo do dlugich spacerow....
Załącznik 37898
zgadnijcie kogo min. odwiedzilam w galerii sztuki wspolczesnej?
Załącznik 37900
a to "straszne" muzeum nordyckie z poteznym posagiem krola gustawa 4 Wazy wewnatrz i historia ludow laponskich...ciagle zakopanych w sniegu i zakochanych we wszedzie "obecnych" pod kazda postacia w szwecji reni-ferach....
Załącznik 37899
i zamek krolewski w tle.... i stare miasto tez w tle. ale mnie sie podobala ta zlota korona na moscie...
tylko nie mowcie, ze sie nie rozpisalam...
zmarzlam nawet siedzac tutaj i piszac..az musialam wlaczyc ogrzewanie.
ciao
ciao!!!
cdn.
a to okragla biblioteka i okragly(fragmentami) dworzec .
Załącznik 37901Załącznik 37902
a w bibliotekach, galeriach itp. spali ,siedzieli i przebywali bez problemow bezdomni roznych nacji...i to bylo b. pouczajace...
i zarazem przykre...
Dzień dobry :)
jestem i żyję ale co to za życie....
odezwę się jutro jeżeli mnie jeszcze nie zapomniałyście :mdr:
Witajcie dziewuszki!
Dzieki za kciukow trzymanie i pozytywnych fluidow slanie...
Jak wynik okaze sie jednak na dniach, bo niestety pani, ktora podejmuje decyzje nie byla obecna i panie, ktore ze mna rozmawialy, musza sprawe omowic ze zwierzchnictwem.
Ogolne wrazenie mam pozytywne...no ale... nie ma co narazie dzielic skory na niedzwiedziu...:mdr:
Fajnie by bylo gdyby mnie na ten staz zdecydowali sie przyjac, bo moglabym spokojnie w ciagu tych dwoch i pol miesiecy skupic sie na nauce a nie musiec jezdzic na kolejne rozmowy kwalifikacyjne...
Wiecej -co to za firma i co mialabym tam robic, napisze wam jak dostane odpowiedz.
Madziu-cudna fotorelacja z podrozy. A ty na fotkach szczupla jakby cie bylo polowe mniej! Alez ci zazdroszcze!:money:
Korona na moscie tez mi sie bardzo podoba, no i ta foteczka z nosem w szalu i platkami sniegu we wlosach...
Maniusiu- twoja propozacja koktajlowa fajna -ale na wiosne... mnie teraz zadna sila nie zagonilby nikt do zimnych koktajli. Ta pora roku kocham tylko gorace herbatki i zupki...
Sabinko- nie kokietuj...nikt cie tu nie zapomnial...dawaj i opowiadaj co tam u ciebie- jak przygotowania do wyjazdu do Anglii?
Agnieszko- jak tam Kuba? Juz wyszedl na prosta?
wpadłam sie przywita tez trzymam kciukasy !!!!!pozdrawiam i trzymaj się!!!!
Kasiu No i super wiadomości. Trzymam kciuki dalej :) madzia zauroczylas mnie swoimi zdjęciami . Widoki a przede wszystkim Ty/ super :)
Sabinko uff już myślałam ze nie usłyszysz mojego wołania ... dobrze że żyjesz:)
A co tam u pozostałych Zawzietasek ?
Kasiu, z Kubą już wszystko ok :)