Strona 1449 z 3048 PierwszyPierwszy ... 449 949 1349 1399 1439 1447 1448 1449 1450 1451 1459 1499 1549 1949 2449 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 14,481 do 14,490 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Anoolka
    no ja też mam talent do uśmiercania ponoć nieśmiertelnych roślin.I nawet studia ogrodnicze nie byly w stanie tego zmienić.
    Ale pietruszka na oknie rośnie mi jak szalona,zaraz dorzucę do niej szczypior.

Kasiu
    to już sporo testów za tobą i dajesz radęTaki mały azyl osobisty to świetna rzecz,więc ciesz się swoim pokoikiem ilesię da.
    Ale na działce też chyba coś takiego sobie utworzyłaś
    Agnieszko
    dla mnie te przepisy są troche zbyt skomplikowane i za dużo "obcych" produktow.Nie przepadam za bananami i o ile na surowo czasem zjem to w deserach ,koktajlach,ciastach itp są dla mnie nie do przelknięcia.Lubię kaszę jaglaną, ale ani sernik ani inne desery z niej w postaci papki mi nie "wchodzą".Podobnie z awokado.
    często szukam inspiracji w necie,ale raczej w kierunku uproszczeń i malej liczby składnikow.Ale ty masz teraz sporo czasu więc wykorzystuj go na wielkie gotowanie,a jak wrocisz do pracy do będziesz miala co upraszczać
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 15-02-2017 o 11:35
    krysiapysia and sabinka57 like this.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Gruszko, a jak sadzisz do doniczki pietruszkę i szczypior? Nigdy mi się nie udały. Mam za to drzewko laurowe- rośnie już trzeci rok, udaje mi się też mięta i bazylia.

Kasiu, test?- zakuć, zdać, zapomnieć najważniejsze, że masz z głowy

Awatar gruschka

Agnieszko
    ja "hoduję" na oknie w słońcu.Odcinam 5-8 cm pietruszki od strony wiechetka ( moja producentka warzywna sprzedaje takie wielkie,zazielenione po 3 zł za kg) umieszczam w wodzie,albo jeszcze lepiej w ziemi i już.Samo rośnie
    Z miętą i laurem nie przepadam,reszta ziół przy mnie nie przezywa.Znalazłam sobie okolicznych producentów i każdy na rynku jest od czegoś.
    Sama w mlodości tak bardzo nacierpiałam się na działce rodzicow,że nigdy nie kupię nawet metra ziemi.Jestem z miasta,kocham miasto, jak wracam od przyjaciół ze wsi to rzucam torby i mykam na moją ukochaną,tętniącą zyciem ,główną ulice.A w 2 kolejności nad morze,też takie "miejskie"

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Cytat Zamieszczone przez gruschka Zobacz posta
    estem z miasta,kocham miasto, jak wracam od przyjaciół ze wsi to rzucam torby i mykam na moją ukochaną,tętniącą zyciem ,główną ulice
    --i tuś mi siostrą

Dzięki za przepis, dziś wsadzam pietryszkę w ziemię
    sabinka57 lubi to.

Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    italia

ciao,
    gruschko-
    i tus mi siostra, tez!
    kiedy wracam do warszawy, to nie moge sie jej najesc....napatrzec, nawdychac, nachodzic.....az do wyjazdu.
    gruschka and sabinka57 like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Gruszko z tej strony polecam sałatkę z buraków i kalafiora zapiekanego z parmezanem . Ja tez w tych przepisach szukam prostoty , omijam kasze jaglaną , avokado i takie wynalazki jak np.morszczyn którego nie znoszę . Ale kto wie może po nie tez sięgnę ...oprócz morszczynu
    sabinka57 lubi to.

Awatar gruschka

Agnieszko
    ale na razie sery omijam.Przez 3 tyg nie jadłam i ze stawami bylo lepiej,wystarczyly 2 dni uczty serowej ( wszystko zdrowiutkie) a znowu wiem aż za dobrze ile to ja tych stawow mam...
    Muszę się z tym pogodzić i tyle.
    Ale i tak na tej stronie jest sporo dobrych przepisów,tylko jak dla mnie trochę trącą hipsterką
    sabinka57 lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Kurczę nigdy nie wiązałam bólu stawów z serem . Mam z nimi kłopoty a też jem go sporo bo bardzo lubię No i zastępują mi wędlinę na kanapki. Muszę sprawdzić czy odstawienie cos mi pomoże .
    sabinka57 lubi to.

Awatar gruschka

Ja chyba sobie stawy dobiłam wiele lat temu na diecie Atkinsa.Schudłam wtedy w 3 miesiące 18 kg,czułam się naprawdę doskonale.Ale jakiś czas potem,już na prawie normalnym jedzeniu - głównie warzywa i owoce z mięsem,serami,nabiałem zaczęly mi się pierwsze poważniejsze klopoty.
    Może dlatego na moje stawy tak dobrze działa Dąbrowska
    sabinka57 lubi to.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie – nie wiem, czy powinnam o tym pisać, bo już mi wstyd . Znowu fiknęłam. Wprawdzie nie na prostej drodze, tylko na schodku, ale ślisko nie było. Na szczęście tylko się obtarłam no i utaplałam w błotku, więc nie jest źle . Oczywiście, że jestem zła na siebie . I ani trochę mnie nie żałujcie.

Kasiu, ważne że napisałaś test i to na pewno dobrze. A jak tam chudy dzień? Miło czytać, kiedy ktoś pisze o swojej pasji. Teraz naprawdę widzę, jak bardzo kręcą cię roślinki . Fajnie w takim razie, że pojawiła się Anoolka. Przynajmniej nie będzie nam głupio, że tak marnie towarzyszymy ci w tej pasji. Ale za to jeżeli chodzi o pieski, to jestem z tobą zawsze

Agnieszko, stronka wygląda na fajną. Na pewno się z nią zapoznam, szczególnie że chcę próbować potem jakiegoś w miarę przyjemnego wychodzenia z wo. A jeżeli jeszcze będą przepisy z bananami to ja chętnie, bo jestem z tych co akurat uwielbiają banany .

Gruszko, Agnieszko, Madziu – moje wy prawie miastowe siostry! Całe życie spędziłam w mieście i trudno byłoby mi już teraz gdzieś indziej. Zmiana jest jednak taka, że przestałam tęsknić za dużą aglomeracją i zdecydowanie wolę już mniejsze miasta (wyjątkiem jest Warszawa i Wrocław) .

Agnieszko, Gruszko – niestety potwierdzam szkodliwe działanie białka na stawy. Schudłam mniej więcej tyle samo na Dukanie, co ty Gruszko na Atkinsie. Gdyby jeszcze te zgubione kilogramy się trzymały . A tak to i owszem zostały, ale bolące stawy.

Anoolko witaj i od razu przestawiaj się na pozytywne myślenie o odchudzaniu. Jest tu wśród nas parę takich, którym się udało, więc do dzieła .

Uprawnienia umieszczania postów