Strona 1491 z 3048 PierwszyPierwszy ... 491 991 1391 1441 1481 1489 1490 1491 1492 1493 1501 1541 1591 1991 2491 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 14,901 do 14,910 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Dzień dobry
    Agnieszko współczuję twojemu mężowi choróbska, mówisz, że już cztery dni śpi sam na górze? oj to chyba będzie chciał szybko wyzdrowieć, żeby wrócić do waszej nowej pięknej sypialni a tak na poważnie to zdrówka mu życzę

również tobie Kasiu zdrówka życzę i mam nadzieję, że skoro masz zalecenie trzymać się w cieple to nie popędzisz od razu do ogródka wsadzać te bratki? i mam nadzieję, że już nie byłaś bo z tobą - nasza ty ogrodniczko nic nie wiadomo mam nadzieję, że tylko jakieś nerwobóle i jak same przyszły to same odejdą

Krysiu
    z moim angielskim jest nie tak to, ze w zasadzie głownie jest tam gramatyka a nie o to mi chodzi...
    chodzi mi o to, żeby się jakoś dogadać z wnuczkami, zięciem i nie tylko
    wiem, wiem, że córka powinna rozmawiać z wnuczkami po polsku i uczyć je polskiego ale niestety tak nie robi...nie przestaje przez to być moją ukochaną córką
    super, że wytrwałaś tyle na wo, byłaś bardzo dzielna a teraz życzę ci aby pomalutku udało ci się wprowadzić i inne jedzonko oprócz warzyw

Jolinko jak zwykle cieszy mnie radość z jaka opisujesz swoje spotkania z siatkówką tak trzymaj - każdy ma jakieś hobby ( albo powinien mieć) a twoje sprawia ci niewątpliwą przyjemność - co widać, słychać i czuć

Maniusiu dobrze, ze wyzdrowiałaś to ma kto zajmować się chorym Sucharkiem

Gruchszko cieszę się, że "dzięki" mnie odnowiłaś kontakty z biblioteką i dorwałaś książkę o diecie Pape, ciekawa jestem którą bo ja miałam z naszej biblioteki dwie, nie pamiętam tytułu, pierwszy to chyba ten o chudnięciu podczas snu czy coś takiego...fajnie, że książki pomogły ci jeszcze lepiej zrozumieć tę dietę, powodzenia

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

SAbinko
    no z tym angielskim w szkołach językowych to trochę tak jest ,ze gramatyka,gramatyka,gramatyka a życie sobie
    Chodziłam na taki bardzo zaawansowany z kobitką,ktorej córka uczy angielskiego w angielskiej porządnej szkole,syn kończył jakieś ambitne angielskie studia i lapali się za glowę widząc nasze prace domowe...Więc przestałam chodzić, bo pomimo bardzo zaawansowanej gramatyki nadal mam problem ze zwykłymi pogaduszkami po angielsku

Wiosna idzie ,bo wzięło mnie na wiosenne porządki.Nowe karnisze,nowe firanki,w planach zaslonki,malowanie i parę innych w ten deseń.
    U mnie to zawsze dobry znak,że chce mi się chcieć
    Wczoraj rowerMimo schodów kondycja leży...ale może mięśnie wołają o odpoczynek,więc dziś ani schodów ani roweru.I tak będzie w soboty.
    Rower w serwisie bo zużyłam łańcuchZnakiem tego jeździłam uczciwie
    Pisałam o schodach,ze fajne ale rower bije wszystko na głowę
    Agnieszka111 and krysiapysia like this.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar gruschka

Do tych wiosennych porządków M przyniósł winko i trochę mnie osłabił już pierwszy kieliszek....
    Więc chyba co miałam zrobić to zrobiłam,reszta jutro, a może pojutrze...
    Krysiu
    tośmy siostry w cichym kątku
    krysiapysia lubi to.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry!

Wczoraj przyjechal do domu nasz Pierworodny i mielismy male swieto rodzinne. Dzis wybieramy sie razem na wycieczke...
    Dobrego dnia dziewczynki!

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

witaj Kasiu
    witajcie dziewczyny
    zapowiada się łądny dzień i my też postanowiliśmy zrobić sobie wycieczkę, gdzieś nie za daleko
    tak więc będe mieć wolne od gotowania

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Cześć i czołem
    Udanej wycieczki Kasiu
    Ja dziś z młodym wybywam na zakupy do Łodzi, bo muszę mu uzupełnić garderobę , chcę się też rozejrzeć za jakąś sukienką na czerwcową imprezę. Są już nowe kolekcje, co prawda jeszcze nie w całości, ale coś może sobie przynajmniej upatrzę, a może coś kupię?, najwyzej później kupię drugą

Krysiu, no nie ma co, dziarska staruszka...pozazdrościć

Sabinko, mój Kuba oprócz nauki angielskiego w szkole, od wielu lat uczy się tego języka prywatnie. Od 10 u tej samej nauczycielki, która bardzo dużo czasu poświęca na konwersację. Po egzaminie na certyfikat okazało się, że Kuba najlepiej z całej grupy zdał tę właśnie część egzaminu,Ja się bardzo cieszę, bo zawsze martwiłam się, czy jego znajomość języka jest "szkolna", czy jednak potrafiłby dogadać się z anglikiem. Ponieważ egzamin przeprowadzają rodowici Brytyjczycy, kamień spadł mi z serca. Jesienią Kuba chce się pokusić o drugi stopień, ale ten jest bardzo trudny. Natomiast ja namawiam go bardzo, bo ten certyfikat otwiera mu drzwi do wszystkich międzynarodowych korporacji.

Uważam, że bardzo dobrze, że szukasz jak najlepszego sposobu konwersowania. Ja niestety jestem analfabeta zupełny z angielskiego. W szkole uczyłam się niemieckiego i oczywiście rosyjskiego

Gruszko, u mnie rower już w rozruchu, ale nie jeżdżę codziennie, bo zrobiło się bardzo zimno i strasznie marznę. No, ale mam nadzieję, że wkrótce to się zmieni. Kocham mój rower. Dostałam do od męża na 50 urodziny i jest po prostu cudowny Leciutki, duże koła, miękkie duże siodełko Najgorsze jest to, że ja nie bardzo mam gdzie jeździć. U nas jest jedna, krotka ścieżka rowerowa, a wszystkie okoliczne drogi są bardzo ruchliwe. Przez środek miasta przebiega trasa łącząca Łódź z Gdańskiem i to jest po prostu koszmar.
    jeżdżę bardzo ruchliwymi trasami, zawsze w kamizelce odblaskowej i cała przyjemność z jazdy rowerem ulatnia się jak kamfora tym bardziej, że nasze lokalne portale bez przerwy piszą o potraceniach rowerzystów...

Maniusiu, Tobie też udanej wycieczki życzę

Miłej niedzieli dziewczynki
    Jolinkaa and krysiapysia like this.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

No właśnie Krysiu, podziwiam twoją teściową, naprawdę twarda z niej kobieta. I masz rację to "stare" pokolenie jest inne.
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar gruschka

Wczoraj drugi kieliszek wina wypity do genialnego makaronu rozłożyl mnie na obie łopatki ale w bardzo przyjemny sposób
    A w nocy spałam jak dziecko.
    Wydawałoby się,że makaron na kolację ma się nijak do diety Pape.A jednak ,przeczytalam książkę dość dokładnie i okazało się,że można jeść węglowodany na kolację,tylko zdarza się ,że chudnie się wolniej.Zjadłam trochę skromniejszy obiad i zaszaleliśmy z M na kolację.
    Już chyba kiedyś pisałam,że po białkowej kolacji źle śpię.Budze się po 2-4 razy,mam męczące sny,nie jakieś horrory ale po prostu męczące i trochę przygnębiające,trudno mi się z nich wybudzić i otrząsnąć.
    Za to po węglach to zupełnie inna bajka.A jednym z warunków chudnięcia na Pape jest dobry,solidny sen.
    Tym bardziej,że solidna porcja spagetti to ok 600kcal.Przy w miarę normalnych śniadaniach i obiadach zmieszczę się w 1800-1900kcal.
    A zycie będzie o wiele przyjemniejsze

Agnieszko
    Ja też mam problem z trasami rowerowymi.Żeby wydostać się z miasta w każdą stronę mam po kilka-kilkanaście km bardzo ruchliwymi ulicami.
    Dlatego jeżdzę w kólko na małym dystansie.I raczej wcześnie rano kiedy jest dość pusto.Moj rower jest dość zwyczajny,ale żaden miejski mi nie pasuje.Najbardziej lubię jeździć dość mocno pochylona w kierunku kierownicy.A takie rowery rzadko mają kobiecą urodęJazda
    z wyprostowanymi plecami mnie męczy.
    Maniusiu
    ja z tym podziwem Krysi teściowej byłabym ostrożna.
    Mam taką "zawodniczkę" .To moja mama.Wiele pracy i czasem lekko nieczystych zagrań kosztowało mnie zniechęcenie jej do niektorych prac.Ma klopoty z ciśnieniem,krążeniem,błednikiem,skłonność do przeziębień,uczulenie na większość antybiotykow.Całkiem niedawno udało mi się ją w końcu przekonać do lepszego dbania o siebie.Żeby tą swoją sprawność i samodzielność zachowała jak najdluzęj,bo wiem jakie to dla niej ważne.

Awatar gruschka

Maniusiu
    przyjemnej wycieczki

Krysiu
    jeszcze 2 zdania o polityce.Mogę zrozumieć czyjeś działania(choć się z nimi nie zgadzać) o ile wynikają one z jakiejś idei,natomiast działanie wynikające z chęci osobistej zemsty budzą mój sprzeciw i wstręt.
    Masz racje,że jestem szczęściarą z miejscem zamieszkania.Ale takich miejsc jest więcej tylko trzeba się rozejrzeć.Ja swojego szczęścia długo nie dostrzegałam i jak głupia tęskniłam za nie wiadomo czym.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Gruszko, mój rower, to kolarzówa , tylko pan w sklepie trochę mi ją na zamowienie stiuningował i teraz ją uwielbiam . Mam tez miejski, ale tym jeżdżę na targ, bo ma koszyki z przodu i z tyłu. Też nie lubię jeździć z wyprostowanymi plecami, choć to pewnie zdrowsze, ale jakoś tak nienaturalnie się czuję i bolą mnie...ramiona
    Jolinkaa and krysiapysia like this.

Uprawnienia umieszczania postów