Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Czytałyście to? Swego czasu rozmawiałyście o lustrach w przymierzalniach, a to troszkę wpisuje się w temat. Bardzo bym była tego ciekawa.
http://biznes.interia.pl/wiadomosci/...e,2490256,4199
Sabinko, chyba masz rację, że to krewetki. Nie wiem, czy jadłyście ale dla mnie to one nie wyglądają zachęcająco :shocked:.
Agnieszko, różowe lody? No nie wiem, jakby były malinowe, to chyba byłyby smaczne :wink2:
Bbaaju, fajne że nas poczytujesz, ale jeszcze fajniej będzie, jak częściej popiszesz. To najlepszy sposób, żebyśmy cię lepiej poznały :)
3 załącznik(ów)
Witam w niedzielę Załącznik 38853
Krysiu, taka prawda, że stacjonarne sklepy są coraz bardziej wypierane przez internetowe. Ja ostatnio chciałam sobie kupić białe półtrampki converse, pojechałam don Łodzi, poprzymierzałam wszystkie dostępne modele, a potem wybrałam najfajniejsze i kupiłam w internecie...o 80 zł tańsze :) Kubie też tak kupiłam buty sportowe. Jak z tego wynika, sklepowa marża jest baaaardzo wysoka. Szkoda tylko, że od jakiegoś czasu widać w tym wszystkim zmowę cenową, bo ceny stają się już bardzo do siebie zbliżone, i można wygrać tylko na cenie przesyłki.
A takie lustra? Fajne, bo można się powygłupiać :D
Co do koloru lodów, to ja mam jakś obsesję na punkcie różowych, bo wydaja mi się mega sztuczne i np. takiego koloru nie zjem
Załącznik 38854
jeśli różowe, malinowe, to takie...bo takie uwielbiam :)
Załącznik 38855
milej niedzieli wam życzę :)
Proszono by nie robic fotek mlodej parze ani gosciom, wiec starano sie by to uszanowac. Uroczystosc byla piekna i bardzo podobna do tej, ktora opisywal ten artykul. Z ta roznica, ze wszystko bylo elegenackie i stylowe- nie bylo mowy o piciu z jednej szklanki!:mdr:
Byla muzyka... wiekszosci zabojcza dla naszych europejskich uszu, bo bardzo glosna i w arabskim stylu. Kobitki tanczyly jednak, ze ho ho... My z corcia rowniez kilka razy dolaczalysmy, jak tylko bylo mozna... momentami grali tak troche w stylu Bollywood, a to obie z corcia lubimy.:money: Najbardziej mi sie podobalo gdy para mlodych byla noszona w takim orszaku w lektykach...pieknie to wygladalo!:)
Na sali byla z dwiescie kobiet! Mozecie sobie to wyobrazic? Wiekszosc miala chustki na glowach, czesc jednak nie. Panna mloda miala zabojcza fryzure- w wlosow tyle co trzy kobitki chyba naraz wziete!. Wszystkie bez wyjatku mialy przepiekne suknie...czulysmy sie z corcia troche jak ubogie krewne, mimo ze tez cos tam zalozylysmy na siebie blyszczacego...
Jedzonko bylo naprawde przepyszne. Najpierw na stole stoja do od 17 do 21 tylko ciasteczka. I kawa i woda. Potem podawane sa soki owocowe i slodka jak pieron mietowa herbatka. Nastepnie podaje sie na papierowych talerzykach z plastikowym widelczykiem weselne torty:beurk:- one wczesnie stoja jako dekoracja i po zrobieniu zdjec mlodej parze, gdy sie wzajemnie karmia, te torty sa krojone i rozdawane wszystkim po kawaleczku. Okolo 23:00 podaje sie pierwsze danie czyli rozmaite salatki i owoce morza, ale rowniez miesko z kurczaka. Wszystko bylo niesamowicie smacznie przyprawione. Zaraz potem zabieraja te polmiski i wnosza nowe z jagniecina pieczona z owocami karmelizowanymi i migdalami, a na koniec desery lodowe i owoce. Okolo 24- ej jest po wszystkim i czesc gosci zaczyna sie zbierac. A inni dalej tancza...
Mezczyzni na tym weselu sa w osobnej sali , bez muzyki . Pan mlody i troche jego drozbantow przez pewien czas tez wchodza na kobieca sale i tancza razem z panna mloda i najblizsza rodzina, spiewajac przy tym i pokrzykujac. Ten taniec to wyglada troche tak jak u nas male dzieci tancza , trzymajac sie za rece i machajac ramionami...:mdr:
Na sali nie ma poza tym praktycznie zadnego mezczyzny, diskdzokejka, fotografki, kelnerki to wszystko sa kobietki.
Dzień dobry dziewczynki :) Kasiu ale ci zazdroszczę pobytu na takim weselisku, na pewno przeżycia nieporównywalne do innych wesel na ktorych byłaś, z tego wynika, że kobietki się super bawiły i tańczyły a panowie co robili w innym pomieszczeniu? pili ?ciekawa jestem :) jedzonko wygląda przepysznie, kiedyś byłam z młodymi w restauracji marokańskiej to wszystko mi bardzo smakowało, zresztą ja bardzo lubię wszelakie orientalne jedzenie, owoce morza to niekoniecznie moja bajka ale takie duże krewetki chyba królewskie się nazywają lubię:)
Kasiu masz córkę w domu to na pewno się cieszysz:)
Agnieszko ja też nie lubię takich różowych lodów, takich i innych różowych też, bo po prostu nie lubię żadnych lodów owocowych:)
Kurczę, przemarzłam w kościele na kość :( u nas jest pioruńsko zimno na dworze i strasznie wieje :(
Kasiu, powtórzę- strasznie zazdroszczę Ci tego wesela :) W ogóle bardzo je lubię, a jeszcze takie ...super :) Śmieszny ten sposób jedzenia...po tych wszystkich ciastach i tortach, już pewnie nic bym nie zjadła :D
Dzień dobry, postanowiłam się przypomnieć :)
Mam do was Drogie Panie ogromną prośbę,otóż piszę pracę magisterską na temat stylu życia i objawów menopauzy u kobiet w wieku 40-65 lat.Chciałabym Was bardzo prosić o rozwiązanie anonimowej ankiety, zajmie wam to kilka minut a mi bardzo pomoże, ponieważ potrzebuję jak najwięcej osób żeby badania były dobre. W wolnej chwili bardzo bym prosiła o rozwiązanie ankiety, będę ogromnie wdzięczna!
https://docs.google.com/forms/d/e/1F...ewform?c=0&w=1
Witajcie, u nas rano też było bardzo zimno i wietrznie. A teraz pięknie – świeci słoneczko i jest prawie ciepło :D
Kasiu, przeczytałam z ciekawością opis wesela marokońskiego i teraz opis twoich wrażeń z pobytu na jednym z nich. Też bym z przyjemnością w czymś takim uczestniczyła. Zresztą jak widzisz, nie tylko ja :mdr: A tak swoja drogą różowe zdjęcie z wesela świetnie wkomponowało się w różowości Agnieszki :)
Agnieszko, mam nadzieję że ta niechęć do koloru dotyczy tylko lodów ;)
To ciekawe. Różowy jest wybierany jako ulubiony kolor przez większość małych dziewczynek. Wszystko chcą mieć różowe – ubranka, zabawki, wystrój otoczenia. Pamiętam, bo sama to przechodziłam z córcią. A potem nagle staje się kolorem na który nawet nie spojrzą, a jeżeli już to ze zgrozą :confused:
Gościu MiaCwiczycChce , twój link się nie otwiera, stąd pewnie trudno ci zebrać materiały.
https://docs.google.com/forms/d/e/1F...ewform?c=0&w=1 poprawione
https://docs.google.com/forms/d/e/1F...W3W5Q/viewform
Dzień dobry, postanowiłam się przypomnieć
Mam do was Drogie Panie ogromną prośbę,otóż piszę pracę magisterską na temat stylu życia i objawów menopauzy u kobiet w wieku 40-65 lat.Chciałabym Was bardzo prosić o rozwiązanie anonimowej ankiety, zajmie wam to kilka minut a mi bardzo pomoże, ponieważ potrzebuję jak najwięcej osób żeby badania były dobre. W wolnej chwili bardzo bym prosiła o rozwiązanie ankiety, będę ogromnie wdzięczna!