69314Lubią to
-
Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
aga-juz znalazlam, odnalazlam sie....
i powoli odnajduje sie w wagowej rzeczywistosci....
to pewnie przez ten plac budowy, ktory mam w calym, calusienkim domu
-
Madzienko witaj!
Wspolczuje remontu, bo ja nie naleze do tej grupy co Agnieszka...osob,ktore remonty kochaja.
Ja tam lubie jak wszystko jest jak jest. Po staremu. No chyba, ze ktos cos zrobi za mnie i mnie zaprosi na gotowe, czyste, po zmianie!
zartuje oczywiscie...
Bo fakt-nie kocham roboty zadnej...ale kocham stan po zrobieniu roboty... Cudnie jest patrzec na swoje dzielo...
jestem jeszcze w domu, bo umylam okno w kuchni, posprzatalam nieco, zmienilam posciel, zawiesilam jajeczka tu i owdzie...
Zaraz zrobie chlopakom lasagne i pojade na ogrodek. Tam tez mam jednak niestety troche prac porzadkowych...no ale trudno-ruch dobrze robi na figure...
Sabinko- a co u ciebie- robisz jednak te bezweglowodanowa dietke? kiedy jedziesz do dziewczynek?
-
Kalahari zajrzałam do tabelki, też zgubiłaś 700 g - każdy wynik jest dobry, tym bardziej, że twoja waga już całkiem całkiem
żartuję - piękna jest już ta twoja waga, wiemy przecież z ilu kilogramów startowałaś, tak trzymaj
remontu ci nie zazdroszczę, tym bardziej, ze jak piszesz objął on calusieńki dom - nie dziwota, ze w takim rozgardiaszu nie mogłaś znaleźć tabelki
Kasiu na święta jedziemy z J. do Warszawy a po świętach w piątek lecę do moich dziewczynek, już się nie mogę doczekać, wydaje mi się, że już tam nie byłam bardzo bardzo długo a to tylko ( czy aż) 2,5 miesiąca
-
Kasiu co do diety to staram się jeść niskowęglowodanowo - coś między Atkinsem, LCHF, paleo, dietą samuraja - jest tego
typu diet trochę
dzisiaj nawet upiekłam sobie bułeczki czy ciastka LCHF - nawet dobre a wyszło mi ich aż 9 sporych
-
ciao sabinko, dziekuje za komplement.
bede zwiezla i konkretna: te 9 buleczek to najmniej 2000 kalorii.....????
a dlaczego nie upieczesz sobie piersi kurczaka lub indyka w worku plastikowym(bez tluszczu) z 4 ziemniakami --na obiad i kolacje?
albo nagotuj rosolu tez na indyku lub piersi z kurczaka/bez skory) z duza iloscia warzyw i 3-4 kartoflami na caly dzien. rosol mozna popijac caly czas.
w razie czego mozna go przemienic w pyszna pomidorowa zaprawiona tylko mlekiem.
z warzyw i jajka ja robie prosta salatke wloska nawet z lyzeczka majonezu i wcinam ja na pomidorze z kawaleczkiem chleba.
w momentach kryzysowych nalezy chycic sie za jedno lub 2 ciasteczka i kawe, lyzeczke dzemu na odrobinie chleba lub chuda szynke z ogoreczkiem, tez na kawaleczku chleba.......owoc
oczywiscie zadnego masla nie uzywamy,nie smazymy i raz na tydzien trzeba zrobic wszystko na odwrot, zeby przemiana materii sie obudzila i zaskoczyla od nowa.
no dlaczego? dlaczego ? tak nie?
-
Kalahari jakbym umiała to bym co odpowiedziała na twoje pytanie "dlaczego" ???
no po prostu nie mogę, jem kompulsywnie, jak zacznę to nie mogę skończyć, dużo za dużo i nie po co powinnam a dieta niskowęglowodanowa to chyba jedyna dieta na której nie mam takich napadów głodu...
te 9 bułeczek - ciasteczek będę miała na kilka dni a są właśnie niskowęglowodanowe ale i tłuszczowe
-
ciao,
maniusiu, chcialam uprzejmie doniesc, ze poniewaz "nalegalas" ze skalpelem-weszlam na youtuba i sie podlaczylam...
idzie mi wzglednie dobrze-podpieram sie oczywiscie jedna reka o pobliski mebel, bo inaczej trace rownowage....
ale...spodobalo mi sie...
jak wytropisz jeszcze cos rownie atrakcyjno-fitnessowego to napisz.
-
A ja dzis zjadlam pizze, nie wiem kidy jadlam przedtem, ale byla dobra, a teraz mam wyrzuty...:-)
-
Basiu- na WW klada nam do glowy, ze gdy sie juz cos zjadlo to nie nalezy tego zalowac-tylko powiedziec sobie: Ok, zjadlam cos- na co mialam ochote od dawna. A teraz grzecznie wracam do diety.
Krysiu! Hop! hop! Herbatke zrobilam...
-
Anoolko PsiaMac, jak smutno . Chciałam ci podziękować za wsparcie, a tymczasem to tobie jest ono potrzebne. Tulę mocno .
Maniusiu, bardzo przykra sprawa z twoim znajomym . Rozumiem co czujesz, ponieważ niedawno też żegnałam bliską koleżankę z pracy. Nie da się tak po prostu przejść nad tym do porządku dziennego. Współczuję
Uprawnienia umieszczania postów