69314Lubią to
-
Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Wow ale pyszne śniadanko zaserwowałaś Agnieszko
po takiej dawce cukru będzie mi się dobrze pracowało na angielskim albo właśnie źle???? sama nie wiem - ale się przekonam bo zajęcia mam o 10
-
images.jpg
a u g u r i !!!!
-
Dziękuję Madzia
-
Słodkie pyszności, które tu tak kuszą, skłoniły mnie do tego, żeby poprosić was o pomysł na jakiś pyszny, ale prosty w wykonaniu mazurek. Mam ochotę go zrobić na święta. Na razie znalazłam coś przystępnego w „anielskiej kuchni”, ale jestem bardzo otwarta na wasze pomysły .
-
Agnieszko, mam nadzieję że przyjemnie świętujesz
Na dzisiaj proponuję chwilę z Kuźniarem i Chodakowską. Nie chodzi o całość rozmowy, ale gdzieś tak w połowie powiedziała parę zdań, które jakoś tak spodobały mi się .
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
-
Dobry wieczor!
Agnieszka swietuje a ja cala w stresie bo jutro rano wyruszamy. Jedziemy cala piatka wiec miejsca w samochodzie malo...trzeba mocno glowkowac co wziac, a co nie...
Nie lubie pakowania, szykowania, zabezpieczania domu, kwiatow, wyjadania z lodowki... Jak ktores z dzieci w domu zostaje to pol biedy, ale gdy wszyscy jedziemy to kicha... Do tego stres zawsze powoduje to, ze sie poklocimy z mezem...
Jak juz siedzimy w samochodzie to wreszcie ciut napiecie ze mnie schodzi...
Ale tak naprawde to najbardziej lubie byc juz z powrotem w domu!
Krysiu z mazurkiem ci nie pomoge-raz tylko jakis robilam...niby prosty- a wyszedl mi...do bani!
Zyczen wam jeszcze skladac nie bede, bo mam nadzieje wejsc przed swietami jeszcze na watek. Mysle, ze bede miala u tesciowej jakis dostep do internetu.
Milego wieczoru dla wszystkich!
-
A na jutro juz wam zycze,,,
-
Kasiu, spokojnej podróży i szczęśliwego powrotu!
-
Witam w czwartek images (6).jpg
Fajnie poświętowalismy , bo przyjechał do nas również zięć, który początkowo miał być przejazdem, ale został. Było więc winko i tort ( ja w umiarkowanych ilościach), kwiaty, życzenia ( w prezencie jedziemy za tydzień z mężem nad morze, w na razie bliżej nieokreślone miejsce)
Krysiu, najprostszy mazurek jaki istnieje na świecie, to spód z kruchego ciasta ( tylko musi być smaczny, bo on jest główną podporą, więc na maśle a nie margarynie), a na wierzch kajmak- możesz zrobić sama ( ja na święta robię) lub gotowy z puszki. Posypać po wierzchu płatkami migdałowymi dodać cieniutkie strużki z roztopionej czekolady formując je w gałązki ( żeby razem z migdałami wyglądały jak bazie) i mazurek gotowy. Nawet bez dekoracji jest smaczny. Oczywiście pieczemy sam spód, wszystko pozostałe dodajemy na upieczony i wystudzony.
Kasiu, szczęśliwej podroży Ciasno wam będzie, ale za to swojsko i rodzinnie Ja też dziś i jutro huk roboty, jutro pakowanie jedzenia w pudła i wyjazd w sobotę raniutko , ale dziś jeszcze paznokcie a jutro kościół.
Całą noc bardzo bolały mnie wszystkie kości...ta pogoda mnie wykończy A jak chłopaki wstaną, to posłucham tego, co wrzuciła Krysia. Na razie nie chcę hałasować.
Dobrego czwartku
-
Jolinko, Twojemu Mateuszowi życzę duuuuużo zdrowia i wszelkiej pomyślności images (13).jpg
Uprawnienia umieszczania postów