Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Dzien dobry
Ewus...
dzieki za kawe... dbaj kochana o siebie , bo cos ostatnimi czasy czesto dopada cie chorobsko...
Krysiu...
znalazlam sposob na forum... korzystam z innej przegladarki i jest ok... widocznie cos w mojej dotychczasowej sie zdezaktualizowalo czy cos w tym stylu ...
Agnieszko ...
u nas kregoslupem zajmuje sie ortopeda, bo to w koncu za sprawa ukladu kostnego dochodzi do skrzywien i odksztalcen, ktore sa przyczyna wszelkich dolegliwosci typu wysuwanie dysku czy zaklemowanie nerwu... stres powoduje ogolne napiecie wszystkich miesni , w tym kluczowych w utrzymywaniu w pionie ktegoslupa czyli nas i jesli w wyniku zbyt duzego napiecia pojawiaja sie dolegliwosci krzyzowo ledzwiowe to oczywiscie odpowiedni jest wtedy neurolog ... ja podejzewam, ze Kasienka podmarzla na imprezce ogrodowej, a u mnie takie podmarzniecia koncza sie tez najczesciej podobnymi przypadlosciami, wiec od jakiegos czasu, jako profilaktyke przed takimi wlasnie podziebieniami , praktycznie nie rozstaje sie z podkoszulka, a czesto i dodatkowo czyms naprawde cieplym na ledzwia... kiedy widze mlodyh ludzi z golymi plecami wlosy staja mi deba na glowie, choc pamietam czasy kiedy i ja tak biegalam, a mama powtarzala, ze doigram sie "jakiegos dziaostwa" ... teraz wiem co miala na mysli ...
Kasiu...
no wlasnie... cwiczenia to moja wielka pomoc w takich przypadlosciach... kiedys miedzy wieloma cwiczeniami natknelam sie i na te bardzo proste , ale i wyjatkowo dla mnie skuteczne... moze i tobie sie przydadza ...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Milego dnia wszystkim zawzietaskom...
28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]