Strona 1559 z 3048 PierwszyPierwszy ... 559 1059 1459 1509 1549 1557 1558 1559 1560 1561 1569 1609 1659 2059 2559 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 15,581 do 15,590 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Witam znad wieczornej herbatki! Dzieki Krysiu!

Widok z balkonu? No coz...wlasciwie jest to ulica...ale pod kasztanami! A z boku balkonu mam bez, ktory mi w tym roku administracja osiedla tak opitolila, ze nie ma zadnego kwiatka! Nie wiem kto ich o to prosil, bo ja sama dbam o rosliny wokol mego balkonu. Tutaj u nas jest niepisana umowa, ze albo robi sie wszystko, albo nie robi sie nic i wtedy prace porzadkowe w "zielonosci" wykonuje spoldzielnia. Ja od lat dbam o to co pod balkonem i troche sie wkurzylam, gdy mi jesienia zupelnie niefachowo ktos podczas mej nieobecnosci, przycial bez i hortensje.
    Kupilam na tem moj balkon dzisiaj tzw sloneczne stokrotki...Osteospermum. Niestety one nie lubia chlodow, wiec chyba sie ciut pospieszylam...poza tym kochaja slonce, a u mnie jest ono tylko do 12-tej. Cos czuje, ze jutro je przeniose gdzies do ogrodu.

Agnieszko- co kupilas ciekawego na zakupach? Bardzo lubie ogladac ciuszki, ktore wybierasz.

Gruszko podziwiam cie za te schody. Moje kolane by sie zalamaly.

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Agnieszko...mam nadzieje, ze nie bylo tak na tych zakupach...

Agnieszka111 and krysiapysia like this.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Witam w środę images (2).jpg

Wczorajsze zakupy udane, kupiłam sobie kostium kąpielowy, typowo sportowy do pływania, sukienkę lnianą w moim ukochanym Solarze i parę drobiazgów do domu .

Kasiu, rzeczywiście " fachowiec" musiał przycinać kwiaty, skoro nic nie kwitnie. Trzeba mieć nadzieję, że w przyszłym roku odżyją.Nie mam zdjęcia stroju, ale sukienka jest ta :
    Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-za028215_031_p1.png

Gruszko, Krysiu, stroje kąpielowe kupuję dość często, najczęściej z powodu wyeksploatowania, po raz pierwszy kupiłam nowy, z powodu schudnięcia , Krysiu, w Gdańsku byliśmy tylko dwa dni- w sobotę i w niedzielę na szczęście trafiliśmy na piękną pogodę, dopiero w niedzielę po południu się zmieniła, zaczęło padać i wiać, ale w sumie też dość szybko przeleciało, więc i tak łaziliśmy po plażach

Maniusiu, dasz radę, musisz tylko być stanowcza , przede wszystkim dla samej siebie, wtedy pozostali dadzą Ci spokój

Sabinko, jak tam wizyta u córki

Milej środy wszystkim życzę
    Jolinkaa and krysiapysia like this.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

witam
    Agnieszko piękna sukienka, a kostium też muszę sobie zakupić, bo jak pamiętasz nie posiadam, moze do lata coś się jeszcze uda zgubić to jakoś będę znośnie wyglądać na plaży.
    Dziś dogoniłam suwak, Juppi A dietka jest super, nie czuję głodu ani pokus. Trzeba sie tylko do niej dobrze psychicznie przgotować, Już wiem, że poprzednio źle się do niej zabieralam.
    Za to dziś bardzo źle spałam, nie wiem czemu

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry! Agnieszko dzieki za kawke ... Pozwol, ze odpowiem na nia tym oto wierszykiem...

Sukieneczka bardzo fajna. Taka w twoim stylu. Pamietasz-gdy sie poznalysmy- tez mialas taka lniana chabrowa sukienke, ktora ci sie rozerwala z tylu...I przyjechalas po mnie w tej sukience taka rozemocjonowana...

Maniusiu- dobrac dobry kostiumkapielowy, gdy mamy ciut za duzo tu i owdzie to naprawde sztuka. Znalazlam pare rad na ten temat. Moze sie przydadza...

Oto 10 niezbędnych porad dla każdej z nas:
    REKLAMA

1. Zachowaj równowagę! Neutralizuj dysproporcję! Lubimy symetrię. Często nawet podświadome. To co równomierne, harmonijne, dobrze nam się kojarzy, wprawia nas w dobry nastrój. Dlatego też naczelną zasadą przy doborze kostiumu kąpielowego jest zachowanie równowagi. Co to oznacza? Górna i dolna część ciała muszą się równoważyć, tak aby sylwetka wyglądała proporcjonalnie. Jeżeli tak nie jest - dążymy do tego, żeby zmniejszyć lub zwiększyć optycznie te części ciała, które tę równowagę zaburzają.
    2. Dobieraj oddzielnie rozmiar majtek i stanika.
    Dla kobiet o sylwetkach typu gruszka, czy jabłko - jest to bardzo ważne. Nie ma sensu wciskać się w zbyt obcisłe majtki, kiedy góra pasuje. Dobrze dobrany rozmiar dołu, lub stanika czyni cuda - i optycznie robi swoje!
    3. Zwracaj szczególną uwagę na rozmiar.

Małe rozmiary - powodują wrażenie, że jesteś otyła, zbyt duże - niewygodę w pływaniu, czy samopoczuciu. Trudno się dobrze czuć, kiedy ramiączka bezustannie spadają, lub majtki wpijają się w pachwiny. Dobre samopoczucie - to dobry wygląd - to już jest sprawdzone! Nie łudź się - przecież do wyjścia na plażę, jeszcze schudnę. Kupuj strój na tu i teraz. Jeśli schudniesz - tym lepiej, poznasz to po luźnym stroju kąpielowym i wtedy kupisz sobie rozmiar mniejszy.
    4. Kolor może wiele!
    Pamiętaj, że oprócz koloru wyszczuplającego - czarnego, są też inne kolory, które spełnią tę samą funkcję, a może będą bardziej do ciebie pasować. Na przykład czekoladowy brąz, ciemna purpura, lub granat.
    5. Ozdobny czy gładki?
    Jasny kolor z ozdobami - przyciąga wzrok. Używaj go, żeby podkreślić to, czym chcesz się pochwalić. Ciemne, gładkie materiały nie chwytają spojrzeń. Wykorzystaj je, żeby odwrócić uwagę od tych części ciała, które chcesz ukryć.
    6. Jeśli myślisz, że masz za mały biust - wybieraj stanik usztywniany, typu push-up, z fiszbiną.

7. Jeśli uważasz, że twój biust jest za duży - wybieraj staniki z cienkiej, gładkiej tkaniny, bez usztywnień i ozdób.

8. Tankini - sposób na za duży brzuch!
    Jeśli nie jesteś zadowolona ze swojego brzucha, nie musisz ukrywać go w szczelnie zabudowanym jednoczęściowym kostiumie kąpielowym, czy nie rozbierać się na plaży. Pamiętaj o tankini! Jest to nowość w strojach kąpielowych - połączenie koszulki na ramiączkach ze strojem kąpielowym. Wygodne, modne, można się opalić i odsłonić to co chcesz!
    9. Pareo - twój sposób na seksowne uda!
    Pamiętaj też o pareo, które, dobrze zawiązane, skutecznie maskuje brzuch, uda i pośladki, a zarazem jest przewiewne i bardzo kobiece.
    10. Monokini - najnowsza moda plażowa!
    Jeśli chcesz być na czasie z najnowszymi trendami w modzie plażowej - spraw sobie monokini. Ten typ kostiumu kąpielowego to najgorętszy hit od ubiegłego lata. Jednoczęściowy kostium, który mocno powycinany, odsłania nasze największe plusy i zarazem jest bardzo seksowny.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Kasiu, tamta sukienka oddana- za duża była

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Agnieszko
    sukienka bardzo ladna i przez luziki tu i ówdzie na pewno jeszcze wyszczupla
    Ja potrzebuję luzików w innych miejscach
    O dietę już nie pytam.
    Maniusiu
    super,ze trafiłaś z dietą na dobry czas,brawo za suwak

Moje stroje kąpielowe czekają na lepsze czasy już 3,używane co najwyżej po 2 razy....Jakoś mam opór po tym co widzę wcześnie rano na powierzchni przed kąpielą w zatoce, a o wyjazdach nad pełne morze na razie nie myślę,po tym co widziałam ostatnio.....

Przeczytałam o sposobach postępowania w celu schudnięcia dla emocjonalnych przejadaczy i robię ćwiczenia mentalne.
    Na razie zapominam całkowicie o wadze a skupiam się na podstawowym problemie.I już po 4 dniach jest jakby lepiej,w sensie pożądania do jedzenia rzeczy nie pożądanych
    Właściwie każde moje fajne chudnięcie przebiegało taką ścieżką,oby to było ostatnie.
    Z żartu przez przypadek powstalo małe wyzwanie.Polecane przez specjalistów z BBC.
    Wyzwanie jest takie,zęby na urodziny wbiec lekko 1 raz na moje schody emeryckie
    I żeby skupić się nie na diecie ,jedzeniu i ważeniu tylko pielęgnowaniu tego obrazka jak tak pięknie i lekko wbiegam
    Na razie jestem na dobrej drodze,3 dni porządnego treningu za mną a wyobrażanie sobie efektu końcowego nieustannie wywoluje uśmiech.
    Czy można być szczęśliwą odchudzając się?zobaczymy,jak dlugo uda mi się taki stan utrzymać.
    Z usług wagi na razie nie korzystam ale mam kilku strażników wagi w szafie,ktore zawsze mi prawdę powiedzą
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Mieszka w
    Częstochowa

a co tam pochwale się
    Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-18136986_1844074158989896_1013849817_n.png

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Maniusiu
    bardzo ładny,mnie by się taka broszka przydała, z zielonym oczkiem.
    Jeśli to twoje zdolne dziecko zrobiło to poproszę o wycenę ile by takie cudeńko kosztowalo
    Agnieszka111 lubi to.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Mieszka w
    Częstochowa

zapytam, będzie się zabierać do roboty, bo kompletuje sprzęt, tylko to pewnie trochę potrwa

Uprawnienia umieszczania postów