Strona 156 z 3048 PierwszyPierwszy ... 56 106 146 154 155 156 157 158 166 206 256 656 1156 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,551 do 1,560 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta

Jolinko – przykro mi z powodu komputera. Tak to jest, jak już coś się zacznie walić . Mam nadzieję, że uda się naprawić go jednak mniejszym kosztem. 500 zł to dużo i od razu pojawia się pytanie, czy warto w to inwestować? Bardzo długo musisz czekać na tę naprawę
    Naprawa trwa długo,bo część jest wysyłana do producenta-średnio trzeba czekać 2-3 tyg.Takie niestety są realia.Czy warto inwestować?Jeszcze tak,bo komputer ma tylko 2.5 roku,ma dobre parametry-dałam wtedy za niego 1.5 tys.Do tego mam monitor,który ma niespełna 3 lat.

Skoro już urządzonko do ćwiczeń wysupłałaś gdzieś z czeluści,to popróbuj użyć do tego celu do jakiego jest przeznaczoneJa będę się starać ćwiczyć co drugi dzień.

Awatar evige
    evige jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Suisse

no, niestety, opisałam się jak durna i wszystko na nic, ulotniło się

Dobranoc

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Oto dlaczego lekarz 1. kontaktu daje u nas skierowanie do neurologa w razie silnego bólu kregosłupa: ortopeda leczy wady, a nerolog( w ostatecznosci neurochirurg) choroby kręgosłupa

Choroby neurologiczne:

padaczka, omdlenia
    migrena i inne bóle głowy
    rwa kulszowa, barkowa i inne schorzenia kręgosłupa
    udary mózgu niedokrwienne, krwotoki mózgowe i zaburzenia krążenia mózgowego
    stany po urazach mózgu
    guzy mózgu
    stany po zapaleniach mózgu, rdzenia, opon mózgowo rdzeniowych
    stwardnienie rozsiane
    choroby otępienne (np. choroba Alzheimera)
    choroby zwyrodnieniowe (choroby Parkinsona, Huntingtona, Wilsona)
    miastenia, miopatie, miotonia
    polineuropatie

Ortopedia to dział medycyny zajmujący się profilaktyką, diagnostyką i leczeniem nabytych oraz wrodzonych nieprawidłowości w działaniu i budowie narządu ruchu człowieka. Specjalizacja ta ma na uwadze choroby i urazy: kości (z wyłączeniem kości czaszki), układu więzadłowo-stawowego oraz wynikające z nich uszkodzenia mięśni, nerwów i naczyń.

Do chorób kości należą m.in. nabyta lub wrodzona upośledzona mineralizacja kości, która prowadzi do osłabienia ich struktury, deformacji, skrzywień, a w efekcie do licznych złamań i trudności w ich gojeniu. Chorobą najczęściej dotykającą stawów jest zapalenie spowodowane ich nadmiernym obciążeniem. Zapalenie stawów powoduje duże dolegliwości bólowe nasilające się przy wysiłku aktywującym dany staw.

Innym rodzajem schorzeń z jakimi można zwrócić się do ortopedy są wady kręgosłupa polegające na nadmiernym jego wygięciu do przodu w odcinku szyjnym i lędźwiowym (lordoza), do tyłu w odcinku piersiowym (kifoza) lub w bok (skolioza).

Ortopedia zajmuje się również leczeniem różnych urazów kości i stawów, wśród których wyróżnić można złamania, zwichnięcia, skręcenia oraz stłuczenia.
    Jolinkaa and kasiaogrodniczka like this.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Próbuję teraz podczytać to, co podsunęłyście o ćwiczeniach, fizjoterapii czy kręgosłupie…

Agnieszko – to mnie teraz zdziwiłaś . Bo mam co jakiś czas problemy z kręgosłupem i zawsze kończyło się na wizycie u ortopedy. Z tego co wypisałaś wynika, że rzeczywiście neurolog też może być potrzebny, ale raczej jako kolejny diagnosta?

Jolinko – tak patrzę na to urządzenie. Nie wiem czy mi spasuję, ale popróbuję .

Ewo – no i nie poczytamy . Szkoda, że nie piszesz najpierw na Wordzie (oczywiście szkoda dla nas ).
    Mam nadzieję, że czujesz się już lepiej niż rano i będziesz jutro w pełnej formie?

Kasieńko – a Ty co? Czemu nic nam tu nie piszesz, jak się czujesz?
    Jolinkaa lubi to.

Awatar gamma56
    gamma56 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gütersloh

Spokojnej nocy i pieknych snow ....
    Jolinkaa lubi to.
    28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dobranoc Ewuniu! Spij dobrze przed jutrem kwiatuszku. Bedziemy trzymac kciuki. A na twoj telefon bede czekac cierpliwie kochanie. Moze byc i z Polski. A nasze spotkanie? Czemu mialoby byc pod znakiem zapytania? Z mojej strony nic sie nie zmienilo.
    Nie rozumiem zupelnie czemu niektore z was wywala z forum. Ja niezaleznie jak dlugo pisze-nigdy nie mialam tego problemu.
    Moze to kwestia czegos w waszych ustawieniach na forum?
    Moze byscie Gammo, Ewuniu zapytaly administratora tak jak radzi Agnieszka?

Jolinko- wspolczuwam problemow z komputerem-to wkurzajace na pewno, ze tak dlugo musisz czekac i tyle to bedzie kosztowac.
    Ja dzis doczekalam sie wreszcie zmiany klawiatury- gdybym wiedziala, ze to taka prosta sprawa juz dawno bym to zrobila!
    Ach ten moj malz! To sie nie da zrobic! To sie nie da zrobic! Skaranie boskie z tym chlopem!

Dzis czuje sie naprawde duzo, duzo lepiej niz wczoraj-mysle, ze ja mam jakas lagodna forme tej rwy kulszowej.
    Moge juz prawie normalnie chodzic i czesciowo schylac. Lezec nie zamierzam wcale, bo tego nie lubie. Lekarz zalecil mi raczej spokojne spacery.
    Nawiasem mowiac-dzieki za wasze linki dziewczyny-dowiedzialam sie z nich wielu ciekawych rzeczy i postanowilam postarac sie o dalsza diagnostyke.
    Jutro ide do lekarza domowego i poprosze go chyba o skierowanie na rentgena.
    Jolinkaa lubi to.

Awatar evige
    evige jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Suisse

Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-11173354_1659429770946967_7003831132188219230_n.png

Dzień dobry wszystkim

Troszeczkę mam mało czasu na pisanie, ale tak po krótce

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Dobranoc Ewuniu! Spij dobrze przed jutrem kwiatuszku. Bedziemy trzymac kciuki. A na twoj telefon bede czekac cierpliwie kochanie.
    Moze byc i z Polski. A nasze spotkanie? Czemu mialoby byc pod znakiem zapytania? Z mojej strony nic sie nie zmienilo.
    Nie rozumiem zupelnie czemu niektore z was wywala z forum. Ja niezaleznie jak dlugo pisze-nigdy nie mialam tego problemu.
    Moze to kwestia czegos w waszych ustawieniach na forum?
    Moze byscie Gammo, Ewuniu zapytaly administratora tak jak radzi Agnieszka?
    spałam niezbyt spokojnie, chyba jakiś podświadomy nerw mną rządził
    Kasiu, pomyslałam, że w tej sytuacju, jak jesteś unieruchomiona, nie będziesz gonić na drugi koniec Frankfurtu na spotkanie ze mną, zobaczymy, zadzwonię z PL
    Nie mam rorblemów z wejściem na forum, wchodzę i piszę normalnie, ale coś głupiego niechcący wczoraj zrobiłam, ze wszystko poszło w eter
    Ewo – no i nie poczytamy . Szkoda, że nie piszesz najpierw na Wordzie (oczywiście szkoda dla nas ).
    Krysiu, piszę dwoma sposobami, lubię tak jak teraz w odpowiedziach, ale czasami, jak mam dużo pisania piszę w Word, ten i ten sposób jest dobry, fakt ten drugi niezawodny

Cytat Zamieszczone przez Jolinkaa Zobacz posta
    Oj Ewa......zmartwił mnie Twój wpis i to bardzoCo się dzieje...przecież już lepiej się czułaś.Mam nadzieję,że dziś jest ok. i nie jest to nawrót choroby
    Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Ewa, ja właśnie dlatego jeszcze nie chodzę z kijami żebym od początku nie zachorowała. Jeszcze cały czas pokasłuje- nie brałam żadnego antybiotyku , więc wlecze mi się to i wlecze. Myślę, że za wcześnie zaczęłaś biegać, ale z drugiej strony, masz jutro zawody, więc nie mogłaś inaczej . Trzymam kciuki z Twoje zdrowie i spokojny jutrzejszy start
    Dziewczynki, byłam już zdrowa, a sama sobie dogodziłam na niedzielnym bieganiu, niepotrzebnie włożyłam kurteczkę biegową na początku, bo wiał wiatr, po rogrzewce ją zdjęłam, a że byłam już dobrze rozgrzana i spocona to ile trzeba? skończyło się katarem i mam nadzieję, że wieczorem będę w dobrej formie
    Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Odnośnie baranów zodiakalnych- ja tez uważam, że kobiety z pod tego znaku, maja charakterki :P, ale jesteśmy lojalne, życie byśmy oddały za przyjaciół i rodzinę i jak kochamy, to do końca życia Myślę, że Ewa się ze mną zgodzi
    Oczywiście aga, podpisuję się pod tym jak najbardziej, ale to, ze jestem nieśmiała, wystraszona czasami itp (wbrew pozorom) to fakt, faktem jest, ze jak trzeba to nie ma mocnych

Cytat Zamieszczone przez Jolinkaa Zobacz posta
    Jutro będę mozno trzymać kciuki za Ciebie kochana.
    Ewo – jutro trzymanie kciuków , ale dzisiaj daj sobie jednak luz!
    Bedziemy trzymac kciuki
    Kciuki mile widziane, świadomość, że mi dopingujecie doda mi sił, ale nie dziękuję, podziękuję WAm po wszystkim, wieczorem

Tymczasem miłego dnia wszystkim życzę i uciekam do łazienki...
    Jolinkaa and kasiaogrodniczka like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Kasiu, kiedy byłam o ortopedy, to zrobił tak jak u Ciebie- blokada i rzeczywiście przestało boleć i długi czas nie bolało. Zaczęło wracać, ja już byłam wkurzona na maksa bo do ortopedy jeździłam prywatnie. Poszłam w końcu do rodzinnego, a ona do mnie proszę Pani przede wszystkim diagnostyka, czyli neurolog, tomograf, doraźnie teraz leki, a potem dobry fizjoterapeuta i ćwiczenia w domu. Gdy mój brat leżał na neurochirurgii z guzem mózgu. na tym samym oddziale leżało mnóstwo pacjentów przygotowywanych do operacji po źle leczonych kręgosłupach. Zresztą poczytaj w necie. Podstawa to fizjoterapia. Żeby była skuteczna musi być dobra diagnostyka.
    Dziewczyny z kręgosłupem wojuje już ze 20 lat. pierwsze co robię, gdy chwyta mnie ból- czasem taki że nie mogę się ruszyć i mam ciemno przed oczami lub mdleję, to kładę się na dywanie i ĆWICZĘ, biorę coś przeciwbólowego i ból mija po kilku dniach już teraz prawie nie muszę się konsultować.I dotyczy to całej długości- a uwierzcie, najboleśniejszy jest ból w odcinku piersiowym, gdy nie można oddychać i człowiek ma wrażenie że umiera , więc dochodzi element paniki. Teraz już wiem, przede wszystkim coś uspokajającego, przeciwbólowego i właściwie dobrane ćwiczenia.
    Nie chce nikogo przekonywać, ale to działa, i nie tylko na mnie
    kasiaogrodniczka and evige like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Ewcia trzymam duuuuuuże kciukasy

A wy trzymajcie za mojego syna- dziś drugi dzień egzaminów Wczoraj nie było żle, ale dziś bardziej mu zależy

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Witam i ja rowniez jestem z wami myslami!
    Krysiu- jak to ja nic nie pisze? Przecie wlasnie to robie!

Agnieszko
    bardzo dziekuje ci za te twoje informacje-mam szczera wole wziac sobie twoje rady do serca. Diagnostyke zrobie na pewno...co do cwiczeni natomiast... jestem sceptyczna!
    Znam siebie- zwykle zapalu starcza mi na dwa-trzy razy...
    Nie lubie cwiczyc w domu. Ani sama. Moze jednak wyszukam sobie jakas grupe i bede chodzic chociaz raz w tygodniu ale regularnie...
    To jest realne- natomiast systematyczne cwiczenie w domu...
    Czekam teraz na meza i pojedziemy do lekarza rodzinnego. Potrzebuje dalsze zwolnienie-poprosze go tez o skierowanie na badania kregoslupa i gimnastyke rehabilitacyjna.

Z innej beczki. Dziewczyny kochane-czy ktoras z was wie co sie dzieje z Sabinka? Martwi mnie to jej dlugie milczenie. Nie odzywa sie ani tu ani na fb... Moze ma jakies klopoty?

Gammus, Jolinko, Natko, Madziu, Maniusiu
    ...i wszystkie pozostale tu zagladajace z imienia nie wymienione...pozdrowionka i calusy rowniez dla was kochane!
    Jolinkaa and evige like this.

Uprawnienia umieszczania postów