Strona 1590 z 3048 PierwszyPierwszy ... 590 1090 1490 1540 1580 1588 1589 1590 1591 1592 1600 1640 1690 2090 2590 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 15,891 do 15,900 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Agnieszko
    bo joga to nie jest prosta sprawa...Ja też zaczynałam w domu sama ale szybko zrezygnowalam ,bo ciągle coś mnie bolało nie tak gdzie powinno
    Z instruktorem to zupełnie inna bajka.Wtedy dopiero widać jak trudne i precyzyjne są te ćwiczenia.Za to jak się już te dobre pozycje złapie to śmialo mogę napisać,ze joga dobra jest na wszystko
    Jak pierwszy raz usiłowałam zrobić podstawę podstaw czyli tego psa z głową w dół jako pozycję wypoczynkową i relaksującą to niemal się załamałam,bo dla mnie to była istna akrobatyka i szczyt szczytów moich możliwości a raczej niemożliwości....
    Teraz to jest naprawdę przyjemne po 25 km roweru tak sobie "powisieć" na czworakach z głową w dółNa bardziej ambitne rzeczy na razie się nie porywam, może jesienią wrócę na jakąś jogę emerycką

Krysiu
    zawsze mnie rozbrajasz swoimi wieczornymi wpisamiNie odpowiadam,bo czytam w komórce,a pisanie z komórki dla mnie to raz i dosyćCo do szparagów to pokochałam je ponad 30lat temu na plantacji ( wszystko szło na eksport) i ta miłóść została mi do dzisiaj.
    Smakowaly mi już takie tylko ugotowane w lekko osolonej wodzie.Wtedy w sklepach nigdzie ich nie było a ja znałam je tylko z "Trędowatej" gdzie ordynat zachował się haniebnie i poprosił o dokładkę....Netu też nie bylo.
    Myślę,ze albo się je kocha,albo można sobie odpuścić.Jak chcesz podjąć jeszcze jedną próbę to wybierz oliwkowe (najdelikatniejsze i zazwyczaj bez włókien).
    Na patelni rozgrzej lekko łyżkę masła i łyżkę oliwy lub dobrego oleju,dorzuć pęczek koperku i poduś 10-15 min na małym gazie,tak żeby były lekko chrupiące.To moja ulubiona wersja,nadają się jako dodatek do sałatek i są genialne do tarty z szynką lub łososiem.
    Już kończę,bo znowu się zapędziłam kulinarnie....
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

no i mamy mi nie przyjęli, musi usunąć jeden ząb, ubłagałam dentystę że zrobi to jutro i do szpitala mamy się zgłosic za tydzień - MASAKRA !!!!!
    Gruszko zgodze się z Tobą, z instruktorem jest inaczej, co rusz poprawiał postawę

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

O tak , Gruszko teraz już wiem, że napytałam sobie biedy , w sumie dobrze że nie większej. Natomiast lekarz powiedział mi że joga jest świetna na zachowanie sprawności na długie lata.
    Maniusiu, no to rzeczywiście macie biedę
    sabinka57 lubi to.

Mieszka w
    Częstochowa

Jolinko, fajnie że napisałaś, ale będziesz miała teraz elegancko po remoncie U mnie też by się przydał
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie!
    Gruszko, o rety, od razu zaczęłam się zastanawiać, jakie głupoty wypisuję . Rozbawił mnie twój wpis o psie z głową w dół. Ale to znaczy, że miałam rację podziwiając go tylko na filmiku. Też myślę, że lepiej zacząć jogę od instruktora. Niby filmiki są, ale tylko potwierdzasz, że prawidłowe wykonanie ćwiczeń tkwi w szczegółach, które wymagają fachowego naprowadzenia. Dalej kusisz szparagami i to tak skutecznie, że już czuje, iż podejmę jeszcze jedną próbę. A nuż zrobię dobrze, albo nagle się okaże, że zmienił mi się smak . Co do wyboru oliwkowych, to może być problem. Pamiętaj, że jestem Lidlowa, a w innych sklepach nie uświadczę. Dzięki za przepis. Kupię szparagi jutro, jak będę wracała z pracy. Tylko pytanie, czy te supermarketowe w ogóle się nadają? Co do przepisów, to myślę że dziewczyny nie miałyby by nic przeciw się twoim kulinarnym pomysłom .

Agnieszko, niestety nie mam możliwości bywania w teatrze tak często, dlatego już podskakuję z radości. Po pierwsze z uwagi na planowany za kilka tygodni wyjazd do W-wy, a po drugie dlatego, że już czekają tam bilety do teatru

Jolinko, bardzo jesteście pracowici. Naprawdę podziwiam to, że cały czas coś robicie, naprawiacie. Fajnie też, że możecie liczyć na pomocników. Dzięki temu pewnie szybko śmigniecie z całością.

Maniusiu, rzeczywiście masakra. Dobrze, że chociaż znaleźli dla mamy ten termin za tydzień!
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Dzieńdobererk
    images.jpg

Wczoraj, tak jak wam pisałam, byłam w kinie na Jutro będziemy szczęśliwi. Piękny, wzruszający film. Obśmiałam się za wszystkie czasy, potem się zryczałam...emocji było wiele. Polecam Potem była pizza i piwo, bo koleżanka miała urodziny...fajny dzień

Krysiu, a na co idziecie w Warszawie, i do którego teatru? Ja uwielbiam Teatr 6. piętro. Zawsze jest coś fajnego

Jolinko, pracowita mróweczko Ja też przymierzam się do remontu i słowo -przymierzam- oddaje całą treść sytuacji Ciekawe ile mi na tym zejdzie

Kasiu, a jak tam Raduś w nowej pracy ?

Od rana leje i jest ciemno jak w listopadzie...a tak już było fajnie. Mam nadzieję, że to przejściowe.
    Dziś mam wywiadówkę u Kuby. Dacie wiarę, że będziemy omawiać studniówkę, które będzie w styczniu??? Swoją drogą- Matko jedyna, jak ten czas zasuwa

Dobrej środy wszystkim życzę
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 24-05-2017 o 07:14
    krysiapysia and sabinka57 like this.

Mieszka w
    Częstochowa

Hej
    Agnieszko dziękuję za kawkę, ja dziś w pracy od pół do siódmej, bo muszę wyjść wcześniej i zabrać mamę do dentysty
    Ja uwielbiam teatr, w moim mieście jest fajny zespól i fajne sztuki grają, tyle , że niestety dużo premier nie ma
    U nas dziś pada, na szczęście nie bardzo mocno, a na śląsku jest zagrożenie burzami z gradem, więc z niepokojem patrze na niebo. W piątek robimy grilla i chciałabym aby pogoda była
    Agnieszko daję wiarę, że już omawialiście studniówkę, bo u nas była omawiana w marcu

No właśnie Kasiu nic nie piszesz jak idzie Radkowi, zadomowił się?
    krysiapysia and sabinka57 like this.

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Tyle chciałam wczoraj jeszcze napisać,a tu praca zrobiła mi psikusa i nie było czasu.A wieczorem po długim dniu przy kompie to mam wenę już tylko do czytania
    Krysiu
    pisz,pisz to nie są żadne głupoty tylko bardzo fajne słowa i słówkaPierwsze szparagi kupowałam właśnie w lidlu i smakowaly jak ambrozja,ostatnio kupowała biale na wagę bo tylko tam byly i też byly przepyszne.Co nie oznacza,ze polubiłam lidla
    Zapomnialam napisać,żę surowe szparagi kroję w 0k.2cm kawałki.
    Też jestem ciekawa co to za teatr i pewnie jeszcze jakieś inne przyjemności
    Maniusiu
    chcialam ci napisać,że mojej mamie w prywatnej klinice też kazali przed zabiegiem wyleczyć zęby.Drugie oko robiła już na NFZ w szpitalu ale też sporo badań robiła u swojego lekarza rodzinnego i trochę się nabiegała przed zabiegiem.
    Jolu
    fajnie,zęjuż masz ten remont,ja ciągle rozmyślam jak zmienić wszystko bez bałaganu i ekipy remontowej....wiem,zęto nierealne,ale trochę mnie fachowcy przerażają a tyle zwlekałam,że znowu wszystko jest do remontu
    Sabinko
    świetnie napisane - uroda banalna czy nie- ważne,ze jest
    Kasiu
    też jestem ciekawa wieści z pracy u obu synów,jak tam krakowskie zycie starszego?

Rower zaliczony,dzisiaj bylo mega przyjemnie, morze i niebo błękitno-żółte,a to się bardzo rzadko zdarza.I takie lekkie przymglenie słońca.
    U nas pogoda jak dla mnie rewelacyjna - 17-19 stopni,lekki wiatr chłodno-wilgotny przynosi energię do działania
    Pape jakoś idzie.Szału nie ma ale katastrofy też nie.
    Dzisiaj dzień bez zboż, bo ostanio za bardzo ulegałam francuzowi i skutki są takie,ze znowu skóra na brzuchu i biodrach obrzydliwie mnie swędzi.A dowiedziałam się,ze to trzustka tak daje znać,ze przegięłam.jak trzustka to z węglami
    Dziś też dzień bez śniadania.Wyczytalam u dr.Pape,że przy odchudzaniu opuszczenie śniadania nie zaszkodzi.
    Już kiedyś słyszałam w trójce,ze ruch między 6.00 i 8.00 rano przed śniadaniem przedluża nocny proces spalania tłuszczu i ladniej gubi się ten tłuszcz na brzuchu.
    W książce Pape wyczytałam to samo.i ten dzień bez śniadania co kilka dni ma też ułatwiać oczyszczanie organizmu.Dla mnie to nie problem,więc spróbuję.Tym bardziej,że ajurweda teżmi to zaleca.
    Agnieszko
    a to co napisałaś to święte słowa,że trzeba się wreszcie sobą rzetelnie zaopiekować,zeby zdrowia starczylo do 100
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Mieszka w
    Częstochowa

jeszcze zdjęcie imprezowe, jak widzicie, zamiast torta woda z cytryną
    a w sobotę ostatni dzien diety - 40, opuszczam dwa ostatnie, 40 dni mi wystarczy
    Załączone miniatury Załączone miniatury Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-18674995_10209754167199129_2139405230_o.jpg  
    Ostatnio edytowane przez maniusia72 ; 24-05-2017 o 17:28

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Cześc dziewczynki
    u mnie pogoda do dooopy...zimno - 12 stopni i tak jakoś wilgotno chociaż nie pada
    wczoraj kupiłam kolejną książkę Agnieszki Maciąg którą bardzo lubię pomimo jej niefortunnego występu w TV ( niektóre wiedzą o czym mówię) i tak sobie myślę, czy by nie wrócić do diety niełączenia według tej pani właśnie
    kiedyś ( nie tak dawno) starałam się ją stosować i bardzo dobrze się czułam, lżej, byłam mniej ociężała, nie tak "napchana"
    wielkich ubytków na wadze nie było ale ogólnie było ok i pomalutku przymierzam się do powrotu
    można jeść w zasadzie wszystko ( zdrowo) tylko odpowiednio łączyć
    poza tym w nowej książce są wskazówki do oczyszczania organizmu według ujurwedy...też myślę wczytać się w to i postarać się zastosować - bez mięsa, jajek, pieczywa, nabiału i cukru.
    muszę chyba tylko odpowiednio sobie to poukładać w głowie, zrobić odpowiednie zakupy i hajda - staruję
    krysiapysia lubi to.

Uprawnienia umieszczania postów