Strona 1599 z 3048 PierwszyPierwszy ... 599 1099 1499 1549 1589 1597 1598 1599 1600 1601 1609 1649 1699 2099 2599 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 15,981 do 15,990 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

  1. #15981
    maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    07-08-2010
    Mieszka w
    Częstochowa
    Posty
    7,240

    Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

    Mam dla was fajne przepisy od kolegi:

    PĘCZOTTO Z INDYKIEM I ZIELONYM GROSZKIEM (PRZEPIS NA 2 PORCJE)

    Kasza jęczmienna (pęczak) - 90 g (6 x Łyżka)
    Mięso z udźca indyka (bez skóry) - 150 g (1.5 x Porcja)
    Groszek zielony (mrożony) - 75 g (0.5 x Porcja)
    Suszone pomidory - 14 g (2 x Sztuka)
    Oliwa z oliwek - 10 g (1 x Łyżka)
    Czas przygotowania: 20 minut
    1. Kaszę ugotuj na miękko.
    2. Mięso podduś na patelni, dodaj ugotowany groszek i pokrojone pomidory.
    3. Wszystko wymieszaj razem i dopraw do smaku.
    4. Gotową potrawę polej oliwą.

    TOSTY Z MOZZARELLĄ I WARZYWAMI
    Masło extra - 7 g (1.4 x Łyżeczka)
    Chleb żytni razowy - 150 g (5 x Kromka)
    Ser mozzarella - 75 g (5 x Porcja)
    Pomidor - 120 g (1 x Sztuka)
    Szczypiorek - 5 g (1 x Łyżeczka)
    Czas przygotowania: 15 minut
    1.Chleb posmaruj masłem. Pomidora pokrój w cienkie plastry, tak samo oliwki.
    2. Na chlebie ułóż pomidora i ser w plastrach.
    3. Całość zapiecz w piekarniku przez 15 minut.
    4. Na górę wysyp szczypiorek.

    OMLET BANANOWY
    Sezam - 5 g (0.5 x Łyżka)
    Banan - 120 g (1 x Sztuka)
    Jaja kurze (całe) - 112 g (2 x Sztuka)
    Płatki owsiane - 75 g (7.5 x Łyżka)
    Czas przygotowania: 20 minut
    1. Połącz ze sobą wszystkie składniki poza miodem.
    2. Usmaż omlet na patelni teflonowej.
    3. Posmaruj omlet miodem

    FRITTATA Z PAPRYKĄ I CUKINIĄ
    Cukinia - 300 g (1 x Sztuka)
    Cebula czerwona - 100 g (1 x Sztuka)
    Pomidor - 120 g (1 x Sztuka)
    Oregano (suszone) - 1 g (0.33 x Łyżeczka)
    Cukinia - 90 g (0.3 x Sztuka)
    Jaja kurze (całe) - 224 g (4 x Sztuka)
    Czas przygotowania: 15 minut
    1. Pokrojone warzywa podsmaż na patelni.
    2. W miseczce roztrzep jajko i wlej na patelnie. Posyp oregano i podsmaż z dwóch stron.
    sabinka57 lubi to.

  2. #15982
    maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    07-08-2010
    Mieszka w
    Częstochowa
    Posty
    7,240

    Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

    Kolega ma te przepisy i jeszcze trochę innych od dietetyka
    robiłam i mi smakowało. Kolega się nie odchudza, tylko zdrowo odżywia i dużo ćwiczy, ale wydaje mi się że skład i dla nas jest ok.
    Gruszko, ja od kawy odwykłam i nie wracam do niej, bo wiem że jak się napiję to wsiąknę, a piję teraz tylko zbożówkę
    sabinka57 lubi to.

  3. #15983
    sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    27-01-2015
    Posty
    4,106

    Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

    Dzień dobry
    Maniusiu dzięki za kawę, ja jedną piję - rano a do niedawna pijałam jeszcze po obiedzie, zresztą nawet dwie to uważam optymalna ilość
    Agnieszko Gruszka dobrze pisze - sama wystarczysz za ozdobę miasta ale ciekawa jestem o której robiłaś to zdjęcie, że aż tak pusto?
    Kasiu na obu zdjęciach wyglądasz uroczo
    a co do pracy to nie masz czego żałować bo jak widzisz praca przy komputerze przez tyle godzin ci nie służy, ślij ślij te CV gdzie się da a na pewno coś fajnego ci się trafi, tyle nas tu jest i jak wszystkie będziemy trzymać kciuki to nie ma mocnych - musi się Kasi udać
    Maniusiu smacznie wyglądaja te przepisy, dawaj więcej jak masz

    u mnie dzisiaj
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    polecam tę panią - Olgę Smile, ma super przepisy wegetariańskie i nie tylko

    a wczoraj miałam spaghetti z marchewki

    Gruszko banany, czekolada ho ho - tobie to się powodzi

  4. #15984
    sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    27-01-2015
    Posty
    4,106

    Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

    Zaraz zbieram się na angielski, jeszcze tylko dzisiaj i jutro i wakacje !!!!
    nie wiem, czy będę chodziła tam w przyszłym roku szkolnym....
    konwersacji mało

  5. #15985
    maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    07-08-2010
    Mieszka w
    Częstochowa
    Posty
    7,240

    Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

    CZEKOLADOWO-BANANOWE CIASTO Z CZERWONEJ FASOLI (PRZEPIS NA
    10 PORCJI)

    Fasola czerwona w zalewie (konserwowa) - 440 g (22 x Łyżka)
    Jaja kurze (całe) - 168 g (3 x Sztuka)
    Czekolada gorzka - 100 g (16.67 x Kostka)
    Banan - 240 g (2 x Sztuka)
    Kakao (proszek 16%) - 20 g (2 x Łyżka)
    Soda oczyszczona - 5 g (1 x Łyżeczka)
    Czas przygotowania: 70 minut
    1. Blendujemy wszystkie składniki na gładką masę, rozpuszczając wcześniej czekoladę np
    w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, natomiast fasolę opłukujemy na sitku.
    2. Gdy uzyskamy już jednolite ciasto, przelewamy je do małej keksówki wyłożonej
    papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut,
    po czym zostawiamy je jeszcze na 10 minut w wyłączonym piecu.
    3. Po wyjęciu ciasta łapiemy papier do pieczenia i wyciągamy całość z formy, a następnie
    stawiamy na kratce i czekamy aż ciasto ostygnie, ponieważ ciepłe może się przyklejać do
    papieru i rozpadać.
    Przepis pochodzi z bloga Dietetyczne Fanaberie Agaty Gregorowicz

  6. #15986
    maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    07-08-2010
    Mieszka w
    Częstochowa
    Posty
    7,240

    Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

    TORTILLA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM I WARZYWAMI
    Pomidory koktajlowe - 60 g (3 x Sztuka)
    Ogórki kiszone - 60 g (1 x Sztuka)
    Papryka czerwona (świeża) - 42 g (0.3 x Sztuka)
    Łosoś (wędzony) - 60 g (2 x Porcja)
    Cebula czerwona - 20 g (0.2 x Sztuka)
    Sałata masłowa - 10 g (2 x Liść)
    Awokado - 35 g (0.25 x Sztuka)
    Tortilla pełnoziarnista - 61 g (1 x Sztuka)

    BATONY OWOCOWE Z ZIARNAMI (PRZEPIS NA 5 PORCJI)

    Pestki dyni - 60 g (6 x Łyżka)
    Nasiona słonecznika - 60 g (6 x Łyżka)
    Olej kokosowy (stały) - 20 g (1 x Łyżka)
    Morele (suszone) - 88 g (11 x Sztuka)
    Śliwki suszone - 70 g (10 x Sztuka)
    Daktyle suszone - 90 g (18 x Sztuka)
    Czas przygotowania: 15 minut
    1. Rozpuść olej i wymieszaj z owocami. Zmiksuj, tak by otrzymać pastę owocowa z
    małymi kawałeczkami owoców.
    2. Dodaj do blendera ziarna. Miksuj do pasty z małymi kawałeczkami.
    3. Przełóż do formy i ciasno ugnieć. Przykryj papierem do pieczenia i przygnieć czymś
    ciężkim, by się ciasno zbiło.
    4. Podziel na 5 batoników. Przechowuj w lodówce.

    MIĘSO Z UD KURCZAKA Z RYŻEM I WARZYWAMI
    Oliwa z oliwek - 5 g (0.5 x Łyżka)
    Kukurydza (konserwowa) - 30 g (2 x Łyżka)
    Papryka słodka (mielona, wędzona) - 3 g (3 x Szczypta)
    Czosnek - 5 g (1 x Ząbek)
    Ryż brązowy - 67 g (4.47 x Łyżka)
    Cebula czerwona - 50 g (0.5 x Sztuka)
    Passata pomidorowa (przecier) - 100 g (1 x Porcja)
    Mięso z udek kurczaka (bez skóry) - 130 g (1.3 x Porcja)
    Brokuł - 250 g (0.5 x Sztuka)
    Cukinia - 300 g (1 x Sztuka)
    Czas przygotowania: 20 minut
    1. Na patelni teflonowej podsmaż pokrojoną cebulę, paprykę, cukinię i czosnek. Brokuły i
    ryż ugotuj.
    2. Dodaj pokrojone w paski mięso z ud kurczaka. Przypraw solą, papryką i pieprzem.
    3. Dodaj przecier pomidorowy i duś przez 5 minut.
    4. Ryż przełóż na talerz i dodaj sos mięsno-warzywny i całość skrop oliwą.

    KULECZKI MIODOWO-KOKOSOWE (PRZEPIS NA 8 PORCJI)

    Ryż krótkoziarnisty (typu arborio) - 90 g (6 x Łyżka)
    Sól (biała) - 1 g (1 x Szczypta)
    Miód pszczeli - 48 g (2 x Łyżka)
    Woda - 500 g (2 x Szklanka)
    Sezam - 20 g (2 x Łyżka)
    Wiórki kokosowe - 20 g (3.33 x Łyżka)
    Czas przygotowania: 30 minut
    1) Zagotuj w garnku szklankę wody, wrzuć do niej ryż i sól. Mieszając od czasu do czasu,
    gotuj ryż na małym ogniu pod przykryciem, aż wchłonie całą wodę.
    2) Sezam upraż lekko na suchej patelni.
    3) Ugotowany ryż delikatnie zmiksuj w blenderze z pozostałymi składnikami (oprócz
    wiórków kokosowych). Masa nie musi być idealnie gładka. Uformuj z niej małe kulki i
    obtocz w wiórach kokosowych. Gotowe wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.

  7. #15987
    maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    07-08-2010
    Mieszka w
    Częstochowa
    Posty
    7,240

    Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

    tych przepisów jeszcze nie sprawdzałam

    i ostatnie, coś takiego jadłyśmy u Agi i mój Sucharek to uwielbia:


    CHILLI CON CARNE (PRZEPIS NA 2 PORCJE)

    Mięso wołowe (świeżo mielone z polędwicy) - 150 g (1.5 x Porcja)
    Ryż basmati - 60 g (4 x Łyżka)
    Oliwa z oliwek - 5 g (0.5 x Łyżka)
    Sól (biała) - 1 g (1 x Szczypta)
    Pieprz czarny mielony - 1 g (1 x Szczypta)
    Cebula - 100 g (1 x Sztuka)
    Pomidory z puszki (krojone) - 100 g (1 x Porcja)
    Kukurydza (konserwowa) - 60 g (4 x Łyżka)
    Fasola czerwona w zalewie (konserwowa) - 100 g (5 x Łyżka)
    Czas przygotowania: 20 minut
    1. Mięso zmiel i podduś na oleju z cebulą. Ryż ugotuj.
    2. Zalej pomidorami, dodaj fasolę i kukurydzę.
    3. Dopraw solą, pieprzem i pieprzem cayenne.

  8. #15988
    maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    07-08-2010
    Mieszka w
    Częstochowa
    Posty
    7,240

    Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

    PIECZONY ŁOSOŚ Z FRYTKAMI Z WARZYW
    Łosoś (świeży) - 150 g (1.5 x Porcja)
    Marchew - 45 g (1 x Sztuka)
    Ziemniaki - 140 g (2 x Sztuka)
    Burak - 100 g (1 x Sztuka)
    Czas przygotowania: 30 minut
    1. Łososia przełóż na papier do pieczenia, dopraw solą i pieprzem.
    2. Warzywa obierz i pokrój w słupki, przełóż na papier do pieczenia.
    3. Całość upiecz w piekarniku.

  9. #15989
    sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    27-01-2015
    Posty
    4,106

    Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

    Dzięki Maniusiu, na pewno będę próbowała tych przepisów ale podoba mi się tez bardzo blog do którego wkleiłaś link, teraz tylko zajrzałam bo nie mam czasu ale w twoje przepisy też się wczytam

  10. #15990
    sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    27-01-2015
    Posty
    4,106

    Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

    A co to tak cichutko było przez cały dzień?

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •