Strona 162 z 3048 PierwszyPierwszy ... 62 112 152 160 161 162 163 164 172 212 262 662 1162 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,611 do 1,620 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Witajcie kochane!

Agniesiu! I bardzo dobrze, ze nie zrobilas dzisiaj dziewczynom kawy! Niech maja za kare!
    Mowiac powaznie jednak troche to przykre, ze nie stac niektorych nawet na pomachanie reka i dwa zdania wyjasnienia co sie dzieje. Mamy sie wkrotce spotkac a tu taki przejaw...jak dla mnie: przepraszam jesli to za mocno zabrzmi-ale napisze szczerze co czuje- jak dla mnie powtarzam-to przejaw lekcewazenia.
    Nie pisze tutaj o tych, ktore maja popsuty komputer i wyjasnily, ze czasowy przez to problem z wejsciem do sieci...
    Nie pisze tez o tych, ktore jak Ewa sa w podrozy i zrozumiale ze przez to maja mniej czasu na forum-chociaz Ewa- jak widze nawet i w tej sytuacji odzywa sie i informuje co u niej. Dzieki Ewciu kochana-baw sie w tej Polsce dobrze i zrob sie na bostwo!

Co do diety Agnieszko to wlasnie napisalam wczoraj na mym watku pamietnikowym, ze i ja jak tak dalej pojdzie do wkrotce ani sie obejrze a zobacze na wadze 80kg.
    Dzis bylo 76kg.
    Dlatego postanowilam nie zwlekac a od dzis wrocic do planowania i zapisywania tego co jem.
    No i rozwazam dwutygodniowe przejscie na diete 50/50 bo Mosley jest troche za lagodny i nie daje takich szybkich efektow.
    Wkleje i tutaj zasady tej dietki...
    Jakie zasady obowiązują przy diecie 50/50?

1. Bądź realistką

Oceń, czy naprawdę rzetelnie będziesz w stanie trzymać się tej diety. Przez pierwsze dwa tygodnie jej trwania w dni „chude” będziesz naprawdę chodziła głodna. Nie możesz jednak odbijać sobie w pozostałe dni, jedząc wtedy dwa razy więcej niż zazwyczaj – to nie ma sensu.
    2. Ograniczaj jedzenie

Przez pierwsze dwa tygodnie trwania diety w dni „chude” jedz 25% tego, co zazwyczaj (to bardzo mało, dlatego ten okres trwa tylko 14 dni, w tym 7 dni dietetycznych).
    3. Powoli, ale konsekwentnie

Po dwóch tygodniach w dni dietetyczne zwiększ dzienną kaloryczność potraw do 30–35% tego, co zazwyczaj. Dla przeciętnej kobiety oznacza to ok. 700 kcal dziennie. Ta faza powinna trwać do momentu, aż uzyskasz wymarzoną wagę.
    4. Nie popadaj w obsesję!

Aby wprowadzić ten plan w życie, nie musisz codziennie obsesyjnie przeliczać kalorii. Gdy weźmie się pod uwagę, że będziesz to robić co drugi dzień, a nie codziennie, nie wydaje się to takie straszne! Najłatwiej jednak trzymać się 3 posiłków dziennie, małych porcji i dań szykowanych na bazie niskokalorycznych składników, z przewagą warzyw i owoców. Unikaj soli, doprawiaj potrawy pieprzem i ziołami (nie za dużo, bo mogą zaostrzać apetyt).
    5. Utrzymaj efekty

Johnson przetestował to na sobie – ciągle kontynuuje podział na „down days” i „up days”, z tym że w dni trzymania diety spożywa 50 proc. tego, co w pozostałe. Zaleca, aby generalnie nie przekraczać wtedy 1000 kcal dziennie.
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    6. Nie przesadzaj!

W dni, kiedy możesz jeść do woli, bądź rozsądna. Nie przejadaj się, bo i tak nie najesz się na zapas, a to oznacza złe samopoczucie i słabsze efekty odchudzania. Staraj się jeść regularnie 5 posiłków dziennie (w tym 2 przekąski). Jeśli masz ochotę na coś ekstra, np. pizzę i lody – OK, o ile nie będziesz ich jeść za każdym razem. Zresztą, zdaniem Johnsona, większość po dniu dietetycznym wcale nie ma ochoty aż na taką wyżerkę.
    7. Możesz zamieniać dni

Jeśli akurat w dzień „chudy” wyskoczyło ci wyjście do knajpy ze znajomymi, nie katuj się. Zrób sobie wtedy dzień wolny od diety, a potem – stosuj ją dalej naprzemiennie.

Milego dnia dla wszystkich! Natko, Sabinko,Maniusiu, Basiu odezwijcie sie prosze...

Awatar Natka55
    Natka55 jest nieaktywny Znany na forum

Witam Zawziętaski,
    przepraszam ,że nie piszę,ale tak juz mam ,że jak coś nie idzie po mojej mysli, to się zamykam.
    Dieta lezy i kwiczy, z autem kolejny problem,a M ma problemy z kręgosłupem.Do bani ......
    Postaram się ogarnąć i zacząć od nowa jak M pojedzie.
    Pozdrawiam Was , ściskam i proszę o wyrozumiałość.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

kurcze
    napisałam rano post i go wcięło, wrrr zła jestem bo się rozpisałam
    no więc pokoNczyłam wszystkie rozliczenia wczoraj ostatni klient popłynął po kablach do skarbówki ....
    no i troszkę luźniej bedzie, choć głupiego robota lubi więc na pewno mi nie zabraknie
    teraz w ogródku działam, na razie bez większych efektów

co do sprawy kredytu w emocjach napisałam tylko troszkę całej sytuacji. ta ciocia mieszka z córką i zięciem i wnuczką, tak mi się trochę z Kiepskimi kojarzą, tyle że ten pan nie pije, ale przez 16 lat co go znam nie pracował nawet jednego dnia, kuzynka ma pracę od czasu do czasu, ta ciocia pracuje w MOPSie i tez prywatnie jakieś zlecenia bierze i się opiekuje chorymi, ale kokosów na tym nie zarobi. szkoda mi jej, ale sytuacja w jakiej są to nie przypadek. Zaciąganie długu , żeby spłacić dług to nie rozwiązanie, póki młodzi nie wezmą się do roboty nic się nie zmieni

Teraz martwię się tylko córką, bo to najważniejsze żeby coś z tą stopą zrobić, nie może żyć ciągle z bólem, przecież ma tylko 17 lat, reszta na razie na bok...

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

a odchudzanie - dieta jako tako, raz jest raz nie ma
    a ćwiczenia w ogrodku i kolejne - okna musze umyć sucho jak pieprz więc są ukorzone niemiłosiernie

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Kasiu, dieta 50/50 jest fajna, ale mój organizm już się buntuje przy nadmiernym ograniczeniu kalorii. Dzieje się coś takiego, że jeśli drastycznie obetnę kalorie, to przez kilka następnych dni żrę jak szalona. Muszę jeść w miarę równomiernie, choć po dniach naprawdę obfitych, potrafię jeden dzień się ograniczyć bez napadu na jedzenie w kolejnych dniach. Boję się, że przy 50/50 zbyt często będę głodna ale Tobie będę kibicowała z całego serca
    Ja postanowiłam wrócić do 1500 kcal dziennie . Dzis mam już tylko kolację- twaróg z warzywami. Zmieściłam się w 1400 kcal i nie jestem głodna. Teraz jadę po zakupy- muszę synowi kupić buty i na kije. Mam zaplanowane 2 godziny marszu.
    Maniusia, bardzo mi przykro z powodu twojej córci. Ech te kłopoty zdrowotne- najgorsze co może nas spotkać, to choroby własnych dzieci
    Natko, fajnie, że się odezwałaś. Wychodź kochana z dołka...zobacz, my z Kasią też mamy niezbyt udane dni z dietą
    Jolinkaa and kasiaogrodniczka like this.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie Zawziętaski

Agnieszko, Kasiu – dobrze, że byłyście na straży i dzielnie trzymałyście ogień w naszym formowym kominku! Bo faktycznie trochę się smykałyśmy . Chciałam do Was wczoraj (dzisiaj) zaglądnąć, ale było już grubo po północy zanim zrobiłam co musiałam, byłam bardzo, bardzo zmęczona , a do tego czekało mnie bardzo wczesne wstawanie. No poddałam się.

Kasieńko – rozumiem, że zrobiło Ci się przykro. Dobrze, że o tym piszesz. Zwracasz się do wszystkich „smykałek”, chociaż myślę że szczególnie boli Cię brak wiadomości od jednej z nas .

Agnieszko, Kasiu – widzę, że martwicie się swoją wagą. Myślę jednak, że weekendu majowego nie poświęcicie na jedzenie, tylko na aktywny wypoczynek, więc na pewno będzie dobrze.
    I nieprawda, że nie ma kto za Was trzymać kciuków – już to robię!

Ewuś – dzięki za specjalne machniecie w Warszawie . Jak mnie za długo tam nie ma, to już tęsknię. A w najbliższym czasie jednak się nie wybieram. Kusisz tym swoim Przemyślem. Za każdym razem jak o nim piszesz, uruchamiają mi się pozytywne emocje. Niby nic takiego, ale wiążą się z dzieciństwem i to już wystarczy, że pojawiają się sentymenty. No i znowu mam ochotę pojechać do Krasiczyna
    Cieszę się, że spędzasz tam czas tak aktywnie i intensywnie. No a z tymi zabiegami kosmetycznymi to naprawdę poszalejesz! Aż trochę jestem ciekawa, co możesz zrobić aż u trzech kosmetyczek
    No i kuruj tą swoją biedną nogę.

Natko –zawsze się cieszę, kiedy Ciebie tu widzę. Dlatego martwi mnie właśnie to, że znikasz wtedy, gdy jest Ci trudniej. No bo jak wtedy możemy Cię wesprzeć?
    Kręgosłup to temat niestety mi bliski. Rozmawiałam dzisiaj akurat na ten temat ze znajomą lekarką. Ona mówi, że jej pomagają zabiegi krioterapi. Może to byłby jakiś pomysł dla Twojego M.?
    A sprawa auta rozumiem, że się bezsensownie przewleka? To już naprawdę trwa sporo czasu!

Maniusiu – tak jak piszesz: najważniejsza jest teraz Twoja córcia. Czy macie już jakiś pomysł albo propozycje lekarzy, co z tym zrobić?
    A ciocia, jej córka i zięć są dorośli. Jeżeli młodzi żerują na starszej kobiecie, to tym bardziej trzeba to przerwać.

Gammuś Jolinko Kalahari

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Kryniu, wracasz mi wiarę w ludzi...może w końcu wszystkie się odliczą ! Dzieki za trzymanie kciuków , przydadzą się...zwłaszcza właśnie na majowy weekend, bo przecież spędzę go w Warszawie i będzie to wyjazd urodzinowy, więc jak ja mam się odchudzać !Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-k-odqwnjkzotqsntexotqwotq-f-031_hc_orig.gif

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dziekuje Naciu i Kryniu ze sie odezwalyscie. Gamma tez gdzies sie schowala- czyzby dalej miala problemy z wejsciem na forum?
    O Sabince czy Bozence juz nawet nie wspominam...

Kazdy ma czasami gorsze dni...jedne z nas pisza wlasnie wtedy gdy cos na sercu gniecie , inne odzywaja sie wtedy wszystko idzie jak po masle i mozna meldowac sukcesy...

Agniesiu- w ten weekend nawet nie mysl o odchudzaniu! Odpoczywajcie z mezem i cieszcie sie soba!

Ja od dzis postanowilam wrocic do planowania posilkow i zapisywania tego co zjadlam bo wtedy latwiej mi zachowac kontrole.
    Nie wiem jeszcze czy bede robila dzien chudy co drugi dzien czy co trzeci i czy bede jadla wtedy okolo 800kcal czy troche wiecej.
    Mysle, ze to okaze sie w praniu.
    Tak czy owak cos z soba zrobic musze- bo waga mi z tygodnia na tydzien pelznie w gore.

Dzis bylo ok 1800kcal i troche tego troche owego...

Dla naszej Jolinki ostatnio znajduje same wiewioreczki... Jolu! Gdzie jestes skarbie?! brak nam ciebie! czy komputer juz naprawiony?

Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    italia

ciao,
    Pracowicie wystukałam na tablecie córki tekst o Rzymie w maju-tzn podczas weekendu majowego, kiedy to zjeżdża tutaj cały świat.
    Następnie wszystko zniknęło i gdzieś poleciało.
    Wybaczcie,ale nie będę jeszcze raz próbować...
    Pozdrawiam ,zyczewszystkiego najlepszego.,dołączam sie do liczenia kalorii,nadal czekam na komputer bo głód sieciowy coraz większy
    Ciao, ciao

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Dla naszej Jolinki ostatnio znajduje same wiewioreczki... Jolu! Gdzie jestes skarbie?! brak nam ciebie! czy komputer juz naprawiony?
    Naprawiony Kasiu..........huuuuurrraaaa
    Jeszcze czekałabym na niego przynajmniej dwa tygodnie zanim przyszłaby od producenta naprawiona płyta główna-jeśli dałoby się naprawić.W końcu jednak po rozmowie z menem i jeszcze raz z facetem ze sklepu zdecydowałam się na wymianę płyty na nową co pociągnęło za sobą też wymianę procesora,bo z tym co był nie współgrałaby by.Na początku powiedział ,ze to będzie koszt 500 zł + zamontowanie,ale okazało się,że jest możliwa tańsza opcja-mniej rdzeni i koszt spadł do 365 zł.Śmiga jak i wtedy,a więcej rdzeni odczułoby się grając,a nie do tego komputer mi służy.Miałam 350 zł odłożone-sprzedałam trochę płyt z filmami,trochę książek i miałam nadpłatę za wodę.A jeśli ta płyta przyjdzie naprawiona,to facet weźmie ode mnie procesor do niej za 70 zł-zawsze to coś.

Dziewczyny,ale strasznie mi Was brakowało!!!!!Zawsze choć z syna laptopa mogłam zajrzeć,a tu i jego "okno na świat" jest do naprawyCo do Wrocławia to raczej dobrych wieści nie mam,ale to na dłuższe pisanie,więc proszę o cierpliwość,dobrze?Nie mam dzisiaj sił długo siedzieć,jutro mąż ma wolne,to pójdziemy na większe zakupy,bo w lodówce wiatr niedługo zacznie hulać.Od piątku będę więcej pisać i nadrabiać zaległości.

Kasiu za Twoje wiewióreczki dziękuję -wielka sympatią darzę te zwierzątka-są takie śmieszne i pełne życia...takie radosne

Pozdrawiam każdą z Was bardzo cieplutko,bardzo serdecznie i mocno przytulam

Uprawnienia umieszczania postów