Strona 1625 z 3048 PierwszyPierwszy ... 625 1125 1525 1575 1615 1623 1624 1625 1626 1627 1635 1675 1725 2125 2625 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 16,241 do 16,250 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta

Jolinko, dobrze że się odezwałaś, bo było mi smutno, gdy widziałam Twoje wpisy na fb, i Kasia pisała, że długo rozmawiałyście na skypie, a pisałaś nam, że nie masz czasu kompa odpalić Myślałam, że już nie chcesz z nami gadać Widzę, że jesteście zapracowani bardzo.
    Agnieszko przepraszam,że byłam powodem Twojego smutku-nie taki miałam zamysł.Tego dnia co rozmawiałam z Kasią na skype zrobiłam sobie wolne popołudnie i wieczór-chciałam odpocząć i popisać na forum.Zaczęłam od rozmowy z Kasią-niestety padł internet w trakcie rozmowy,co Kasia może potwierdzić i plany wzięły w łeb jak to się mówiTo nie tak,że nie chcę z Wami rozmawiać,bo na prawdę brakuje mi tego częstego kontaktu między nami.
    Na prawdę mieliśmy dużo roboty,ale dzisiaj nareszcie zakończyliśmy malowanie domu i podmurówki-prawie wszystko wysprzątaliśmyZostały jeszcze do pomycia wiadra z farby,pędzle itp-zamoczyłam i zostawiłam na dworze na piątek.Szambo też pomalowane,nakryte sztuczną trawą i stoją na nim skrzynki i doniczki z kwiatamiJutro fotki zrobię.Zostały jeszcze okna do pomycia i ,gdzieś 1/3 ogródka do wyplewienia.Plus do tego sprzątanie mieszkania,bo bardzo je zaniedbałam przez ten remont na zewnątrz.
    Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    Jolinko życzenia złożyłam ci na Facebooku bo widzę, że zaglądasz tam zdecydowanie częściej niż tutaj a szkoda... Tym niemniej przyjmij i tutaj życzenia jeszcze wielu, wielu lat, szczęśliwych lat i spokojnych
    Sabinko zaglądanie na facebooka nie ma nic wspólnego z Wami.Ostatnio tam wchodziłam prawie każdego dnia z ważnego powodu.Mam tylko tam kontakt ze znajomą,którą poznałam przypadkowo na fb 3 lata temu-mieszka w środkowej Polsce,ale pochodzi z mojej dzielnicy.W maju temu na kontrolnej wizycie onkolog znalazł na jej piersi niepokojące znamię-okazało się,że to czerniakTeraz czeka na wyniki badań i na zabieg-wszystko zależy od tego jak on głęboko wrasta,bo węzły okoliczne wyglądają na wolne.Ona po prostu potrzebuje dużo wsparcia.

Dziewczyny od poniedziałku będę częściej -na pewno.Najgorsza robotą się skończyła.W sobotę mam jeszcze gości,a niedzielę mąż ma wolną,więc jeśli będzie pogoda,to może wybierzemy się do jakiegoś parku czy ZOO.

Nie jestem w stanie nadrobić wszystkich zaległości,ale staram się co jakiś czas coś przeczytać.

Nie umknęła mi smutna wiadomość o odejściu psiaka Krysi-przykro mi,bo wiem jakim cudownym przyjacielem jest pies,jak kocha człowieka miłością wielką i bezwarunkową.

Trafiłam na taki wiersz

13331096_1307524979262197_7237141635135471171_n.jpg

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Coś Ty Sabinko, pewnie, że się nie gniewam

Krysiu, ja podobnie jak Sabinko, ciuchy na ważniejsze uroczystości przymierzam duuużo wcześniej. dziś kupiłam sukienkę na wesele, które będzie w październiku .Kupiłam zresztą dwie sukienki, bo 23 idę na imprezę z okazji zakończenia roku szkolnego Mój perfekcjonizm przejawia się również niestety w tym, że wszystko musi grać- buty, sukienka, torebka, fryzura itd..., wszystko przymierzam po kilka razy w różnych wariantach. No i odbywa się to co najmniej miesiąc wcześniej

Jolinko,

Sabinko, Maniusiu pocieszam was serdecznie hugs.jpg

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Ja jestem akurat z tej opcji,że choćbym nie wiem jak wcześnie się do imprezy z ciuchami przygotowywała to i tak wszystko krystalizuje się a czasem zmienia radykalnie dzień przed i wtedy szycie a czasem na godzinę przed wyjściem następuje całkowita zmiana koncepcji
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

I mnie się tak zdarza, choć rzadko

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Gruszeczko – tak mi się kołotało po głowie, że coś kiedyś wspomniałaś o czerwcu. Zajrzałam więc na wszelki wypadek do źródła, czyli na twoją stronkę i … bingo!

Jeżeli nic nie pomyliłam, to - wszystkiego, wszystkiego najlepszego

zyczenia.jpg

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

To ja sie dołączam do życzeń Krysi - wszystkiego najlepszego Gruszko

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Masz Krysiu racje! A Gruszka lubi konspiracje!

Sto lat Gruszeczko! Na czerwcowe urodziny czerwcowy bukiet kwiatow...

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

A tak w ogóle to już po uroczystości - było kameralnie i fajnie .
    Agnieszko, Sabinko bardzo podoba mi się wasze podejście do zakupów ciuchowych, ale od razu przyznaję, że bliżej mi tu do Gruszki. Z ciuchami mam problem na własne życzenie. Wymyśliłam sobie, że nie kupuję nic większego, póki nie schudnę. No i bujam się z tym postanowieniem już całkiem spory kawałek czasu. Konsekwencje były wczoraj. Pod koniec tej zabawy w przymierzanie byłam padnięta, jak po najcięższej pracy. Na szczęście coś w końcu znalazłam. Nie przygotowuję się wcześniej, bo z jednej strony wybór i tak mnie ogranicza, a z drugiej nigdy nie wiadomo, jaka będzie pogoda i co wobec tego bardziej przypasuje. Poza tym trochę lubię taką niepewność. Wczoraj problemem nie był jednak tylko ograniczony wybór. Chyba po raz pierwszy tak całkiem na serio i z całą wyrazistością zobaczyłam to, czego nie chciałam widzieć, albo raczej widziałam, ale akceptowałam. A teraz nagle przestałam. Gdzieś zapodział się mój pancerz ochronny. I teraz zastanawiam się, czy wolałbym zostać z tym akceptującym siebie ja, czy lepiej mi będzie przyglądać się temu co jest. Tylko, że wraz z tym rośnie poczucie wstydu i zażenowania. A to nie jest fajne i na dodatek wcale nie jestem pewna, czy bardziej mobilizujące .

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

images (3).jpg

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Wymyśliłam sobie, że nie kupuję nic większego, póki nie schudnę.
    też tak kiedyś sobie wymyśliłam, dopóki nie doszłam do takich samych wniosków jak Kasia , gdy chciała sobie odmówić pyszności na przyjęciach a za jakie grzechy ? co ja komu zrobiłam, że nie mogę sobie kupić ciucha w którym będę się czuła i wyglądała jak człowiek ( naprawdę miałam wszytko za ciasne). Pojechałam na zakupy, obkupiłam się w najpotrzebniejsze ubrania i spodobałam się sobie. Przestałam doszukiwać się mankamentów i dołować się wyglądem.Pomogło...na jakiś czas

Dziś zapowiada się piękny dzień, i dobrze, bo procesja się uda

Miłego czwartku

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry!

Agnieszko twoja kawka pewnie juz wystygla, ale i tak z przyjemnoscia sie poczestuje...

Wstalam dzis o siodmej, ale najpierw popedzilam do kuchni bo musialam wsadzic do piekarnika jablecznik na dzisiejsze popoludnie. Jedziemy zaraz do centrum Frankfurtu na msze polowa miedzynarodowa z procesja wzdluz Menu. Lubie byc tam, w tlumie ludzi podobnych do mnie ideologicznie i mentalosciowo... Po procesji umowilismy sie z przyjaciolmi, ze pojedziemy do nas do ogrodu na kawke po przekaszeniu tego i owego na miedzynardowym festynie.

Krysiu nie mam teraz czasu by odniesc sie do tego co napisalas, ale zrobie to na pewno w pozniejszym czasie, bo bardzo to glebokie, takie z serca, to co napisane.
    Agnieszka111 and krysiapysia like this.

Uprawnienia umieszczania postów