Strona 1644 z 3048 PierwszyPierwszy ... 644 1144 1544 1594 1634 1642 1643 1644 1645 1646 1654 1694 1744 2144 2644 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 16,431 do 16,440 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Witajcie, trudno mi siąść do pisania, ale jutro jedziemy do syna, potem do teściowej i znowu by się przeciągnęło, a nie chcę was tak długo zostawiać bez żadnej wiadomości.

Sabinko, bardzo spodobał mi się twój wczorajszy wpis! Był taki od środka ciebie. Dobrze, że go nie skasowałaś. Nie wiem, co mogłabym ci doradzić, ale na pewno zgadzam się z tym, że jesteś proporcjonalnie zbudowana, przez co twoje kilogramy są jakoś tak mniej widoczne. A tak w ogóle to brawo za rowerek!

Agnieszko, współczuję z powodu taty . Nawet nie próbuję sobie wyobrazić, jak trudna musi być taka opieka. W tym kontekście bardzo rozumiem twoją potrzebę dbania o wagę. Przyjemnego czasu z gośćmi. Też jestem pewna, że wyjadą bardzo zadowoleni . Acha, a jaką decyzję podjęliście w sprawie chóru? Tak zachęcasz do Żony idealnej, że naprawdę kiedyś się zawezmę i obejrzę hurtem wszystkie serie . Tym bardziej że, jak pisałam, bardzo podobały mi się te pierwsze trzy. Tabelka tez mi się jakoś spodobała .

To mi przypomniało, że oglądałam niedawno film „Godziny”. Bardzo dobre oceny, świetna obsada. Fantastyczna Meryl Streep i Nicole Kidman. Przede wszystkim ta druga – zupełnie jej nie rozpoznałam wizualnie. Tematyka też ciekawa – trzy kobiety, depresja, próby samobójcze. No i nie wiem. Zaczęłam z dużym zaciekawieniem, a potem coś zaczęło mnie w tym filmie uwierać. Może za dużo oczekiwałam? Ciekawa jestem, czy oglądałyście i jak ewentualnie go odebrałyście.

Gruszko, nie martw się brzuchem. Jak zobaczysz mój, to od razu polubisz swó j. Podziwiam za trzymanie się ilości jedzenia. Z tym u mnie akurat najgorzej. Czasami mam wrażenie, że to moje brzuszysko to taka dziura bez dna . A zdolności krawieckie żadne

Kasiu, nie rób sobie wyrzutów. Jeżeli wzięłaś wolne, to znaczy że potrzebowałaś i tyle.

Maniusiu, dzielna ta twoja córeczka. Mam nadzieję, ze uda się jej pozytywnie pozałatwiać wszystkie formalności rentowe.

Jolinko, przyznaję, że Sabinka słusznie ochrzaniła cię za pisanie nocą, ale tak do końca to jej nie słuchaj . Przykra sprawa z twoimi oczami . Też myślę, że przestawienie się na dietę śródziemnomorską wyjdzie ci na dobre. To co wkleiłaś wygląda bardzo zachęcająco. Na tej liście jest bardzo dużo smacznych produktów. Mam nadzieję, że za jakiś czas sama uznasz, że nie ma lepszego jedzenia.
    Jolinkaa lubi to.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dopiero teraz wróciłam do domku - późno jak na mnie ale postanowiłam jeszcze coś napisać ...

Smutno mi bo wczoraj jak popijam zimne piwko z koleżanką i pisałam później o swoich problemach w trakcie rozmowy z nią dowiedziałam się, że wczoraj trafil do szpitala jej kuzyn, którego znam od kilkunastu lat.... wczoraj trafił do szpitala, nie było jeszcze wiadomo co jest a dzisiaj okazało się, że najprawdopodobniej ma ostrą białaczkę
    Jutro wioza go do szpitala w Szczecinie.
    Żeby było "śmieszniej" to od jakiegoś czasu zaczął bardzo dbać o swoje odżywianie, przeszedł wraz z żoną na wegetarianizm i bardzo uważa na to co je, schudł ale podobno czuł się świetnie... do wczoraj....
    więc cóż tam moje problemy przy tym
    I najzdrowsze odżywianie nie pomoże jak jakieś choróbsko na nas czyha

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry!

Kawke wam zrobilam...

Fakt Sabinko, co tam po naszych zmaganiach z dieta, gdy zdrowie szwankuje...wszystko inne staje sie niewazne.
    Mialam taki moment zwatpienia w sens tego naszego "odchudzania" gdy odeszla nasza Hania z watku "Celownika"...
    No ale...moze gdyby czlowiek tak zupelnie nic nie robil...to tez by bylo niedobrze?

Wydaje mi sie zatem, ze najwazniejsze jest by zachowac zdrowy rozsadek w swym dzialaniu i nie popasc w obsesje...
    Jedzenie jest dobre i wszystko co natura nam dala jest dobre. Trzeba tylko tym rozsadnie gospodarowac-prawda?

Krysiu- "Godziny" ogladalam wieki temu i nie pamietam juz jak je w szczegolach odebralam. Wiem tylko, ze tez bylam zdumiona mistrzowska charakteryzacja Nicole Kidmann! Niesamowicie w tym filmie wygladala!
    Ja generalnie jednak lubie filmy,gdzie moge nacieszyc sie mymi ulubionymi aktorami-a tak bylo i w tym filmie- wiec mysle, ze po obejrzeniu "Godzin" bylam "na tak"...

Agnieszka zajeta goscmi...a gdzie to reszta Zawzietasek sie podziewa?

Maniusiu, Gruszko, Madziu, Jolinko...hop! hop!

A moze ktos jeszcze inny sie odezwie? Ktos kto nas podczytuje i nie ma odwagi dac temu wyraz?

Pozdrawiam was wszystkie cieplutko- dobrego dnia!

Dzień dobry Kasiu
    No właśnie jakoś tak mało tłoczno ostatnio na naszym forum, można nawet powiedzieć, że bardzo kameralnie
    "Godzin" nie widziałam, chociaż bardzo lubię Meril Strep i ostatnio przypomniałam sobie "To skomplikowane" i "Dwoje do poprawki" - świetne filmy moim zdaniem a chyba dzisiaj w nocy będzie "Sierpień w hrabstwie..." i też sobie zaprogramowalam nagrywanie
    Dzisiaj idziemy na imieniny mojej piwnej koleżanki ktorej kuzyn jest chory, pisałam o tym wczoraj wieczorem, smutne to będą imieniny, ja na jej miejscu chyba bym odwołała imprezę....

Kasiu nie miej żadnych skrupułów, skoro czujesz, że potrzebne ci zwolnienie to je bierz, jakby nie było masz różne swoje fizyczne dolegliwości i psychicznie czujesz się bardzo zmęczona.
    Agnieszko miłego spotkania z rodziną i wielu wrażeń bo chyba rzadko macie okazję spotkać się w tak licznym gronie
    gruschka and kasiaogrodniczka like this.

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Tradycyjnie w sobotę pracuję i zobaczymy jak to będzie z pisaniem
    Jakoś tak od rana w ciągu dnia coś się dzieje i nie mam czasu porządnie się rozsiąść przy forum.A tak z doskoku to dla mnie słabe pisanie....

Uwielbiam "Godziny",a najbardziej Julian Moore i jej bohaterkę choć inne też mi się podobają.

Sabinko
    to bardzo fajne co napisałaś o swoim odchudzaniu,ja już od jakiegoś czasu idę tym tropem
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

no i mój poranny post szlaken trafen
    dziś sobota robocza, potem uodziny siostrzeńca Sucharka, no i diety nie było, za to był grill
    atmosfera na urodzinach dość gęsta , nie fajnie było, jak to z rodziną...
    ech to życie....

Dzień dobry
    a cóż to? 9 godzina a tu jeszcze nikogo nie było ?
    Zapraszam więc na kawę poranną
    nasze ranne ptaszki albo śpią albo już się goszczą - to pewnie Agnieszka
    tak czy owak kawa jest - proszę się częstować

Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka
    gruschka and krysiapysia like this.

Wczoraj byliśmy na imieninach mojej koleżanki i dietetycznie było nie bardzo ( delikatnie mówiąc ) ale za to było bardzo bardzo smacznie
    No i sympatycznie, do domu wróciłam w okolicach północy, obiadu robić nie muszę bo mam gołąbki, tylko ugotować ziemniaki powiem wam, że zrobiłam również gołąbki wegetariańskie na próbę, z soczewicy i jaglanki z cebulą, wyszły nawet dobre

Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka
    gruschka and krysiapysia like this.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Sabinko wegetariańskie gołąbki robię i nawet wolę od tych tradycyjnych.
    U nas dziś pada, dobrze bo już bardzo sucho, no ale, jak nie padało to nie padało a jak zaczęło to znów bez końca
    zawsze coś nie tak
    no i szkoda niedzieli
    gruschka lubi to.

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Ja się stawiam Sabinko na twoje kawkiZ przyjemnością

Wczoraj nic z mojego pisania nie wyszlo ,ale za to forsa przyszła
    Opener się kończy ,to może wróci pogoda.Dzisiaj dzień bez roweru, pogoda skutecznie mnie zniechęciła....Teraz niby jest cieplej,trochę słońca ale wilgotność chyba 110% i jest niezbyt przyjemnie.
    Może to dobra pogoda na szycie

Staram się jeść bezglutenowo,ale łatwo nie jest.
    Muszę ( i w tej sytuacji to jedyne dobre slowo) przygotować sobie jakieś smaczne alternatywy.
    Bo o dobre jedzenie bezglutenowe jest trudno,za to glutenowe pyszności są wszędzie i zawsze kuszą
    Robie dzisiaj placek truskawkowy z kaszy jaglanej.
    Robiłam już szarlotkę i była przepyszna.
    Ugotowaną kaszę jaglaną( 150g suchej) najlepiej jeszcze ciepłą mieszam z łyżką cukru , lyżką masła i sokiem z limonki.Wyklepuję nią naczynie do zapiekania.Na wierzch ponad kg truskawek,łyżka cukru i płatki migdałowe.Nastawiłam na 40min.
    krysiapysia lubi to.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Uprawnienia umieszczania postów