Strona 1652 z 3048 PierwszyPierwszy ... 652 1152 1552 1602 1642 1650 1651 1652 1653 1654 1662 1702 1752 2152 2652 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 16,511 do 16,520 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Sabinko, good morning . Już się czuję, jakbym była trochę w Anglii .

Gruszko, lato się zaczęło, więc bez względu na aurę podejrzewam, że turystów będzie jednak coraz więcej . A z naszym szyciem różnica jest taka, że tobie włącza się proces twórczy (co samo w sobie wymaga wysiłku ), a u mnie zwykłe podszycia, więc teoretycznie powinno być łatwiej . Wracając wczoraj do domu wstąpiłam do sklepu, gdzie natknęłam się na cukinię. I kupiłam. Bez sensu, bo jadłam ją tylko raz (ale taką bez niczego) i zupełnie mi nie smakowała. No i teraz patrzę na nią i zastanawiam się, co z nią zrobić? Może masz jakiś pomysł? Jakieś warzywa do niej pasują?

Miłej niedzieli lato.jpg
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Witajcie na razie króciutko, bo jestem w plenerze. Jutro napiszę więcej . Krysiu ja tez nie lubię cukinii jadłam raz w życiu, fatalnie przyrządzoną i od tamtej pory nie jem
    Gruszko niestety takie są uroki mieszkania w kurorcie. Na szczęście nad morze jeździsz rano gdy turyści z reguły odsypiają wieczorne balangi ... chociaż ja np . też chodzę nad morze rano

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

A ja uwielbiam cukinie
    najbardziej w leczo ,dusze cebule, paprykę, czosnek, cukinie i pomidory pokrojone w kostkę doprawiam pieprzem solą i papryką ostrą. kiedyś dodawałam kiełbasę ale zrezygnowałam i tak jest dobre
    lubię tez plasterki panierowane w jajku i bułce i smażone
    lubię cukinię faszerowaną mięsem mielonym
    i najlepsze- zupa krem z cukinii
    w sezonie kupuję je codziennie
    Jolinkaa and Agnieszka111 like this.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Witam was moje skarbeluszki!
    Szczesliwie dotarlam dzis przed poludniem w domowe pielesze. Zjadlismy wlasnie obiadek i zaraz wybieram sie na ogrodek, bo przywiozlam sporo roslinek i trzeba sie nimi zajac...
    Caly tydzien zylam wedle tej zasady i to byl naprawde cudowny tydzien... O szczegolach moze uda sie nam pogadac...

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Maniusiu, dziękuję za przepis. Zrobiłam leczo. Ponieważ jednak nie miałam papryki, to dodałam szpinak. I byłoby naprawdęcałkiem dobre, gdyby nie sypnęło mi się za dużo pieprzu .
    maniusia72 and Agnieszka111 like this.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

ze szpinakiem nie robiłam ale się cieszę że smakowało
    a przypomniało mi się jeszcze jedno
    coś jak leczo tylko paski krojone a jak się poddusi wybijam jajko, żeby się usadziło, nazywamy to śniadaniem mistrzów a jest przepyszne

img_2517a827795.jpg
    to nie jest to ale podobnie wygląda
    Ostatnio edytowane przez maniusia72 ; 09-07-2017 o 20:28
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Witam images (8).jpg

Aga, wydrukowałam bilet powrotny i numer pociągu, to 54102, WAGON 5, miejsce 035 OKNO. Fajnie byłoby razem wracać
    Co do cukinii, to najbardziej zainteresowała mnie ta faszerowana. Jak masz sprawdzony przepis, to rzuć koleżance Zawsze podejmuję kilka prób zjedzenia czegoś co nie smakowało mi za pierwszym razem, więc może i do cukini się przekonam Chociaż niestety, krewetek dalej nie lubię, podobnie jak innych owoców morza.

Kasiu, fajnie, że wróciłaś

Ja jutro nareszcie się zważę, bo przez ostatnie dwa tygodnie prawie, nie myślałam w ogóle o diecie i odchudzaniu. Albo miałam gości, albo sama wyjeżdżałam, miałam też mnóstwo imprez typowo letnich- jakieś grille, lody itd...fajny był ten czas Teraz przyszła pora żeby sprawdzić, jak taki tryb życia wpłynął na moją wagę

Skończyłam Żonę idealną, powiem wam, że już dawno żaden serial aż tak nie zawładnął moimi myślami...wczoraj trudno było mi wrócić do rzeczywistości, miałam ochotę( tak jak przy ulubionych książkach), znów włączyć pierwszy odcinek pierwszego sezonu, i na pewno kiedyś tak zrobię.Świetny, świetny serial, choć zakończenie nieco rozczarowuje jeśli nie wie się, że miały być kręcone kolejne sezony.

Wczoraj obejrzeliśmy pierwszy odcinek Belfra, zapowiada się ciekawie- Stuhr jest rewelacyjny...w ogóle serial ma znakomitą obsadę.

U nas dziś zapowiadają ogromne burze, już teraz jest duszno, zaraz idę na taras z kawą, bo nawet coś ptaki przycichły. Zawsze o tej godzinie, mam taki koncert, że spać nie można, a dziś ciuchutko...
    Jolinkaa lubi to.

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry!

I znowy kolejny tydzien... Ach jak one szybko pomykaja... a szczegolnie gdy sa takie mile jak te ostatni...

Dzisoaj wracam do pracy i starych spraw...niestety w kwestii nowego miejsca pracy nic sie nie wydarzylo...

Trzeba mi dalej szukac...

Wczoraj na ogrodzie bylo tak parno i sucho, a mnie cmila glowa po podrozy, ze nic nie zrobilam. Podlalam tylko i zabezpieczylam przywiezione od mamy kwiatki... Bede musiala wieczorem pojechac na ogrod i je zasadzic.

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Agnieszko oby nie przyszła do was taka burza jaka była u mych rodziców. Akurat byśmy z mamą w kinie i huk gradu był taki , żeby nie słychać było Ci mówią na ekranie....
    A to zobaczyliśmy po wyjściu z kina...

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

No własnie takie burze zapowiadają Okropnie to wygląda

Uprawnienia umieszczania postów