Ja tez proszę oczywiście, a nie tylko chcę
nadzienie robię tak:
podsmażam cebulę , dodaję czosnek, wrzucam mrożony szpinak i dusze , potem dodaję pokruszony ser feta i dusże jeszcze chwilę, doprawiam sola i pieprzem
na blaszkę rozkładam ciasto francuskie z rolki, na to kładę farsz, na farsz układam pokrojone w plasterki pomidory, można posypac oregano albo ziołem prowansalskim i zapiekać w piekarniku az ciasto zrobi się rumiane
Maniusiu, fajny ten przepis. Robię podobną , tylko na cieście kruchym i dodaję sos śmietankowo- jajeczny. Polewam przed pieczeniem.
Sabinko, a mi książki tej autorki nie podpasowały jednak. Obecnie kryminał, albo raczej thriller, dosyć mocny i krwawy
Agnieszko, a jak twój tata miewa się ?
Jola, powodzenia u lekarza.
Kasiu, bo to psie dziecko jest , to jeszcze popłakuje , gdy sama zostaje. Pewnie jak będzie tak systematycznie przyzwyczajać, to przywyknie. I ja też poproszę dużo zdjeć Karusi
Upały nie na mój organizm. W dodatku moja alergia sierpniowa już zaczyna się, a upały tylko będą nasilać objawy. Musze dziś do miasta podskoczyć ale na razie migam się jak tylko mogę. Mąż poszedł rano na grzyby, bo to maniak grzybowy jest
Miłego wtorku wam życzę
Przepis na ciasto listkowe ( słone)
440g mąki
2 jajka
260g masła
1,2 łyżeczki cukru,sól
Mąkę przesiać.Schłodzone masło pokroic na małe kawałeczki i połączyć z mąką.Dodać jaja,cukier i sól.
Wyrabiać energicznie aż do uzyskania jednolitej masy.W miarę potrzeby dodać odrobinę zimnej wody.
Odstawić w chłodne miejsce na 15 min.
Ciasto rozwałkować na podlużny prostokąt o grubości 2 cm,zlożyć na 4 części,oziębić i ponownie rozwałkować.Czynność powtórzyć 3 krotnie.
Przepisałam dokładny przepis ze starej książki
Filet z pstrąga pozbawiam ości i skory,przyprawiam solą pieprzem i limonką lub cytryną,kladę na ciepłą patelnię,trzymam na małym gazie z każdej strony dozmiany koloru na jaśniejszy różowy.Rozdrabniam z powstalym sosem i dorzucam po lyżeczce do każdej tartinki.
Nowa wiosna- nowe zadanie
Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
Docelowo 20cm do zgubienia
http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html
Ale ciekawe przepisy a to ciasto to takie troche francuskie wychodzi? Ciekawe...
Kasiu Karusia jest sliczna, a moj Korus dziadek po operacji jest lepszy niz przed...;-) wszystko przebieglo super...pozdrowka