Strona 1700 z 3048 PierwszyPierwszy ... 700 1200 1600 1650 1690 1698 1699 1700 1701 1702 1710 1750 1800 2200 2700 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 16,991 do 17,000 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Dzien dobry!

Melduje sie w niedzielny poranek z kawka i z torcikiem Filadelfia...ktory wczoraj na imprezie gdzie bylam- byl prawdziwym hitem

Ponoc bardzo latwo i szybko sie robi...moze ktoras z was go zna? Dostalam przepis po niemiecku, ale ciekawilaby mnie wersja polska z nasza galaretka. Ja nie jestem fanem takich ciast na zimno, ale ten byl wyjatkowo smaczny

Impreza byla udana i cale szczescie, ze nie za dluga-zle sie czuje gdy trzeba siedziec za stolem do poznej nocy.
    Dzis tez lepiej spalam, obudzilam sie wpol do siodmej razem z Karusia. Ona jest ciagle taka glodna, szczegolnie rano, psie chrupeczki polyka doslownie a potem musi zwracac. Nie wiem jak ja nauczyc spokojnego jedzenia. Dajemy juz jej po troszeczku i w ciagu dnia to nawet funkcjonuje tylko rano jest najgorzej.
    Oj to wychowanie szczeniaczka...nie jest to taka prosta sprawa jakby sie wydawalo...

Dobrego dnia dziewuszki!

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Dzień dobry

Dziś mam... pobrane (7).jpg, starczy dla wszystkich
    Ja też już napiję się kawy, bo chcę zakończyć dietę. Mamy dziś wyjście do kina i na kolację , no to wiadomo Myślałam, że może uda nam się to przełożyć, ale jutro znowu nie będzie męża przez kilka dni, więc nie ma na kiedy.
    Ale i tak jutro bym zakończyła dietę, więc nie ma czego żałować. Za parę tygodni zrobię sobie tygodniowa przypominajkę, może wtedy uda mi się pociągnąć dłużej .

Krysiu, Sabinko, jeszcze raz rozmawiałam z mamą i powiedziała mi, że dopóki ma siły chodzić przy ojcu i nic jej się nie stanie, to nie przeprowadzą się do nas. Tu wszyscy ją znają, lekarz jest na każde zawołanie i pomoc w razie czego.Jest wdzięczna za propozycję ( choć akurat dla mnie, to jakby rzecz oczywista, że trzeba się nimi zaopiekować), ale chcą zostać tu, gdzie są.

Maniusiu, fajnie, że imprezka się udała , a taki gaduła(byleby mówił z sensem i na temat), często się przydaje, choć i popsuć imprezę też potrafi. Ja mam teraz kijkową koleżankę, która jest straszną gadułą, ale fajnie jej to wychodzi, ja nie muszę się męczyć szukaniem tematów do rozmowy i czas szybko biegnie

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Ale porządki kojarzą mi się też z kontrolą. Uff, zakapućkałam się. Chciałam klarownie wyjaśnić o co mi chodzi, ale nie bardzo mi to wychodzi, więc tak to zostawię.
    Krysiu, kiedyś czytałam fragmenty książki Julie Morgenstern, która zajmuje się doradztwem w zakresie zarządzania i organizacji czasem, która powiedziała, że aby uporządkować myśli i sprawy, najpierw należy uporządkować przestrzeń wokół siebie. Pozbyć się wszystkiego co nam zawadza i zagraca, żeby zrobić miejsce na to, co ważne. No i żeby własnie w ten sposób samemu przejąć kontrolę nad porządkowaniem własnego życia. Fajna była ta książka, choć ja czytałam ją we fragmentach w jakimś czasopiśmie o, ale do dziś utkwiło mi w głowie przekonanie, że robiąc w domu porządki, trochę układam swoje życie i takie poczucie, że przy okazji potrafię bez żalu pozbyć się niepotrzebnych rzeczy.

Sabinko, fajnie, że dziewczyny do Ciebie przyjadą Ja bym poszła z wnusią na plac zabaw, gdzie mogłaby spotkać polskich rówieśników żeby zobaczyć jak jej się podoba nasz język w dziecięcym wydaniu Mogłoby to być fajne doświadczenie .

Malinko, trzymam kciuki za powodzenie w diecie i za nas sukces tabelkowy

Dobrej niedzieli Zawziętaski

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Hej Kasiu, pisałyśmy w tym samym czasie

Fajny ten torcik, nigdy nie robiłam, ale ja w ogóle nie jestem fanką ciast niepieczonych. Lubie, gdy ciasto ma zapach, a ten mają tylko te, które są pieczone na maśle Natomiast często robię ciasta na zimno, bo lubią je moi chłopcy. To wygląda fajnie, więc też chętnie skorzystałabym z przepisu
    gruschka lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Jeszce Wam powiem, że znów się zawzięłam To dobry objaw, bo znaczy, że powinno mi się udać, tym bardziej, że miałam długą przerwę w odchudzaniu. Postanowiłam zebrać się w sobie, w tej akcji osiągnąć cel i zakończyć odchudzanie, a tylko dbać o utrzymanie wagi. Wo, to miał być wstęp, udało się, więc uda się i etap następny, Mam do zgubienia 5,4 kilograma, liczę, że uporam się z nimi do końca września, może wcześniej i koniec. Chce zakończyć dochodzenie do jakiegoś konkretnego etapu. 63 kg, zupełnie ,mnie satysfakcjonują i będę starała się je utrzymać. Od dziś dieta mż, na przykład w dniu dzisiejszym główny nacisk położony na kolację więc dobre śniadanie i własnie ona, mikry obiad i przekąski. Mam zapał, a to jest dobry początek.
    Czy któraś Zawziątaska zaweźmie się ze mną???2010142_product_print-1.jpg

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Czy któraś Zawziątaska zaweźmie się ze mną???
    JA !!!
    Nie od od poniedziałku,nie od przyszłego tygodnia,ale od dzisiaj!!!
    Tylko potrzebuję solidnego wsparcia i nie głaskania po główce jak zawalę...choć głaskanie nie powiem...lubię

Awatar Jolinkaa
    Mieszka w
    Zagłębie

Waga jak na suwaczku -96.4
    Nie mogę już patrzeć w lustro...nie patrzę na wystawy sklepowe,bo widzę w szybach siebie
    Wróciły myśli o tym jak jestem beznadziejna,brzydka,gruba,mało warta.Wiem,że będziecie na to za mnie krzyczeć,ale tutaj przynajmniej te myśli mogę wyrzucić z siebie.Tutaj tego krzyku w realnie nie usłyszę.A w domu mąż nieźle by się na mnie za to wkurzył,syn też by się zezłościł.A ja tak czuję......

Te 10 dodatkowych kilogramów po-sterydowych dobiło mnie.
    W zeszłym roku kiepsko się czułam ważąc 86 kg,ale teraz jest dużo gorzej i psychicznie i fizycznie.
    Na początek mż z zapisywaniem w zeszycie wszystkiego co w paszczękę wrzucę i liczenie kalorii-może 1200.I lekkie ćwiczenia plus kijki jak gorąco nie będzie.
    gruschka and Agnieszka111 like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Jolinko, masz to załatwione
    Jolinkaa lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Joluś, tak na serio...masz motywację, więc uda się. Zdrowie jest najważniejsze, chcesz schudnąć z wielu powodów, ale zdrowie masz na pierwszym miejscu, a to bardzo dobry impuls do tego by schudnąć. Trzymam kciuki i uda się
    Jolinkaa lubi to.

Awatar Jolinkaa
    Mieszka w
    Zagłębie

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Jolinko, masz to załatwione
    I dobrze-jak co to kopniaka proszę,albo motywującego smsa

Nie daję sobie rady ...po prostu nie daję rady.Inni w upału nie jedzą,ale...to nie Jola,ona zawsze może jeśćWczoraj jeszcze grill był-taki jak mówił mój mąż dla uczczenia mojej dobrej wizyty u lekarza.No tak....ale nie musiałam aż tyle zjeść,prawda?Dziś czuję się przez to gorzej.
    A te upały mnie wykończyły,dlatego parę dni nie pisałam.Temperatury w cieniu dzień w dzień po 33-36 stopni,to masakra.Nic nie chciało mi się...dosłownie nic.Siadałam do komputera,trochę poczytałam i ...o oczy same się kleiły,więc to nie miało sensu.A potem...a potem problemy ze spaniem.W naszej sypialni na poddaszu 30-32 stopni i nawet okna otwarte na przestrzał nic nie dawały.Dziś nareszcie chłodniej-nie ma słońca,jest 21 stopni i wiatr-co za ulga.Może to będzie dobry dzień na rozpoczęcie walki.

Tak wiec jak pisałam na początek mż-może przez ten tydzień,żeby żołądek obkurczyć,potem w planach tydzień detoksu,z którym sobie poprzednio nie poradziłam.To było wiosną i warzywa nie były tak smaczne jak teraz.A potem....a potem mam pewien plan,o którym mówiłam Krysi,ale jeszcze się zastanawiam.Jak zdecyduję ,to Wam napiszę
    Agnieszka111 and krysiapysia like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Jolinko, tydzień detoksu, to dużo. Sama po sobie wiem, że łatwiej wytrzymać trzy dni i z dobrą energią przejść na zdrową dietę. Po tygodniu organizm jest dość wygłodniały i istnieje duże prawdopodobieństwo, rzucenia się na jedzenie. Ale to moje doświadczenia, u Ciebie może być zupełnie inaczej. Tak, czy owak, życzę Ci powodzenia
    Kopniaków stosować nie będę, najwyżej dostaniesz ode mnie małego szturchańca, ale musisz częściej do nas zaglądać i pisać jak Ci idzie
    Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-buziak.gif
    Jolinkaa lubi to.

Uprawnienia umieszczania postów