Strona 1703 z 3048 PierwszyPierwszy ... 703 1203 1603 1653 1693 1701 1702 1703 1704 1705 1713 1753 1803 2203 2703 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 17,021 do 17,030 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

To jest chyba pierwsza taka książka pisana całowicie przez człowieka wschodu.Bardzo skondensowana,naszpikowana wiedzą i caly czas traktuje człowieka jako całość.Nie ma tam gotowych rad co kiedy jak jeść ijak się ruszać.Wiedza rozsiana jest wszędzie i zawsze dotyczy całości.
    Ale zalecenia w niej zawarte są chyba najprostsze i najjaśniej wyjaśnione.Jak sama trochę ogarnę to coś tu powrzucam,oczywiście wcześniej ostrzegając,jeśli ktoś nie chce czytać,to z łatwością te miejsca ominie.

Do zrywu odchudzaniowego się nie dołącze ,bo to nie moja bajka i trochę elementów budzi mój sprzeciw.
    sabinka57 lubi to.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry poczytałam ale na razie się nie
    ustosunkuję do tego co wyczytałam bo jestem w ferworze przygotowań na przyjazd moich gości

Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka

Agnieszko przeczytałam to co wrzuciłaś - punkt szósty rzeczywiście jest bardzo zachecajacy do schudnięcia chociażby tych pięciu kilogramów

Awatar gruschka

Krysiu
    Co do porządkowania życia przez porządkowanie rzeczy w otoczeniu myślę tak jak ty.Mam wrażenie,ze jest w tym spora pułapka odsuwanie od siebie trudniejszych i mniej przyjemnych rzeczy.W posprzątanym czujemy się lepiej i na chwilę to wystarcza.A potem,zęby się dobrze poczuć sprząta się coraz częściej i więcej,a kluczowe sprawy nadal leżą niezałatwione
    Książki Pawlikowskiej to dla mnie dość niebezpieczna sprawa.NIe czytałam ich wprawdzie,ale słyszałam wiele jej wypowiedzi.Słyszałam i czytałam jednak wypowiedzi kilku uznanych terapeutów,że od dawanych przez nią rad włos się na głowie jeży i cierpnie im skóra.Więc byłabym bardzo ostrożna.Tym bardziej,że ona sama nadal zmaga się ze swoimi licznymi demonami(czego nie ukrywa) i anoreksją.

Kasiu
    trzymam bardzo mocno kciuki za światełko w tunelu w twojej sprawie.Na początek choć cokolwiek,będziesz wtedy miała spokojniejszą głowę,żeby zastanowić się czego ci naprawdę trzeba,a i sytuacja w domu trochę by się uspokoiła.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Cytat Zamieszczone przez gruschka Zobacz posta
    A potem,zęby się dobrze poczuć sprząta się coraz częściej i więcej,a kluczowe sprawy nadal leżą niezałatwione
    eee, no nie, bez przesady Nie sprzątam dla samego sprzątania, tylko żebym miała czysto w domu

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Gruszko
    ja do Pawlikowskiej podchodzę sceptycznie tak jak pisałam, ale kilka porad jest w tej książce dość fajnych
    za bardzo niebezpieczną uważam jej książkę o depresji, tu faktycznie włos się jezy
    tu np. jej o nie trochę napisane
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    uważam , że dawanie takich rad chorym na depresję jest bardzo niebezpieczne

Awatar gruschka

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    eee, no nie, bez przesady Nie sprzątam dla samego sprzątania, tylko żebym miała czysto w domu
    Słowem wyjaśnienia
    Jak chcę napisać do kogoś konkretnie to wtedy tak zaczynam: Agnieszko,Krysiu,Kasiu...

Ale często piszę całkiem ogólnie o swoich obserwacjach i przemyślenia nie mając nikogo w szczególności na myśli...
    Bardzo bym nie chciała,żeby to co piszę bylo odczytywane jako przytyk czy ukryta aluzja na czyjś temat...Ja się tak nie bawię,jak coś mnie u kogoś uwiera to po prostu to piszę albo nie piszę nic.
    Wiem,że słowo pisane brzmi inaczej i czasem brakuje możliwości doprecyzowania,ale nigdy,ale to przenigdy nie piszę z intencją dokopania komuś albo dokuczenia...
    Sorki,jeśli czujecie inaczej

Maniusiu
    to chyba właśnie o tę książkę chodziło.

Gruszko ja bardzo lubię twoje wszystkie wpisy i nawet bym nie pomyślała, tym bardziej, że znam cię już osobiście, że miałabyś jakąkolwiek chęć dokopania komuś czy dołożenia... jakkolwiek by to nazwać, na pewno nikt żadna z nas tak tego nie odbiera
    A co do książki, którą Agnieszka dała Maniusi a w zasadzie przywiozła ją dla mnie ale ja już ją czytałam z biblioteki, to styl Pawlikowskiej i sposób zwracania się do czytelnika trochę jak do przygłupa drażnił mnie bardxo ale generalnie książka moim zdaniem nie jest głupia i przestrzega nas przed jedzeniem wszystkiego co sztuczne, nienaturalne, nafaszerowane czym tylko się da i tym samym na pewno bardziej szkodliwe niż jedzenie tylko naturalnych pokarmów, do czego nas zachęca
    Na pewno naturalne jedzenie to jest to ale coraz trudniej jeść tylko tak bo dookoła nas pełno konserwantów, jakichs tam barwników " identycznych z naturalnymi" i innych cudów ale myślę że każda z nas stara się w jaki sposób to ograniczać.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Agnieszka ładnie ujęła to co mnie drazni w stylu Pawlikowskie, a ty Sabinko to uzupełniłaś
    to wtrącanie co kilka zdań - rozumiesz, wiedziałaś to?
    ale fakt jest tam trochę mądrych rzeczy , które warto zapamiętać, będę wpisywać na wątek to co mi sie spodoba, ale czytam po kawałku bo za duża dawka podnosi mi ciśnienie
    za to ksiązka o depresji to uważam że jest kompletna pomyłka, radzenie komuś choremu - weź się w garść to jest co najmniej głupie a nawet niebezpieczne

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    Gruszko ja bardzo lubię twoje wszystkie wpisy i nawet bym nie pomyślała, tym bardziej, że znam cię już osobiście, że miałabyś jakąkolwiek chęć dokopania komuś czy dołożenia... jakkolwiek by to nazwać, na pewno nikt żadna z nas tak tego nie odbiera
    dokładnie, ale zaprzeczyć musiałam, bo wiele razy pisałam o swoim zapędzie do porządków, a Gruszka takie zmiłowanie podsumowała jednym żołnierskim zdaniem , nie znaczy to, że uznałam to za chęć dołożenia
    Gruszka wytłumaczyła, ja wytłumaczyłam i jest ok
    maniusia72 and krysiapysia like this.

Uprawnienia umieszczania postów