Strona 1704 z 3048 PierwszyPierwszy ... 704 1204 1604 1654 1694 1702 1703 1704 1705 1706 1714 1754 1804 2204 2704 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 17,031 do 17,040 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Krysiu, kiedyś czytałam fragmenty książki Julie Morgenstern, która zajmuje się doradztwem w zakresie zarządzania i organizacji czasem, która powiedziała, że aby uporządkować myśli i sprawy, najpierw należy uporządkować przestrzeń wokół siebie. Pozbyć się wszystkiego co nam zawadza i zagraca, żeby zrobić miejsce na to, co ważne. No i żeby własnie w ten sposób samemu przejąć kontrolę nad porządkowaniem własnego życia.
    Dokładnie to bylo przyczynkiem do zabrania głosu na temat sprzątania
    krysiapysia and sabinka57 like this.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

na śniadanko miałam smażone zielone pomidory, najlepsze są w panierce, no ale skoro WO to były na suchej patelni, nie to samo, ale zjadliwe
    a do pracy tradycyjnie na WO leczo z cukinii, chyba to będzie podstawa mojego wyżywienia bo właśnie dostałam w prezencie 3 kolejne
    chyba w tym roku obrodziły

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Kasiu, czas oczekiwania jest taki trudny . Zastanawiam się, która praca byłaby dla ciebie najlepsza Oby zrealizowała się ta najbardziej właściwa. Trzymam kciuki i przesyłam trochę fluidów spokoju . Mam nadzieję, że weterynarz nie stwierdził niczego poważnego i że ze słodzinką już wszystko dobrze?

Gruszko, gratuluję wbiegnięcia na schody . Rzeczywiście wcześniejsza rozgrzewka w postaci normalnego wejścia wydaje się bardzo sensowna. Mam teraz dylemat, bo nie pamiętam widoku na morze ze szczytu. Bardzo chętnie bym sobie przypomniała, jeżeli zechce ci się kiedyś zrobić takie zdjęcie. Podejrzewam, że Kasia (i nie tylko ) z zainteresowaniem poczytałaby przepis na twój torcik. Też jakieś przepisy znalazłam, ale obawiam się, że to nie to samo. Ciekawa jestem też twojej nowej książki o ajurwedzie, więc bardzo chętnie poczytam wszystko to, co będziesz nam z niej przemycać. Już mi się podoba to całościowe podejście

Agnieszko, smakowite to twoje menu, chociaż obawiam się, że dla mnie byłoby mało, niestety. Wszystkie punkty do przemyślenia – motywacjo wracaj!

Maniusiu, też czasami próbuję zrobić dwa dni wo, ale zdecydowanie trudno zmobilizować mi się na tak krótki czas. Na cukinię jest chyba naprawdę urodzaj, bo bez problemu i tanio kupuję ją teraz Lidlu (nie ma oczywiście porównania z tymi bezpośrednio z działeczki, ale cieszę się i takimi). Bardzo podoba mi się również twój pomysł wypisywania nam różnych ciekawych myśli z książki Pawlikowskiej .

Sabinko, czekamy na zdjęcia (kto wie, może z polskiej piaskownicy? )

Malinko, fajnie że postawiłaś na ruch i miejmy nadzieję, że będziesz mogła go kontynuować. Bardzo poważnie wygląda sprawa schorzenia o którym piszesz, współczuję . W takim kontekście przyznaję – w twoim przypadku to „muszę” ma absolutne uzasadnienie. Korepetycji z synem nie zazdroszczę. Zawsze jest trudniej pracować z własnym dzieckiem.
    gruschka and sabinka57 like this.

Mieszka w
    Częstochowa

Krysiu, wysłałam zdjęcie ze szczytu zajrzyj do telefonu

Mieszka w
    Częstochowa

Pierwszy cytat:
    Nadwaga to nadwyżka którą twój organizm chce mieć bo nauczyłaś go strachu przed glodem

to tak apropo diet niskokalorycznych

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

No ja już prawie przygotowana na przyjęcie moich dziewczyn, będą około 2:00 w nocy ale jeszcze mam dzisiaj spotkanie z koleżankami- idziemy na piwo i jakąś sałatkę
    A propos sałatki to wrzucam zdjęcie sałatki jaką jadłam w Anglii, sama sałatka była pyszna ale spodobał mi się sposób jej jedzenia, te małe liście sałaty rzymskiej służą za wrapy i zawija się w nie składniki sałatki w taki mini rulonik - w sumie niby nic a jednak coś fajnego

Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka
    gruschka and krysiapysia like this.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Maniusiu dzięki za widok. Cytat do mnie przemawia (niestety ). Ale dopiszę do niego ten od Kasi „ kto chce znajdzie drogę, kto nie chce … znajdzie wymówki”

Sabinko, pomysł z zawijaniem fajny - szkoda, że za nic nie umiem się przekonać do sałat
    sabinka57 lubi to.

Awatar gruschka

buty1.jpg
    Agnieszko
    słabo widać z butów ale chyba poznajeszZobacz jak idealnie pasują do butówschm1.jpgschm2.jpgschm4.jpgschm5.jpg
    Krysiu
    za twoją sprawą powędrowałam jeszcze raz schodami emeryckimi żeby zrobić zdjęciaZdjęcia zrobiłam a wejścia były 3Sprawiłó mi to prawdziwą przyjemność,sama pewnie bym się nie zmobilizowała.

Uwaga przepis
    Niestety dziś też nie zdążyłam zrobić zdjęcia....

2x250 ml śmietanki 30% kremówki
    2x250 g serka waniliowego
    żelatyna na 1l
    3 łyżeczki cukru
    szczypta soli
    borówki

Kremówkę ubijam z cukrem.Osobno mieszam serki z rozpuszczoną w wodzie żelatyną.Potem szybko mieszam wszystkorazem ,wsypuję borówki,mieszam i do lodówki.
    Czasem wylewam na biszkopty.Czasem zostawiam trochę owoców na wierzch i zalewam galaretką owoce leśne.Wtedy jest najładniejsze,ale trzeba dłużej czekaćU nas to jest letni hit chyba od 20 lat

Awatar gruschka

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Gruszko zrobiłam odkrycie, z którym pewnie zupełnie się nie zgodzisz. Posoliłam i posypałam koperkiem świeżo ugotowany kalafior, a smakowało prawie jak szparagi . Coś z moimi kubkami smakowymi nie tak?
    Krysiu
    wszystko w porządku,znam jeszcze jedną osobę która tak ma
    I w ogole super,że eksperymentujesz w kuchni choć nie przepadasz za gotowaniem

Awatar gruschka

Ja mam teraz kijkową koleżankę, która jest straszną gadułą, ale fajnie jej to wychodzi, ja nie muszę się męczyć szukaniem tematów do rozmowy i czas szybko biegnie
    A nie masz czasem ochoty na 1 dzień maszerowania w ciszy
    Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    Krysiu ja już to co powiedziała Gruszka wprowadziłam w życie i używam słowa chcę
    Do czynności za którymi nie przepadam (sprzątanie) chce kompletnie nie chce mi przejść przez myśl,wtedy mowię sobie - dobrze byłoby trochę posprzątać i jakoś po kawałeczku idzie

Nie potrafię opowiedzieć słowami, jak się czuję po takim treningu...po prostu bosko
    Mnie dzisiaj Krysia zapewniła taki wieczór

Uprawnienia umieszczania postów