Agnieszko kochana...jak dobrze ze jesteś... jeszcze raz sciskam cie goraco w tym strapieniu i zagubieniu...
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Agnieszko przytulam cię bardzo mocno.
Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka
Dawno nie bylo cytatu więc dziś będzie i to długi :
Najtrudniejszą częścią jest zdobycie się na odwagę, żeby głośno wypowiedzieć swoje skrywane myśli. Wypowiedzieć je do samego siebie. Nazwać je po imieniu. Zrozumieć co naprawdę oznaczają.
Trzeba to zrobić z szacunkiem i sympatią do samego siebie.
Jeżeli znajdziesz w sobie nieuczciwe myśli, to wcale nie znaczy, że musisz siebie za to karać.
Wprost przeciwnie.
Zaakceptuj wszystko, co jest w tobie.
Tak, zaakceptuj też to, czego w sobie nie znosisz, co jest złe albo brzydkie. Bo nawet jeżeli to jest nieuczciwe albo ohydne, to jest częścią ciebie. Dostałaś to w jakimś celu. Nie musisz go rozumieć. Twoim zadaniem tu na Ziemi jest odnalezienie siebie w miejscu, gdzie jesteś.
Nie chodzi o to, żeby wiecznie od siebie uciekać. Tak długo jak uciekasz z nienawiścią od swoich myśli, uczuć, grubych nóg albo tłustych bioder, to kręcisz się w kółko.
Bo nienawiść niczego nie jest w stanie zbudować ani zmienić. Nienawiść to destrukcyjne uczucie, które pożera twoją energię i zmusza cię do szalonego wysiłku, z którego nie powstaje żaden pozytywny trwały efekt.
Może niedokładnie napisałam co mnie lekko zaniepokoiłó.
Nie chodziło mi o brak wpisów na forum,wiem,że to się często zdarza.
Zaniepokoił mnie brak wpisów na forum i jednoczesna spora aktywność na apce....
Może wczoraj był akurat taki dzień,że cały spędziłam przy necie i komórce w pracy
Ale mnie uspokoiłyście
Agnieszko
dobrze,że się pojawiłaś
Wiem dobrze co cię dotknęło,bo mój tata odszedł nagle we śnie,choć nic tego nie zapowiadało....
Sabinko
obrazek super,u mnie zmieniłoby się tylko menu,ale problem pozostaje ten sam
Nowa wiosna- nowe zadanie
Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
Docelowo 20cm do zgubienia
http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html
Wrócę jeszcze do Dąbrowskiej.
Wg moich doświadczeń to dieta doskonała jeżeli dolegliwości są spowodowane błędami dietetycznymi i brakiem ruchu.Ja odkryłam u siebie lekką nadwrażliwość na gluten.Bez niej pewnie bym na to nie wpadła,bo nie mam jakiś gwałtownych objawów.To samo ze stawami .Mnie pomaga.Ale może to ze względu na post w ogóle a nie szczególnie ten.Jest jednak wiele innych,złożonych przyczyn chorób i dieta nie na wszystko pomaga.
Tyle,że na początek to doskonałe rozwiązanie,żeby sprawdzić i ewentualnie usunąć najprostszą przyczynę.Zanim zacznie się jakąś zwykle agresywną terapię lekami.
Większość lekarzy leczącymi postami zdecydowanie nie zaleca tego przy nadwadze i otyłości.
Ze względu na zjawisko tzw.kompensacji po ludzku zwane jojo.Przy wszystkich schorzeniach związanych z niedożywieniem i wycieńczeniem organizmu lekami i chorobami uważają to za błogosławieństwo.
Dlatego trzeba posty stosować ostrożnie a wychodzenie z nich potraktować jeszcze poważniej.
Ja na razie czuję się na tyle zdrowo,że z posiadaną obecnie wiedzą raczej nie zrobię 6 tygodni,jeżeli już to postaram się o 1 dzień w tygodniu.
Bardzo mądre słowa Gruszko, ja pewnie jeszcze powtórzę post, ale tez nie pełny tylko tydzień góra dwa, dletego, że bardzo dobrze się czułam w trakcie i po poscie, ustąpiło wiele dolegliwości, które niestety powracają? Dlaczego? z mojej własnej głupoty i powrotu do jedzenia którego nie powinnam jeść, najgorsze że wrócił kaszel męczący co rano, którego juz dawno nie miałam
Maniusiu
bo z postem jest jak z każdym leczeniem.Jak zaczniesz robić szkodliwe rzeczy albo przerwiesz bo jest ci lepiej to wszystko powraca jak przed leczeniem albo i gorzej....
A z kaszlem to po diecie trzeba wprowadzać produkty po kolei(bardzo trudne)żeby zobaczyć co w jedzeniu go powodowałó.
Dzień dobry
Wysłuchałam właśnie drugiej części wykładu w której pani Dąbrowska po prostu obiecuję cuda, nie do końca w to wszystko wierzę ale jednak postanowiłam spróbować.
Ile uda mi się wytrwać? Trudno powiedzieć ale chciałabym aby było to dosyć długo.... Myślę, że powrót do domu będzie dobrym terminem zaczęcia tego postu.
Zainteresowała mnie też pasta dr Budwig - olej lniany z chudym twarogiem ale to już po poście, poza tym surowe brokuły i inne zdrowe pokarmy, ryby olej lniany, tłuszcze omega 3.
Warto było posłuchać tych wykładów ale nie do końca wierzę w te wszystkie cudowne wyleczenia, szczególnie bardzo poważnych schorzeń i chorób.
No właśnie Maniusiu - często za szybko i źle wracamy do odżywiania po wszelkich dietach, szczególnie po diecie wo, cały czas mówi się, że powinno być to zdrowe odżywianie, ja w domu mam na komputerze przykładowe menu na całe 6 tygodni a potem o ile pamiętam jest tam sporo przepisów do właśnie zdrowego żywienia, myślę, że warto by z nich skorzystać ale na razie przymierzam się do diety a o to co będzie później będę się martwić po niej
W Radiu Maryja , Sabinko, choć to radio to dla mnie raczej zla reklama, byli ludzie wyleczenie, którzy opowiadali o swoich doświadczeniach z postem