Strona 1727 z 3048 PierwszyPierwszy ... 727 1227 1627 1677 1717 1725 1726 1727 1728 1729 1737 1777 1827 2227 2727 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 17,261 do 17,270 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Witajcie dziewczyny

Ostatnie dni u mnie pracowite i meczące,wiec stąd moja nieobecność,ale to już się zmieni.
    Mąż miał cztery dni ranną zmianę -oczywiście 12 godz.Zawsze razem z nim wstaję,żeby choć chwilkę porozmawiać-taki rytuał mamyA ta zmiana oznacza pobudkę o 3.50.Mało kiedy się później zasypiam-czasem tylko z książką poleżę,albo coś tam w domu zrobię.To wszystko oznacza,że czasami już 0 21szej śpię
    W poniedziałek spotkałam się z Maniusią-fajnie było znowu porozmawiać "na żywo"-jak pojechała do domu,to jeszcze poszłam na zakupy przed świętem i tak dzień zleciał.
    Wtorek spędziłam pół dnia z mamą,a drugie pół synowi poświeciłam.
    Środa-z rana badania,potem z mamą do miasta,bo chciała w Lidlu pościel sobie kupić,a potem jeszcze Auchan,bo musiałam kilka rzeczy dokupić mężowi-będzie bramę wjazdową naprawiał i wzmacniał,bo coś się psuje.
    Czwartek-szykowanie do tapetowania mamy pokoju-zdzierałam tapety i umyłam sufit z kasetonów, brat potem wieczorem gruntował ściany.
    Piątek-od 10tej miałam wnuki,pod koniec już syn z nimi został,a ja poszłam po 16tej do mamy i tapetowaliśmy z bratem-skończyliśmy prawie o 22giej.On by pewno czmychnął wcześniej,ale nie odpuściłamWiecie co....łzy mi stanęły w oczach,bo jak skończyliśmy i ustawiliśmy meble mama weszła do pokoju i powiedziała:jak pięknie mam,aż mi się żyć chce

Awatar Jolinkaa
    Mieszka w
    Zagłębie

Nie dam rady teraz odpisać Wam wszystkim....zresztą zobaczcie która godzina
    Siadłam tu tylko na chwilę,bo nie mogę zasnac taki mi plecy dokuczają i nogi po tym skakaniu po drabinie przy remoncie.A dziś jeszcze idę posprzątać do mamy.

Chcę tylko napisać,że bardzo się cieszę widząc znowu z nami Agnieszkę.
    Agnieszko wiem jak bardzo jest Ci ciężko,jakie to trudne...tak niedawno straciłam swojego tatę i choć niedługo rok będzie,to mnie się wydaje jakby to było całkiem niedawno...tak mi go brak,tak szybko...tak niespodziewanie nas zostawił.Napisałaś,że tata jakby czekał,że zostawicie go na chwilę samego.Myślę,że coś w tym jest.Mój tato też nie był sam-każdego dnia ktoś przy nim siedział i tak było przez 2 miesiące jego choroby,choć ostatnie 4 dni już nie był tego świadomy.Tego ostatniego dnia mama była przy nim,wróciła do domu i za parę godzin był telefon,że spokojnie odszedł.Nigdy nie zapomnimy tego dnia...tata mówił,że musi wyjść ze szpitala ,bo zrobi "balangę" na 55 rocznicę ślubu..... i "zrobił"-zmarł właśnie w rocznicę i w dzień imienin mamy

Żałoba,to ciężki okres-ja nosiłam czarne ubrania przez pół roku,bo tyle trwa tradycyjnie żałoba po rodzicach,ale to sprawa indywidualna,bo przecież żałobę nosimy w sercu.U sąsiadów córka po ojcu nawet dnia jednego nie nosiła.Ja nosiłam bo czułam taką potrzebę,choć mojemu tacie by się to nie spodobało-on nie cierpiał czarnego koloru i kiedyś w żartach powiedział,że jakby co,to mamy jak wrony się nie ubierać.

Agnieszko przytulam Cię mocno...bardzo mocno do serducha <3
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.

Awatar Jolinkaa
    Mieszka w
    Zagłębie

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Basiu musisz chyba w swoich ustawieniach wlaczyc mozliwosc pisania i odbierania prywatnych wiadomości. Niestety nie potrafie ci w tym pomóc .
    Moze któraś z dziewczyn cos podpowie....
    Ja podpowiem Basi co i jak ma zmienić w ustawieniach
    Będzie w podpunktach i mam nadzieję,że dobrze wytłumaczę.

1.U góry na czarnym pasku kliknij w "operacje",a jak się rozwinie,to w "ogólne ustawienia"
    2.I teraz szukasz :"Prywatne przysyłanie wiadomości" i zaznaczasz kropką "Prywatne wiadomości włączone"
    3.Poniżej masz "Otrzymywanie prywatnych wiadomości".Tu zależy od Ciebie Basiu co zaznaczysz-ja mam zaznaczone "Od wszystkich użytkowników" i każdy może do mnie prywatną wiadomość napisać.
    4.Jeśli chcesz możesz też dostawiać powiadomienia na maila o prywatnych wiadomościach "Przesyłanie e-mailowego powiadomienia o otrzymaniu prywatnej wiadomości",ale to nie jest konieczne.
    5.Żeby tutaj nie przeoczyć wiadomości i dostawać informację w postaci wyskakującego okienka musisz zaznaczyć kropką poniżej tego o mailu "Powiadamiaj o otrzymywaniu prywatnej wiadomości w formie okienka pop-up".Wtedy jak będziesz przeglądać forum i ktoś do Ciebie napisał wcześniej lub akurat napisze,to wyskoczy Ci okienko z informacją.
    6.Jeśli masz ochotę możesz poniżej zaznaczyć " Zachowaj kopię wysyłanych wiadomości w mojej skrzynce nadawczej".Wtedy zawsze możesz wrócić do tego co komuś napisałaś.
    to wszystko odnośnie wiadomości prywatnych

A jak co to poniżej mam odhaczone "ptaszkiem":

• Pokaż sygnatury
    • Pokaż awatary
    • Pokaż obrazy

Interfejs edytora postów: Zaawansowany edytor WYSIWYG

• Zaawansowane opcje dodawania załączników włączone.
    • I jeszcze u góry: Nie zezwalaj na pobieranie danych e-mailowych

Od czasu do czasu administratorzy forum mogą chcieć przesłać Ci wiadomość za pośrednictwem poczty e-mail.
    Jeżeli nie życzysz sobie otrzymywania tego typu informacji odznacz tę opcję.Ja mam odhaczone,że nie zezwalam.

No to chyba wszystko-może komuś jeszcze przyda się taka ściąga-mam takie ustawienia od lat

Basiu jesteś tu z nami dosyć długo i tak niewiele o Tobie wiemy-chętnie poznałybyśmy Cię bliżej

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Witajcie
    pobrane (7).jpg

Jolinko, kochana jesteś, że tak pięknie wszystko Basi wytłumaczyłaś.

Basiu, dobrze, że napisałaś, że nie odbierasz wiadomości, bo to bardzo dużo wyjaśnia Będziesz mogła przeczytać wszystkie nasze listy

Jolinko, pamiętam, że żałoba po rodzicach ma dwa etapy- pierwsze pół roku jest czarna, drugie pół szara. Czytałam kiedyś, że nawet rok powinno nosić się czarne stroje po rodzicach, ale tak naprawdę, uważam, ze jest to sprawa bardzo indywidualna. Żałobę i tak mamy w sercu i kolor ubrania tu niewiele zmieni. ( choć np. dla mojej mamy ważne jest żebyśmy nosili czarne ubrania i poprosiła nas o to, więc ja to będę robiła również przez szacunek dla niej)

Kasiu, nasza imprezowiczko , mam nadzieję, że dobrze się bawiłaś. Pewnie oblewaliście nowe mieszkanie siostry?

Dobrej soboty dziewczynki

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dziem dobry!

Dzieki ci Jolu za podpowiedź z tymi ustawieniami. Ja to mam zrobione na początku , pewnie ktores z dzieci mi to zrobilo i nawet nie wiedzialam co i dlaczego, tak mam jak mam.

Dzis u nas dzien dzialkowy . Ostatnio sporo pada i trzeba zagospodarowac nasze pomidory...
    A chwasty to u nas tak rosna ze szok! Normalnie to sie nimi zbytnio nie przejmuje no ale czasami to troche przesadzaja...

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Awatar bbaaja
    bbaaja jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    bydgoszcz

Jolinko bardzo dziekuje za ustawienia, musze to dzis zmienic, na razie pisze z tel . pozdrawiam Was wszystkie :-)

Awatar bbaaja
    Mieszka w
    bydgoszcz

Kasiu u nas na tez duzo pada, nie trzeba podlewac...ogorki super, ale pomidory niestety atakuje zaraza
    sabinka57 lubi to.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

hej dziewczyny
    wczoraj byłam u koleżanki na grillu, nie mialam ochoty no ale zostałam namówiona i bardzo dobrze, bo się porządnie odstresowałam za to waga dzisiaj masakryczna, idzie się załamać, po obżarstwie dzien wcześniej i wczorajszym grilu nie powinno dziwić a jednak....
    wróciłam o......4 rano, wstałam o 7, obudził mnie skurcz w łydce. nie powiem żebym była wyspana.
    cieszę się że wyjaśniła się sprawa prywatnych wiadomości. to kolejny dowód na to że o wszystkim trzeba rozmawiać

Awatar malinowa_fela
    malinowa_fela jest nieaktywny Znany na forum

Kończę pić na kawkę więc i forum koniecznie musi być Jestem dziś niewyspana i zmęczona, woda mi zbiera się i tak mam od kilku dobrych dni. W nocy dziś nie dość, że późno zasnęłam, to nad ranem zbudziły mnie moje jelita i szybko musiałam do toalety pędzić Potem zerwałam się rano bo trzeba było synkowi życzyć stopy wody pod kilem i dać kilka mamusiowych rad typu : sprawdzajcie pogodę codziennie, pisz do mamci, nie zadawaj się z łatwymi dziewczynami
    Maż pojechał razem z kolegą za nimi , chyba tylko po to aby powspominać stare czasy

Agnieszko, ładnie to napisałaś , o tej żałobie. U mnie minęło kilkanaście lat od śmierci taty, a w sercu ciągle żal.Tak jak i po teściach , zwłaszcza teściowej.
    Kasiu, jakie ładne pomidorki
    Maniusiu, a bierzesz magnez ? Na skurcze.
    Agnieszka111 and krysiapysia like this.

Bandzioch musi odejść- 10 sierpnia -94,5

Awatar bbaaja
    Mieszka w
    bydgoszcz

Maniusiu ale ta waga to tylko dlatego ze tak krotko spalas:-) sen jest bardzo potrzebny... do spalenia nadmiaru...:-)

Uprawnienia umieszczania postów