69314Lubią to
-
Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Planowałam wyjście, ale obfite opady deszczu zdecydowanie pomieszały mi plany .
Kasiu - Karusia to miód na moje serce .
Bbaju, tak sobie myślę, że to wszystko jedno, która z was będzie robić jaką dietę. Maniusia i Sabinka zaczynają wo, a ty możesz dołączyć do nich z tym, co robisz. Ważniejsze chyba, żeby się w tym wspierać i wymieniać uwagi oraz spostrzeżenia. Twoja waga nie jest wcale taka straszna. Co poniektóre z nas (ja ) mają więcej.
Gruszko, czy dobrze zrozumiałam, że lekarze nie zalecają wo przy otyłości? To znaczy jak najbardziej zgadzam się z tym, że przy podjęciu decyzji czynnik zdrowotny jest zawsze najważniejszy. Nie mniej myślę że możliwość doświadczenia utraty wagi (chociaż na krótko) jest dużym wabikiem do rozpoczęcia jakiejkolwiek pracy nad sobą. Nawet jeżeli nie od razu, to może za jakiś czas. Masz rację wspominając o efekcie jo-jo, ale mimo to myślę, że zawsze jest szansa iż znajdzie się chociaż jakaś część wystarczająco zmotywowanych i zawziętych osób, które będą potrafiły przejść na zdrowe odżywianie. I z tego chociażby powodu warto sprawdzić, czy zalicza się do tego grona czy nie. Dla mnie jakimś potwierdzeniem jest to, co odpisała ci Maniusia. Sporo straciła, załapała ideę i teraz chce to kontynuować (utrzymać) małymi kroczkami. Bez próby prawdopodobnie dalej byłaby we wcześniejszym punkcie. Może się mylę, ale to już ty albo Maniusia sprostujecie.
Sabinko, mnie dieta wo pomogła też nieco na stawy. Ale tak, jak dziewczyny pisały, utrzymanie tego stanu wymaga trzymania się zdrowego żywienia.
-
Jolinko, może jednak ten późniejszy pociąg! Jakoś tak podejrzewam, że nie tylko ja lubię pospać, ale Madzia też
-
Dziewczyny czy wy sie w ten weekend spotykacie?
Napisalam do Madzi whatsappa z zapytaniem czy ma ten sam numer telefonu ale nie odpowiedziala...
Nikt mi tez nie odpowiedzial na pytanie czy nie ma ochoty wybrac się za tydzień do Krakowa...
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
-
Nie, raczej to nie jest niby dieta, bo jem zdrowo, chlebek tylko rano 2 kromki( sama wypiekam:-) obiad dietetyczny, kurczak, albo inne chude mieso albo same warzywka i jeszcze 2 przekaski, jakies jablko albo sliwki , jogurt serek wiejski odtluszczony, wiec mi sie wydaje ze dietetycznie, probowalam wo, ale calkiem mi nie odpowiadalo...:-)
-
Kasiu mi Krakow niebardzo, bo to daleko, i ja pracuje a urlopu brak...
-
Kasiu do nas przyjeżdża w następny weekend rodzina z Kanady więc raczej nie dam rady, gdyby coś się zmieniło to dam znać , ostatnio przełożyli datę wizyty o tydzień może tak być i tym razem.
-
To nie tak ze ja nie wiem co to dieta, ja juz raz schudlam na diecie bialkowej pon. 40kg, ale wydaje mi sie ze zalatwilam sobie stawy...Po 6 latach przytylam z 20 kg niestety...ale teraz ciezej mi idzie... i nie wiem jaka diete wziac...:-)
-
Basiu o białkowej teraz się dużo pisze , że nie jest zbyt dobra dla zdrowia. Najlepsze chyba jest MZ ale na mnie niestety słabo działa, kalorycznie jem niewiele ale i tak nie chudnę z to jak załapię fazę żarcia to tyję try miga
-
dziewczyny ustalcie co i jak ale my z Jolą musimy po 16 wracać, jakby co to Jola może do mnie wpaść na kawkę i śniadanie a potem pojedziemy np., godzinkę póżniej
-
A w ogóle, to dziś mnie strasznie nosi na jedzenie...no masakra po prostu, cały czas bym coś jadła
Uprawnienia umieszczania postów