Strona 1756 z 3048 PierwszyPierwszy ... 756 1256 1656 1706 1746 1754 1755 1756 1757 1758 1766 1806 1856 2256 2756 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 17,551 do 17,560 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Krysiu o jakiej grupie wsparcia mówisz?

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Gruszko brawo
    Agnieszko, u mnie tez matura a pasem i dyplom
    gruschka and Agnieszka111 like this.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Deszcz pada, ale już przynajmniej nie grzmi, więc siądę jeszcze, skoro i tak już się tyle rozpisałam

Gruszko, pamiętam że też szło mi nie najgorzej z tymi przerwami na Pape Co jakiś czas próbuję do nich wracać, więc trzymam kciuki, żeby tobie się udało. Nie wiem, czy mogę pytać, bo obawiam się, że coś mi umknęło albo nie doczytałam . No w każdym razie brzmi to dosyć tajemniczo - o co chodzi z tym 2,5 tygodnia? A 84 kg to jak dla mnie na razie ciągle bardzo odległa wizja .

Maniusiu, no to będziecie się wspierać z Agnieszką

Sabinko, dam ci namiar na priv.
    Jolinkaa and sabinka57 like this.

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Krysiu
    to nie żadna tajemnica,po prostu jak w trwam 2 a najlepiej 3 tgodnie to te nowe godziny jedzenia staną się bardziej "moje" i będzie łatwiej.A liczę sobie że pół tygodnia już za mną

U mnie też pada i bardzo się ochłodziło.Na wędrówki po lesie ochłodzenie jest akurat fajne,wzdłuż brzegu to łownie las iglasty i przez to wydaje się ,ze jest jeszcze cieplej.
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzie dobry moje kwiatuszki!

Mam na osma fryzjera wiec zaraz znikam. Wpadlam tylko sie przywitac i buziaka zostawic!

Awatar gruschka

Agnieszko
    wiem,że ty potrafisz się ładnie mobilizować,ta zachęta to bardziej dla Krysi i Sabinki, bo one się ostatnio trochę męczą.
    Wiesz,że twoje menu jest dla mnie absolutnie nie do przyjęcia....po takim jedzeniu każda dieta 1500-1800 kcal będzie powodowała tycie.
    Ale szanuję twoje wybory i absolutnie nie mam zamiaru ich krytykować.
    Każdy ma swoje fazy i potrzeby duszy i nie zawsze robi się wtedy rzeczy rozsądne z punktu widzenia innych.

Kasiu
    nie ma to jak mieć urodę i jeszcze ją sobie podkręcićPoszalej na weselu i le dusza zapragnie

Nakręcilam się na nowo na Pape,naczytałam się tyle mądrości (lubię tak)dowiedziałam się jeszcze dobitniej jakie straszne rzeczy będą się dzialy z moim wnętrzem jak zjem przekąskę,że nawet nie zbliżam się do lodówki poza posiłkami....
    Mam nadzieję,że tego nastawienia starczy mi na 3 tygodnie,żeby się w diecie umocnić.
    Znam już plusy,tego lata i nie tylko jadłam,oj jadłam,coś koło 3000kcal a nawet więcej a dzięki ruchowi i mam nadzieję lepszej pracy trzustki waga stoi.
    Czyli jak teraz trochę się postaram to może coś spadnie
    Jak to piszę,to trochę sama umacniam wiarę
    Nie uważam oczywiście,że to jedyna słuszna die ta na świecie,ale że jedyna słuszna dla mnie

Idę piec i gotować ,bo tam dobre duszyczki z grzybobrania czekają

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Gruszko, ze mną to jest ogólnie taki problem, że ja już od wielu lat, no co najmniej od 10, bardzo mało jem. Po trosze dlatego, że ciągle się odchudzałam, ale również dlatego, że ja w ogóle zawsze mało jadłam. nigdy nie mogłam uwierzyć, patrząc na inne osoby, że można zjeść zupę, drugie danie i deser podczas jednego posiłku. Do tej pory jem tylko jedną z tych rzeczy.
    Dlatego każda dieta, podczas której mam jeść dużo, ale regularnie ( tak jak np w Pape, czy Pomroy), powoduje u mnie tycie. Kiedyś rozmawiałam z dietetyczką, i ona powiedziała mi, że przez kilka miesięcy powinnam jeść dużo więcej, paradoksalnie po to żeby przytyć, bo wtedy uspokoiłabym swój metabolizm i na "normalnym" trzy, czy pięcioposiłkowym 2500 kalorycznym jedzeniu nie tyłabym, a chudła. Ale jakoś nie mam ochoty tego spróbować
    Na razie staram się odżywiać przede wszystkim zdrowo, choć w dalszym ciągu niskokalorycznie.( nie przekraczam 1500) bo wtedy trochę chudnę i nie tyję.
    Wczorajsze menu, to był przypadek,bo cały dzień ganiałam po mieście załatwiając różne sprawy i nie miałam czasu na normalne jedzenie. Napisałam tylko jak to czasem u mnie wygląda, bo takie dni, to nie jest norma.

Dziś np.
    -jajecznica
    -owoce( śliwki, arbuz, winogrona)
    -leczo na wołowinie( prawdziwe, węgierskie, które wszyscy uwielbiamy i może dlatego absolutnie nie smakuje mi to, które robi się na
    Dąbrowskiej)
    - owoce
    -jeszcze nie wiem, ale myślę, że będzie to ryż z warzywami.( Kuba się wczoraj telefonicznie dopominał, więc chyba zrobię)

Tak wygląda moje odżywianie na co dzień, więc myślę, że nie jest złe, choć na pewno zbyt mało w nim białka i tłuszczu Ale za to ostatnio, słodycze są bardzo sporadycznie i pieczywo również. Z tego jestem bardzo dumna. Gubią mnie owoce, ale tak miałam zawsze. No i ostatni posiłek kończę około 17, raczej przed niż po.
    Uważam, że lepiej jeść tak jak jem teraz i trzymać wagę lub lekko chudnąć, niż tak jak robiłam kiedyś rzucając się z diety na dietę,testując chyba wszystkie jakie istnieją, głodując na zmianę z obżeraniem się, obiecywać sobie, że od jutra, to ja już itd...

Dziękuję, że nie starasz się krytykować mojego sposobu odżywiania, ja tez nie mam zwyczaju tego robić w stosunku do innychNatomiast bardzo chętnie czytam, co po prostu o tym sądzisz. napisz mi np. dlaczego mój sposób jedzenia jest dla Ciebie nie do przyjęcia ( ilość, jakość, czy inne powody). Dla mnie to bardzo cenne uwagi. Ja potem sprawdzam sobie , co na ten temat sądzą fachowcy(przepraszam ) i naprawdę zmieniam wiele, bo zależy mi na własnym zdrowiu bardziej niż niektórym się wydaje
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 02-09-2017 o 08:18

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

No dobra, pogadałam o jedzeniu, więc pora ruszyć tyłek do sklepu, bo jak jeszcze dłużej posiedzę, to nic dziś nie zjem
    gruschka and sabinka57 like this.

Awatar gruschka

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    no przecież, że malutko, wiem...i takich dni mam sporo
    Owszem, są dni, gdy jem normalny obiad, ale wtedy nie jem kolacji.
    To jest dla mnie trudne do przyjęcia.I wydaje mi się,że w tym wypadku daleko jest nie tylko do 1500 ale i do 1000.....
    Ale dobrze cię rozumiem,choć zrozumienie nie oznacza akceptacji.
    Właściwie to chciałam napisać to co poradzila ci dietetyczka,może nie 2500 ale tak z 1800 ale widzę,ze już nie trzeba

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Cytat Zamieszczone przez gruschka Zobacz posta
    To jest dla mnie trudne do przyjęcia.I wydaje mi się,że w tym wypadku daleko jest nie tylko do 1500 ale i do 1000.....
    zgadza się, tylko, że tu sama popełniłam błąd pisząc że takich dni jest sporo, a miało być mało szybciej napisałam niż pomyslałam.
    Ja też uważam, że tyle, to stanowczo za mało, ale to jest sporadycznie. Raczej staram się dobijać do 1500.
    sabinka57 lubi to.

Uprawnienia umieszczania postów