Strona 1759 z 3048 PierwszyPierwszy ... 759 1259 1659 1709 1749 1757 1758 1759 1760 1761 1769 1809 1859 2259 2759 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 17,581 do 17,590 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Hmmm co by nie mówić, to chyba lepiej jeść mniej i zdrowiej niż objadać się i tyć od co najmniej roku, gdy trzymam wagę, dużo lepiej sie czuję i jakoś nie odczuwam niedoboru kalorii . Taka prawda, żeby schudnąć, trzeba cos z tym zrobić, a tak jak napisała Sabinka, każdy ma do tego swoją drogę . Ja znalazłam schudłam, mam zamiar jeszcze 4 zgubić i tak jak pisałam kilka tygodni temu chcę to zrobić do końca roku . Jem ok. 1500 kcal, staram sie zdrowo, unikam słodyczy i pieczywa. Mam dni , w których sobie trochę odpuszczam, dlatego odchudzanie idzie mi wolniej . A mam dni te takie, że jem bardzo mało. Nie dlatego że schudnięcie stanowi sens mojego życia, ale dlatego że nie mam ochoty na jedzenie lub tak wypadnie.
    Jolus już pisałam, że ostatni posiłek jem przed 17 .
    Jolinkaa and sabinka57 like this.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry

Agnieszko święte słowa "co by nie mówić, to chyba lepiej jeść mniej i zdrowiej niż objadać się i tyć "
    tylko dlaczego tak trudno je zrealizować??? przynajmniej w moim przypadku???

Maniusiu dobrze, ze to tylko brak weny do pisania

u mnie z tą weną też dzisiaj krucho
    gruschka lubi to.

gruschka lubi to.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie!
    Gruszko, mam nadzieję że pogoda nie przeszkodziła wam dzisiaj w zbieraniu grzybów. A jak się spało z poszumem morza?

Maniusiu, film mi się podobał. Ten biszkopt z ptasim mleczkiem i malinami to może być coś podobnego do tych pyszności, które jadam ostatnio. Alkohol też dodawałaś?

Agnieszko, to fascynujące, jak inaczej można odbierać to samo. Rzeczywiście oglądnęłam Praktykanta z dużą przyjemnością. Podziałał na mnie dobrze – jak balsam, uspakajająco.

Kasiu, to teraz już tylko czekamy na relację z weseliska

Na razie tyle, więcej poczytam potem, bo teraz idę robić knedliki
    gruschka and Jolinkaa like this.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Krysiu niezupełnie mnie się też film podobał i obejrzałam go z przyjemnością. Ale to film, jakich tysiące . W filmach szukam czegoś co mnie poruszy, zaskoczy, zdziwi . O czym myśle przez wiele dni. Praktykanta obejrzałam i już po 10 minutach o nim nie pamiętałam
    Jolinkaa lubi to.

gruschka and Jolinkaa like this.

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Jak tam u Was kobietki?

Ta pogoda jest taka senna...u mnie nie leje,ale mżawka jest cały czas,więc nie było nawet jak na spacer wyjść.Siedzimy więc wszyscy w domu-obejrzeliśmy z mężem "Gladiatora",a teraz leci siatkówka...a że mamy podzielną uwagę,to mąż jeszcze czyta,a ja siedzę z laptopem na kolanach i klikam do Was

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Hmmm co by nie mówić, to chyba lepiej jeść mniej i zdrowiej niż objadać się .Taka prawda, żeby schudnąć, trzeba cos z tym zrobić, a tak jak napisała Sabinka, każdy ma do tego swoją drogę . Ja znalazłam schudłam, mam zamiar jeszcze 4 zgubić i tak jak pisałam kilka tygodni temu chcę to zrobić do końca roku .
    Jolus już pisałam, że ostatni posiłek jem przed 17 .
    Aga oczywiście zgadzam się z Tobą kochana- i pamiętaj,że ja nie krytykuję,ja tylko piszę,że nie zawsze podoba mi się Twoje skromniutkie menu.Ja na takim jedzeniu byłabym bardzo głodna,a uczucie głodu to mój największy wróg.
    Gdzieś mi umknęło,że ostatni posiłek jesz przed 17tą-pamiętam taki okres ,kiedy pracowałaś,że ostatni posiłek jadłaś ok13-14tej.
    Znalazłaś swoją drogę,trzymasz się jej,jesteś konsekwentna i masz super wyniki-jestem pełna podziwu dla Ciebie

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    "co by nie mówić, to chyba lepiej jeść mniej i zdrowiej niż objadać się i tyć "
    tylko dlaczego tak trudno je zrealizować??? przynajmniej w moim przypadku???
    Trudno Sabinko i w moim przypadku -tak bardzo brak mi mobilizacji np. takiej jaką było wesele mojej córki.
    Trudno...ale przecież nikt nam nie obiecywał,że będzie łatwo.Łatwo to tylko się tyje...niestety

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta

Na razie tyle, więcej poczytam potem, bo teraz idę robić knedliki
    Krysia kusicielka-oj zjadłabym choć jednego knedla,najchętniej z truskawkami

sabinka57 lubi to.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dobry wieczor! Melduje sie po powrocie z wesela lekko padnieta ale bardzo zadowolona... Bylo bardzo fajnie i wszyscy bawilismy sie wysmienicie. Pojadlam, popilam...potancowalam! Fotki moge wrzucic tylko na Whatsapp, bo tutaj na forum teraz z komorki zamieszczac fotek nie potrafie...

Jutro powrot do domu, ale na szczescie jeszcze nie do pracy...tylko na ogrod... Hurra!!!

No i powrot do ...dietowania!!! No ale tu nie ma zbytniego hurra...

Nie wiem co w tej materii jeszcze zrobie...ale zrobic cos musze! Dzieki za wasze komplementy, ale czulam sie w obu sukienkach jakbym miala na sobie folie spozywcza... Bylo mi ciasno i niewygodnie!
    No koniec swiata!!!
    gruschka, Jolinkaa and sabinka57 like this.

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Melduje sie po powrocie z wesela lekko padnieta ale bardzo zadowolona... Bylo bardzo fajnie i wszyscy bawilismy sie wysmienicie. Pojadlam, popilam...potancowalam!
    No i powrot do ...dietowania!!! No ale tu nie ma zbytniego hurra...
    Dzieki za wasze komplementy, ale czulam sie w obu sukienkach jakbym miala na sobie folie spozywcza... Bylo mi ciasno i niewygodnie!
    No koniec swiata!!!
    Kasiu cieszę się,że dobrze się bawiliście-potem zajrzę fotki zobaczyć.
    Dla mnie wyglądałaś ślicznie....na fotkach nie widać wcale,żeby sukienka przyciasna była.I w ogólne ładną masz figurę-przecież naocznie widziałam

A co do diety,to czas Wam się wyspowiadać
    No nie jest dobrze.Jak już pisałam,zaczęłam znowu od 6tego i pierwsze 2 tyg. było dobrze,a waga wtedy spadła o 2.4 kg.A potem...a potem popłynęłam raz...drugi...trzeci.Przestałam szykować posiłki specjalnie dla siebie,tylko jadłam to co domownicy,choć mniej.Czuję się bardzo ociężała,czuję,że waga podskoczyła,ale nie wchodzę na nią...może za parę dni.
    Jestem wściekła na siebie....ale jak to uczucie "przekłuć" na dobre dietkowanie?

sabinka57 lubi to.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Jolu, knedliczki ze śliweczkami, ale nie kuszę, a w wręcz miałam nadzieję, że uda ci się jeść dzisiaj według zaplanowanego menu. No nic, jutro też jest dzień . A co z tym pomysłem dietkowym, o którym mówiłaś na naszym spotkaniu?

Agnieszko, oglądam mało filmów, dlatego też pewnie moje oczekiwania są znacznie mniej wygórowane. Ale ten akurat film zapamiętam (też z uwagi na aktorów głównych ról). Rozumiem jednak o co chodzi w Twoich poszukiwaniach. Też bardziej cenię i pamiętam te filmy, które mnie poruszają. Wiesz, że unikam tego co drastyczne i agresywne, ale jeżeli miałabyś propozycje z łagodniejszego, ale nie mniej angażującego i poruszającego obszaru to bardzo chętnie do niego sięgnę .

Kasiu, dobrze że się wybawiłaś, a fotki wstawiaj tam, gdzie Ci najlepiej pasuje.
    Folia spożywcza?
    gruschka, Jolinkaa and sabinka57 like this.

Uprawnienia umieszczania postów