Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Jolinko pisałaś ostatnio, że wrzucasz sobie do skarbonki złotówkę za każdy udany dietetycznie dzień a ja pisałam, że ja bym wrzucała dyszkę i powiem ci, że pierwsza dyszka wczoraj została wrzucona :beurk: mam nadzieję, że będzie ich więcej:mdr:
Kasiu no to na zakończenie urlopu nacieszysz się jeszcze ogrodem, działo się trochę ostatnio u ciebie bo i u synka byłaś i u rodziców i na weselisku i spotkałaś się z Jolą to teraz spokojne dni przed nową pracą się przydadzą:mdr:
Krysiu jak się udały knedle? i przede wszystkim ile ich zjadłaś? nie ma to tamto - proszę się tu wyspowiadać:p
Maniusiu dobrze, że sobie coś kupiłaś ale dlaczego tak mało??? kupę kasy postałaś za swoją pracę więc nie pozwól, żeby się rozeszła na łatanie jakichś dziur, dziury trzeba by załatać i bez tej niespodziewanej kasy...
super, ze sobie tak szczerze pogadaliście dzisiaj o świcie, bez pośpiechu, na spokojnie, na pewno można było sobie pewne sprawy wyjaśnić....
a na imprezę idź, nie zastanawiaj się nawet:p
Cytat:
Zamieszczone przez
sabinka57
Maniusiu dobrze, że sobie coś kupiłaś ale dlaczego tak mało???
Sabinko, na wycieczkę jeszcze jadę, to już w przyszłym tygodniu prawdopodobnie
Cytat:
Zamieszczone przez
gruschka
Może ktoś kto umie zrobi nam ładną tabelkę w exelu (ja znam tylko nazwę programu
ja escel używam w pracy ale jak zrobić taka tabelkę, żeby dla wszystkich była dostępna na forum nie mam pojęcia
Sabinko
Wielkie brawa za pierwsze oszczędności:)Obyż sobie szybko uzbierała na coś kosztownego:)
Knedle...poezja:)
Chociaż ,kiedy napisałaś Krysiu -knedliki,to myślałam o takich czeskich i już chciałam się upomnieć o przepis:)
Jestem jestem , tylko jak to niektóre z Was mówią, nie mam weny do pisania :D ale będę wszystko czytać .
To ja dla odmiany mogę dziś pisać i pisać bo pilnuję grzybkow,które się suszą:)
Sabinko
jak widzę twoje wnuczki:love::heart: to zaczynam mieć wątpliwości czy ja naprawdę nie jestem jeszcze gotowa na bycie babcią:p
Cytat:
Zamieszczone przez
Agnieszka111
Jestem jestem , tylko jak to niektóre z Was mówią, nie mam weny do pisania ale będę wszystko czytać .
Też fajnie:)
Wrócę jeszcze do zasad diety.
Takie jak w Pape i jak u Jolinki są skrojone także pod cukrzycę i profilaktykę cukrzycy.
Stąd węgle i owoce można tylko do śniadania i obiadu a potem tylko bialko.Tak jest najlepiej dla trzustki i gospodarki insuliną.
A łatwość trawienia to zupełnie inna kwestia.
Jest nas tu całkiem spora grupka,co spokojnie białkiem zadowolilaby się 2-3 razy w tygodniu i to najlepiej w naleśnikach,ciastach,kluskach i jako dodatek smakowy do warzyw.
Właśnie dlatego,że białko jest najtrudniej trawione przez organizm i jedzenie go na noc dla wielu jest prawdziwym wyzwaniem.Organizm musi wybierać albo porządne trawienie albo spokojny sen .U mnie wybiera to pierwsze....
Gruszko coś kosztownego mówisz??? to bym chyba musiała długo zbierać :beurk:
mówisz, że mam fajne wnuczki??? ano mam :mdr: i jak dla każdej babci są najwspanialsze i najładniesze:beurk: Maja ( czterolatka) idzie od środy do tzw zerówki:great:
Agnieszko czytaj czytaj, na pewno coś ciekawego a czasem śmiesznego napiszemy:p
knedliki czeskie bardzo lubię :) jak byliśmy w Pradze to zamówiłam knedliki z jakimś gulaszem bardzo pikantnym, kelner uprzedzał ale ja zamówiłam a potem jak kelner przebiegał gdzieś obok i zobaczył mnie ze łzami w oczach i niemal usmarkaną od tej pikantności to usłyszałam "ja Pani mówił" :mdr: ale dobre było:p
to muszę spróbować , bo wybieram sie do skalnego miasta
http://www.kudowa.net.pl/atrakcje.ad...ne_miasto.html
Maniusiu Skalne Miasto bardzo polecam:)