69314Lubią to
-
Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Cześć dziewczynki images (5).jpg
Ja wczoraj wrzuciłam trzy dwójki, bo jadłam zdrowo, dietetycznie i był ruch
Jolinko, zobacz, codziennie robię w Biedrze zakupy i ciągle chcą mi wciskać jakieś naklejki i zawsze je oddaję dzieciakom, albo młodym mamom stojącym w kolejce za mną Teraz już będę je zabierać
Krysiu,dobrze, że się odezwałaś
Na razie dziewczynki, lecę robić śniadanie, bo dziś z mamą jadę do Łodzi na cały dzień
Miłego dnia
-
-
Ja mogę tylko za ruch wrzucić
byliśmy w lesie pochodziliśmy 1,5 h, nie wiem czy km było dużo czy nie ale trochę było
grzybów nie am, bo nas ulubiony las okazał się wycięty w pień
Ostatnio edytowane przez maniusia72 ; 07-09-2017 o 08:23
-
Dzień dobry
Maniusiu 15 godzin chodzenia po lesie to chyba całą skarbonkę możesz sobie zapełnić pieniążkami
a nogi cię nie bolały???
Tyle na razie a reszta później
-
Sabinko już poprawiłam
ha ha ha za 15 godzin to i stówkę by można wrzucić
-
Dzien dobry stokrotki wy moje!
Och jak dobrze tak leniwie rozpoczynac dzien...dopiero zjadlysmy z corcia sniadanie i teraz ona zbiera sie do pracy - kelneruje na targach by zarobic na wyjazd do Londynu. Chce jechac w pazdzierniku jeszcze przed rozpoczeciem zajec na uczelni- u nas w tym roku zaczynaja dopiero 16.10.17. A my z Karusia idziemy na szczepienie i przy okazji pokazac sie tutejszej pani doktor weterynarz. Mam nadzieje, ze nie bedziemy musialy jej za czesto odwiedzac potem...
Agusiu milego dnia z maminka... pozdrow ode mnie Lodz...mam sentyment do tego miasta-mimo, ze nie ma ono dobrej opinii.
Maniusiu, Sabinko...dobre to z tym spacerem po lesie...
-
A poza tym to...
-
No i jestesmy po wizycie... Hmmm...zeby mi ktos nie mowil, ze przesadzam z narzekaniem na tutejsze ceny uslug weterynaryjnych.
Za ogledziny pieska, krotka rozmowe, jakas dodatkowa szczepionke i wyrobienie paszportu zaplacilam 73 euro. Za dwa tygodnie pani doktor zaszczepi nas przeciw wsciekliznie za kolejne 40 euro... za to wszystko pewnie razem zaplacilabym w Polsce 100 zl.
Wiem -chodzi o relacje do zarobkow, ale musze przyznac, ze ta w wielu branzach juz sie pokrywa z niemieckimi. A ja -jak wiecie nie zarabiam zbyt duzo. I dziwi mmnie, ze wiele rzeczy jak np ceny produktow spozywczych, kosmetykow sa zblizone do tych niemieckich-ale przy uslugach jest taka niesamowita rozbieznosc.
No ale co tam...ponarzekalam sobie troche i juz mi lzej na duszy.
Karusia rozwija sie dobrze, podrosla, troszke przytyla-wazy w tej chwili okolo 3kg. Ma dobry apetyt i normalne wyproznienia. Potrzeby fizjologiczne zalatwia chetnie na dworze, ale i w domu posiusiuje jeszcze od czasu do czasu. Wychodzimy z nia jednak czesto, co nie jest trudne, bo mieszkamy na parterze i jest nas w domu czworka w chwili obecnej-wiec zawsze sie chetny znajdzie.
Nie mam jak teraz zamieszczac zdjec naszej psinki na forum...z komorki sie nie da-a nie wiem jak to zrobic inaczej. Jak bede miala cos nowego to wrzuce moze na fejsbuka, a stamtad przekopiuje na forum...
-
Kasiu, gdzie się pokrywa, chyba pensje prezesów ? U mnie na produkcji pensja 360 EURO, praca 7 dni w tygodniu na 3 zmiany
-
Maniusiu... we Wroclawiu czy Krakowie spotykalam sie z mlodymi ludzmi, dziecmi moich znajomych, ktorzy zarabiaja po 2-4 tysiace zlotych w nowych korporacjach... a to podobnie tyle ile zarabia tutaj w biurze moj synek. A tutaj w Niemczech czynsz za mieszkanie moja siostra naprzyklad, placi ponad tysiac euro, to wiecej niz ja zarobie na miesiac...
Ale to nie o to mi chodzilo w tym moim poprzednim wpisie-raczej o relacje miedzy np cena kremu czy mascary w Posce, ktora jest zblizona do ceny niemieckiej. Natomiast cena uslugi u weterynarza jest w relacji czterokrotnie wieksza.
Uprawnienia umieszczania postów