69314Lubią to
-
Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Sabinko a co zamierzasz ?
-
Agnieszko nie zaczynam żadnej kolejnej diety, nowej czy też starej, Mam zamiar jeść rozsądniej, zdrowiej i mniej...
Nie chcę znowu nakręcać się zbyt mocno i postanawiac o jakichś drastycznych krokach ale po prostu jeść zdrowo ale mniej, myślałam też o jakiejś konkretnej diecie nawet o kopenhaski na początek, żeby coś zgubić szybko i konkretnie i może po kilku dniach wskoczę na taką dietę bo muszę zobaczyć na wadze ubytek i to niemały, dla mojego lepszego samopoczucia i fizycznego i może przede wszystkim psychicznego.
-
Ja dzis nagotowalam gar zupy warzywnej i jutro robię jeden dzień z wo, bo obie z mamą sobie pięknie dogadzamy
-
Witajcie dziewczynki i duże dzięki za słowa wsparcia . Tajfun zmienił kierunek i silę, wiec jest szansa, że dom nie jest całkiem zmieciony z powierzchni ziemi. Ale to okaże się za kilka dni. Tam, gdzie pojechali siła wiatru była już dużo mniejsza, wiec przetrwali całkiem dobrze. Jesteśmy w stałym kontakcie telefonicznym dzięki whatsappowi. Ten kto go wymyślił powinien być ozłocony od stóp do głów .
-
Gruszko, jak tam remont? Zdecydowanie nie zazdroszczę, chociaż wiem, że niektóre z Zawziętasek bardzo chętnie i od razu pojechały by ci pomóc . Co do moich włosów, to do czterdziestki miałam długie, proste i zawsze nosiłam rozpuszczone. Bardzo trudno było mi się potem przestawić na krótkie. Kok i loki to był wyjątek od reguły .
Kasiu gratki za coraz więcej ruchu! Szkoda że nie wyszedł wam wyjazd, ale może jeszcze nic straconego? Zdenerwowanie z powodu córci jak najbardziej rozumiem. Mamami pozostaniemy bez względu na to, ile nasze dzieci mają lat. Mam nadzieję, że dzisiaj będziesz już spała o wiele spokojniej O efekty weryfikacji nie pytam, ale trochę mnie zaciekawiłaś . A o mostach we Wrocławiu niby coś wiedziałam, ale że aż ich tyle, to jakoś mi umknęło.
Jolu, dobrze że „pomarudziłaś”. I nie żałuj sobie nigdy, jeżeli tylko poczujesz taką potrzebę. Najważniejsze, że pomogło. Z dużym smutkiem przeczytałam historię twojej mamy (a właściwie rodziców). Wcale się nie dziwię, że była potem taka zapobiegawcza i opiekuńcza wobec ciebie
Agnieszko, też lubię Wrocław i odkąd pamiętam podobał mi się bardziej niż Kraków. Natomiast Warszawa jest dla mnie bezkonkurencyjna, ale to ze względów sentymentalnych. A młodzi jak się tam odnajdują?
Maniusiu, widzę że szalejesz z przetworami, a ja ciekawa jestem relacji ze Skalnego Miasta
Sabinko też czekam na klik . Może mnie ten twój, tak siłą rozpędu również zmotywuje .
-
Pod rozwagę na dobranoc
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
-
Witajcie we wtorek
images (1).jpg
Tak jak pisałam, dziś wyjeżdża mama, więc teraz tylko na chwilkę.
Krysiu, to bardzo dobre wieści są w takim razie z Ameryki. Teraz tylko jeszcze będę trzymać kciuki za to, żeby dom nie był zniszczony
Ta kartka przy wadze...hm...mnie nie dotyczy, bo ja nie leczę odchudzaniem kompleksów, a swoje plusy i minusy znam jak zły szeląg ( szczególnie te drugie )
Ja też inaczej postrzegam Warszawę niż Wrocław, ale obiektywnie stwierdzam wyższość tego drugiego jeśli chodzi p urodę Młodym się bardzo podoba, oni tam już mieszkali po studiach prawie rok, więc znają miasto i mają kupę znajomych, bo zięć robił tam doktorat. Na razie mieszkają w wynajętym mieszkaniu i szukają docelowego do kupienia. Mają w czym wybierać, chcą kupić duże i w kamienicy, nie spiesza się, bo chcą dobrze trafić.
Dobrego dnia Wam życzę...mam nadzieję, że bardziej pogodnego, bo u nas wczoraj wiało i lało, nic nie przypominało soboty i niedzieli, w których chodziliśmy w krótkich rękawach
Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 12-09-2017 o 05:27
-
Mama się pakuje, mam więc trochę czasu żeby trochę pogadać
Po naszych wpisach tu i na grupie, naszła mnie pewna myśl...Nie chcę się wymądrzać, a tylko napiszę swój punkt widzenia
Każda z nas ma inny powód, dla którego chce schudnąć. Żaden nie jest dobry, albo zły, bo każdy jest nasz swój własny. W moim przypadku była to niezgoda na odbicie w lustrze, czyli w dużej części próżność, czego się nigdy nie wypierałam i często o tym wspominałam.I nie miało znaczenia np to, że jak byłam grubsza, to przecież w dalszym ciągu miałam ładne oczy, świetną rodzinę, męża, który by mi nieba przychylił czy sukcesy w pracy, "sprawiedliwy społecznie charakter". To nie miało żadnego związku z chęcią schudnięcia. Nic nie chciałam nikomu udowodnić...poza sobą. To dla siebie chciałam schudnąć, żeby z przyjemnością patrzeć na siebie w lustrze, a właściwie nie na siebie, a na swoją figurę. Ładne oczy, ciuchy, włosy czy charakter swoją drogą, a sylwetka swoją.
Często piszecie do kogoś- masz więcej niż inni, jesteś taka, a taka , masz się z czego cieszyć, nie musisz być szczupła itd. Dla mnie jedno z drugim nie ma nic wspólnego.
Sabinka, wrzuciła kiedyś mema, o tym, że nie wszyscy muszą być szczupli, ktoś musi być piękny. Wiem, że ludzi to rozśmiesza, ale ja sobie tak pomyślałam...dlaczego mamy pozbawiać się jednego kosztem drugiego? Można mieć i to i to Ale zawsze jest to kwestia priorytetów.
Natomiast schudnąć można, trzeba tylko dużo motywacji, konsekwencji i samozaparcia.
Trzymam kciuki za nas wszystkie, które chcemy to zrobić, z każdego, ważnego dla siebie powodu.
-
Dzien dobry!
Fajnie wypic z rana kawke w towarzystwie, a jak jeszcze do tego poczytac madre rzeczy to...ho ho!
Nie odniose sie jednak jeszcze ani do twego postu Agnieszko, ani do twego Krysiu...bo na to potrzeba czasu i spokoju...
Tak czy owak wszystkie chyba wiemy ze...
-
Hej
mam Agneszko podobne przemyślenia dotyczące odchudzania
mnie jak pamiętacie zmotywowało jedno zdjęcie i tez schudnąć chcę dla wyglądu głownie, dorabiałam sobie teorie że dla zdrowia, ale prawda jednak jest inna- chcę schudnąć, bo chce dobrze wyglądąć.
książka która mam od Agnieszki jak dla mnie jest słaba, ale jest w niej trochę fajnych rzeczy, wieczorem wrzucę kolejny fajny cytat
W książce są same oczywiste rzeczy ale jak się je zbierze w jednym miejscu to dają do myślenia
Cytat jest na temat , że nie można przystępując do odchudzania motywować się nienawiścią do siebie - jestem brzydka, beznadziejna , tłusta itp...
Mi już chyba faza na takie mówienie o sobie minęła, pracuje nad samoakceptacja, nie do końca mi isę udaje , ale ciągle pracuję, Sucharek się ze mnie śmieje, jak powtarzam rożne takie zdania typu: mam piękne ciało, jestem wspaniała itd. dziewczyny to działa.
Kto pierwszy o tej metodzie wspomniał? Krysia?
Uprawnienia umieszczania postów