Strona 1793 z 3048 PierwszyPierwszy ... 793 1293 1693 1743 1783 1791 1792 1793 1794 1795 1803 1843 1893 2293 2793 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 17,921 do 17,930 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    chciałabym chodzić na jogę, chciałabym chodzić na aqua aerobik, chciałabym więcej nauczyć się angielskiego w domu czy gdzieś na kursie ale to wszystko tylko "chciałabym"
    niedługo będę tylko zalegać na kanapie i oglądać telewizję ( jak moja siostra którą tak krytykuję), źle mi z tym ale pomału osiągam taki etap stagnacji i marazmu, nie jest to dobre
    Sabinko, wiem,że to nie łatwe, bo samej też mi ciężko się zwlec z kanapy, a już mnie zaczyna irytować, to że ja też zaczynam na niej zalegać, tak się zastanawiam, gdzie podział sie mój stary "power"
    Wiem, że najgorzej zacząć..
    Już wypatrzyłam, że znów jest u nas darmowa joga..... tylko jak się spiąć i zacząć ....
    w ten deszcz z domu sie wyjść nie chce, nawet kot siedzi cały czas w domu i grzeczny jest wyjątkowo cwaniak
    Jolinkaa and kasiaogrodniczka like this.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Ja na razie nie narzekam na brak powera...wprost przeciwnie, mam go ostatnio aż nadto Ostatni raz na kanapie leżałam jakieś dwa tygodnie temu
    Jolinkaa and kasiaogrodniczka like this.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry! Dzieki za podwojna kawke dziewczyny!
    Agnieszka na kanapie? Widzialam na fotce! Razem z Adelcia!

Maniusiu...generalnie to mysle, ze chcec zalegania na kanapie jest kwestia temperamentu, no ale i tego w jakim stopniu eksploatuje nas zycie zawodowe... Patrzac na to co ty masz ostanio w pracy- wcale mnie nie dziwi twoja chec odpoczynku i pozostania w domu.
    Niemniej jednak ty i w domu nie usiedzisz-patrz ostatnia akcja "zapasy sloiczkowe na zime"...

Jesli chodzi o moja osobe natomiast to musze przyznac, ze lubie wieczorami moja kanape, a szczegolnie to miejsce gdzie siadam z leptopem na kolanach, a jak malzonek wlaczy jakis film, to chetnie przechodze tam rowniez do pozycji horyzontalnej...

Wczoraj naprzyklad ogladalismy dobry film Angelini Jolie, ktory zrobil na mnie duze wrazenie - goraco go polecam...

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Jolinkaa lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

No, to nawet więcej niż dwa tygodnie temu, bo 2 września

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Wrzucilam na moj pamietnik zdjecie Karusi-przed i po strzyzeniu. Kurcze! Jaka to roznica! Ona juz teraz nie bejbik tylko panienka...
    A ma dopiero 4 miesiace i tak dorosle teraz wyglada...
    Jolinkaa lubi to.

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Ja powoli zaczynam tęsknić do jakiegoś dnia kanapowego,ale żeby tak nic nie musieć
    I nie mam tu na myśli odpoczynku po ciężkiej pracy,ale taki prawdziwy dzień słodkiego nierobstwa
    W taki dzień mam zawsze najlepsze pomysły i łatwo znajduję rozwiązania wydawaloby się nierozwiązywalnych spraw.
    Wczoraj druga joga.Już trochę większa motywacja,wiedziałam,ze jak ze zwykłego lenistwa nie pójdę,to na następne będzie mi wstyd iść i pewnie też nie pójdę....Poszłam i oczywiście bylo super.Cwiczenia trudniejsze ale dzięki temu większa radość z wykonania.
    Ale też wyszło czarno na białym,że jednak rower i rozciąganie to dość jednostronny ruch.A wydawalo mi się,że dbam o wszystkie mięśnie....
    Plus jest taki,że część ćwiczeń wykonuję bez problemu ( w wiele osob robi je z trudem) nad innymi jest okazja popracować i teraz już wiem nad ktorymi.
    Grupa mocno się przerzedziła,bylo nas już tylko 15,ale mam wrażenie,że same zdeterminowane.Aż nasza joginka bardzo nas chwaliła.Ale i bez tego czuło się na sali coś fajnego.

Piszę tyle o tych zajęciach,żeby was jednak do ruchu zmobilizować.Choćby troszkę , jak Krysia,ale codziennie.Bez stawiania sobie wielkich wyzwań,poprostu starając się w miarę swoich możliwości robić wszystko jak najlepiej.
    Ostatnio pisałyśmy tu o programie Inny punkt widzenia.Oglądałam niedawno taki z kardiologiem chirurgiem naczyniowym.I on stale bardzo mocno podkreślał,że jedynym skutecznym lekarstwem na układ krążenia i zespół metaboliczny jest RUCHŻe ponad 60% pacjentów jest leczonych lekami nieskutecznie,bo dla nich dobrych lekow po prostu nie ma.Oczywiście oprócz ruchu.

Lepiej zrobić codziennie cokolwiek nawet 15 min( najlepiej 40) nawet zwykłego marszu niż tylko rozmyślać o wielkich wyzwaniach.
    Joga jak to joga,zwykle rozsiewa swoje dobroczynne dzialanie dookoła.
    Pomyślałam sobie,że skoro i tak nie jem w piątek na długo przed zajęciami ( głównie ze względu na hipotetyczne ale zawstydzające odglosy najedzonego ciała ) to może w piątki właśnie coś na kształt WO.
    I wczoraj się udałoI mam nadzieję,że za tydzień też,bo z lekkim brzuchem ćwiczy się fantastycznie
    Jolinkaa lubi to.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Sezon na rosół uważam za otwarty warzywa i mięso pyrkoczą w garze, chłopaki się ucieszą, bo od dziś, będzie to cotygodniowe jedzonko
    Ja lecę na kijki żeby zdążyć między deszczami
    gruschka and Jolinkaa like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Nosz, leje jak z cebra Jadę w takim razie do sklepów ( Joluś mam 31 naklejek, dziś zrobię jeszcze zakupy i w poniedziałek wysyłam )
    Jolinkaa lubi to.

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

U mnie też pada,wprawdzie z przerwami ale z roweru nici....
    Rosół dobra rzecz
    Jolinkaa and Agnieszka111 like this.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Jolu
    ja niestety nie robię zakupów w Biedronce, od czasu do czasu tam trafiam ale bardzo rzadko.

ogłaszam koniec lenistwa, w jednym garnku smażą się śliwki, w dugim gotują buraczki, a ja kroję ogórki na sałatki. Tzn będą nowe słoiczki.
    gruschka and Jolinkaa like this.

Uprawnienia umieszczania postów