Strona 1803 z 3048 PierwszyPierwszy ... 803 1303 1703 1753 1793 1801 1802 1803 1804 1805 1813 1853 1903 2303 2803 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 18,021 do 18,030 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Cytat Zamieszczone przez gruschka Zobacz posta
    .Sama najbardziej kocham wolność i poszanowanie mojej prywatności.uważam,ze dzieciom też sporo wolności się należy.
    - z samym stwierdzeniem zgadzam się w 100%, ale nie widzę związku z dziennikiem. W tej chwili, podczas przekazywania mi informacji od Rady Rodziców w której jestem i Komitetu Studniówkowego, w którym jestem , nie wyobrażam sobie wykonywania setek telefonów do wszystkich rodziców lub w drugą stronę- ich do mnie, podczas, gdy mogę to zrobić jednym kliknięciem do wszystkich
    Dziennik, to nie tylko oceny

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Agnieszko
    ale sama zaczynasz od ocen zanim dziecko wroci ze szkoły....A co do Rady rodzicow to wystarczy chodzić na zebrania....U mnie zupełnie wystarczało
    W Plastyku u starszego syna co roku rodzice byli o to pytanie i przez 4 lata jego nauki ogromna większość byla przeciw dziennikowi i go nie byló.
    Znam dziennik również z drugiej strony i dla wielu dzieci jest to wielka krzywda.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Jesuuu, Gruszko, wczoraj od rodziców miałam 67 wiadomości w sprawie studniówki, siedziałam cały ranek i na nie odpowiadałam. Chodzę na wszystkie zebrania- ba sama je organizuję, ale wiele rzeczy załatwiamy po zebraniach. I tak ostatnio jestem w szkole co tydzień, uważasz, że powinnam co tydzień ściągać rodziców na zebrania??? ciekawe, kto by wtedy przychodził...a tak wiadomości są rozsyłane na bieżąco. Wygląda na to, że nie organizowałaś w szkole żadnej uroczystości skoro tak piszesz...czy może trochę się mnie czepiasz? Nie twierdzę, że jestem rodzicem doskonałym, ale trochę mnie moje dzieci lubią i nie zaczynam zanim wróci ze szkoły, tylko zanim wstanie, jesli już mam być dokładna

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

U nas tez dziennik to głownie ma być korespondencja
    też jestem w Radzie Rodziców i jak na razie posługujemy się SMSami
    Gruszko nie wystarczą zebrania, czasem sa decyzje do podjęcia między zebraniami i tu własnie posługujemy się SMS czy mailem
    tydzień temu dostałam mailem tekst programu szkoły do przeczytania i akceptacji
    a jeśli chodzi o oceny to w Plastyku nauczyciele średnio się przejmują bieżącym uzupełnianiem ocen w dzienniku
    A jaka krzywda może być dla dzieci z takiego dziennika, ja uważam że bieżąco można monitorować obecności np. U marty często bywa że ma spisane nieobecności choć była w szkole lub odwrotnie
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Agnieszko
    to w ogóle nie chodzi o ciebietylko o dziennik elektroniczny.Niestety,znam co najmniej kilka dzieci,ktore są bardzo surowo karane za zbyt niskie w mniemaniu rodziców oceny zanim mają je jeszcze szansę poprawić.I całkiem sporo przykrych historii gimnazjalnych związanych z dziennikiem.I wybacz,ale wygoda rady rodziców(która przecież przed dziennikiem też jakoś dawała radę) i rodziców w sprawach organizacyjnych to nie jest dla mnie wystarczająca rekompensata wobec problemów dzieci.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Wiesz, kiedyś ludzie siedzieli przy świeczkach...no cóż, w sumie, to ekologiczne, więc tez można do tego wrócić ...uwierz mi, posługiwanie się dziennikiem, to nie jest wygodnictwo rodziców, tylko ogromne ułatwienie.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    Ja w szkole już nie pracuje 10 lat więc dziennika elektronicznego nie znam i nigdy się nie zastanawiałam do czego tak dokładnie ma służyć ale naiwnie wyobrażałam sobie, że tylko do sprawdzania ocen i nieobecności dziecka, okazuje się, że byłam w dużym błędzie...

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Sabinko, przez dziennik mamy onlinowy kontakt z wychowawcą, nauczycielami i dyrektorem. I np. ja gdy chcę porozmawiać z dyrektorką, nie muszę się zastanawiać, czy mogę do niej teraz zadzwonić, czy nie będę jej przeszkadzać, tylko piszę wiadomość i cierpliwie czekam na odpowiedź. Wiem, że zrobi to w czasie gdy będzie mogła a ja nie będę się denerwować czy swoim telefonem jej nie przeszkodzę. Przez dziennik mogę usprawiedliwić Kuby nieobecność lub zwolnić go z jakiejś lekcji. Wysyłam np. do wychowawcy meila z prośbą o przekazanie do wszystkich rodziców jakiejś wiadomości do uzgodnienia i dostaję od niego wiadomość zwrotną. Dostajemy przypomnienia o konieczności wniesienia jakiejś zaległej opłaty , oczywiście widzę szybko wszystkie oceny Kuby, ale te i tak znam na bieżąco, bo nigdy ich przed nami nie ukrywa ( nie ma powodu), ba, szybciej przyleci z donosem na siebie, gdy dostanie pałę niż szóstkę

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

I jeszcze jedna ważna rzecz. W szkole u Kuby, jest sporo dzieciaków tzw. sierot emigracyjnych. Dla rodziców tych dzieci, wychowawcy, ale i samych dzieciaków, ten dziennik, to wybawienie. Dzięki niemu, mogą być na bieżąco ze wszystkim co się z dzieckiem dzieje jeśli chodzi o szkołę. Mają też wiadomości od nas- rodziców, dotyczących różnych spraw organizacyjnych.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

No i jeszcze ostatni już plus dziennika,( więcej nie pamiętam ) najważniejszy dla dzieciaków i nie znam ANI JEDNEGO, który ma co do tego jakiekolwiek wątpliwości:

w dzienniku, nauczyciele umieszczają wszystkie zadania domowe, terminy sprawdzianów i prac klasowych. Dla mojego roztargnionego syna,( i polowy jego klasy), to nieoceniona pomoc

Uprawnienia umieszczania postów