Strona 1816 z 3048 PierwszyPierwszy ... 816 1316 1716 1766 1806 1814 1815 1816 1817 1818 1826 1866 1916 2316 2816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 18,151 do 18,160 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Wy już dawno spicie,a ja buszuję
    Ostatnie dni dużo spałam...po 9 do 11 godzin,to jak na mnie mistrzostwo
    Tydzień ciężki był-dużo spraw urzędowych jeszcze związanych z tatą,sporo pracy w domu i jeszcze 4 dni miałam dzieciaczki,a raczej 5,bo i wczoraj były do wieczora.Wieczorami padałam więc już ok.21szej.Teraz tak będzie częściej,bo i wnuki będą częściej-może być,że i pięć dni w tygodniu,bo zacznie zięć trasy na Węgry,a córka tylko tydzień w miesiącu pracuje do 16tej,a tak to do 18tej lub 21szej.Dzieciaki odbieram o 14tej i zabieram do siebie.Dostają obiad(drugi,bo w szkole i przedszkolu też jedzą),potem siadam z Gabi do lekcji,a Szymek bawi się lub ucina drzemkę.Potem jeśli są do wieczora,to zabawa i kolacja.Są grzeczni,ale i tak potem czuję się zmęczona.dobrze,że jeszcze moich panów mam w domu,to też się nimi zajmą.Wczoraj się uśmialiśmy z Szymka-patrzy na nas i naraz słyszymy:wiecie...nie można mówić kurde,bo to brzydkie słowo, można tylko mówić...o kurczątkoMały mądrala-w maju skończył 3 lata,a można z nim już fajnie podyskutować.Za to Gabi ma teraz taki okres,że wszyscy chłopcy są "be" i ciągną dziewczyny za włosy i jak Aga jej powiedziała w Dzień Chłopaka,że składając chłopcom życzenia dziewczynki dadzą im buziaki,to usłyszała : fuj...żadnych buziaków nie będzie,bo chłopaki się...ślinią

Moja dieta...no cóż-choroba minęła i apetyt wrócił.Jest niestety pół kilo więcejĆwiczyć nie ćwiczę,rowerka nie ma-jest tylko bieganie po dzieci i z powrotem,bieganie do mamy,biegiem przy garach i wszystko biegiem.dopiero niedziela dała troszkę odetchnąć,ale też nie leżałam.Poszłam po południu na dwugodzinny spacer.Krysiu pytałaś o pewien mój pomysł na dietę....no ciągle myślę,bo wiesz...kasa.
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.

Awatar Jolinkaa
    Mieszka w
    Zagłębie

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Jolu, wspomnienia i łzy to nic złego, gdy wynikają z sytuacji. Ważne, że już zmieniłaś swój sposób myślenia i pamiętania. To dobre dla was wszystkich. Szkoda, że wo nie jest dla Ciebie, ale nie ustawaj w poszukiwaniach. Znowu zapytam o tą metodę o której mówiłaś, pamiętasz? Z ciekawością zaglądnę też na te stronki, które poleciłaś .
    Krysiu dziś byłam u mamy i też były łzy-opowiadała mi sen z poprzedniej nocy.Śniło jej się ,że tata przyniósł taką duża ,długa klatkę.Zapytała po co mu ona,skoro nie pasuje dla kanarków(tata miał ich kilka-jeszcze jedne jest w domu).A tata jej odpowiedział-że to prezent dla niej-taka para papużek nierozłączek...jak oni we dwoje.Mamie jest ciężko,bo tata śni jej się prawie każdej nocy-obawiałam się,ze tak będzie.Mamie od lat śnią się albo koszmary albo zmarli bliscy.Wiecie czego to jest efekt?Mamy lekarka powiedziała jej,że to przy Parkinsonie i lekach jakie się bierze tak jest ze snami.Mnie tata przyśnił się raz kilka miesięcy temu-tuż po wizycie w Zabrzu.Przyszedł do mnie uśmiechnięty,uściskał mnie i powiedział,że cieszą go moje dobre wyniki.Potem postarałam się mamę rozruszać,wywołać uśmiech na twarzy i nawet...."pomogłam" jej trochę ograć mnie w kartyKrysiu jak uda mi się troszkę kaski uskładać,to chyba się zdecyduje spróbować tego o czym Ci mówiłam.A jak się uda,jak coś z tego będzie,to na pewno Wam tu o tym napiszę.

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    . Powiedział, że największym błędem człowieka jest jedzenie podczas wykonywania innych czynności- oglądania tv, czytania, czy rozmawiania z innymi uczestnikami posiłku. Robi eksperyment, że siada z delikwentem i jedzą bez żadnej rozmowy, nie mogą zamienić ani jednego słowa. Wiecie, że 99% uczestników programu tego nie wytrzymuje ? Nie potrafimy jeść dla samego jedzenia. Wg niego należy oddzielić spożywanie posiłku od np. życia towarzyskiego. Ja tez złapałam się na tym, że jem przy kompie, książce , a gdy siedzę z rodzina, to bez przerwy gadam
    Agnieszko,może to i błąd jeść i rozmawiać,czytać,oglądać telewizję...ale ja też nie wyobrażam sobie np. wspólnego posiłku bez słowa.Jak oddzielić życie towarzyskie od jedzenia?No jak?np. impreza urodzinowa i co?W ciszy jemy,a potem sprzątamy ze stołu i zaczynamy rozmowę ? Straszne A telewizja,książka czy gazeta?Ja wiem,że w ten sposób więcej się zje,bo czasem odruchowo się sięga po jedzenie,ale....ja chyba nie umiem już inaczej zjeść.Wykorzystuję czasem każdą wolna chwilę,żeby coś przeczytać czy choćby wiadomości posłuchać.

Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    u mnie niestety wszystko drogie
    jabłka po 3,5, cena przeraza
    U mnie też wszystko drogie-niestety nie ma takiego fajnego targu jak u Agnieszki.Tak samo dużo jabłek kupowałam,a teraz niestety od czasu do czasu.Paranoją jest,ze czasami banany są tańsze od naszych jabłek.No ale cóż,taki rok-były przymrozki wiosną.No ale nie wszystkie ceny warzyw czy owoców można tym wytłumaczyć,bo są i późniejsze odmiany.Czasami te przymrozki są tylko pretekstem utrzymania wysokich cen.Zobaczcie jak jest z grzybami-wysyp w tym roku jakiego nie było od lat,a ceny są takie jak przed wysypem-przynajmniej u mnie.Ładne podgrzybki,kurki i kanie po 20 zł kilogram,rydze od 18 do 24 zł,maślaki 18 zł,a prawdziwki 32-25zł.Dwa lata temu przy dużo mniejszej ilości grzybów kupiłam sobie podgrzybki do suszenia po 9 zł.W tym roku nie stać mnie,żeby ususzyć

Awatar Jolinkaa
    Mieszka w
    Zagłębie

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    W kwestii urlopu postanowilismy w koncu maja, poczatku czerwca wybrac sie na Krete lub na Malte...
    Bedziemy teraz szukac odpowiedniego domku dla naszej czworki i zadecydujemy jak znajdziemy jakis fajna propozycje
    Fajne plany na wakacje Kasiu...ja ,gdybym miała wybierać,to chyba optowałabym za Maltą Ny z mężem od miesiąca rozglądamy się za czymś na nasz tygodniowy wyjazd wakacyjny i chyba będzie to Iwonicz Zdrój + okolice
    Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Matko, wydaje się, że tak niedawno przerabialiśmy to z Karoliną, a to już 12 lat minęło
    Czas leci nie pyta-właśnie mi uświadomiłaś Aguś,że od matury mojej Agnieszki minęło już 15 lat!A od matury... Mateusza 9 zamiast 11 ,bo on przez wypadek,a potem chorobę zdawał się "na raty".Zaraz po wypadku nie przystąpił do niej.Rok później w trakcie ustnych matur zachorował i po ostatnim egzaminie wylądował na chirurgi,kolejny rok znowu operacja i dopiero w kolejnym podszedł do ustnej

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Agnieszko iewatpliwie nie nalezysz do tych, ktorzy tylko chciliby brac od innych...ty dajesz calymi garsciami od siebie!
    Chcialabym aby u mnie tak bylo... ale ja mam raczej fazy naprzemienne. Daje, daje, daje a potem nagle budzi sie we mnie egoizm i wkurzam sie na ludzi, ze sa jacy sa... zajeci swym zyciem i nie troszczacy sie o innych... Wtedy sie "obrazam" i potrzebuje odosobnienia...
    Zwykle szybko mi przechodzi, bo kocham zyc w grupie i gdy jestem w jakiejs, to staje sie ona dla mnie nie opcja ale priorytetem.
    Po tym Twoim wpisie Kasiu zastanowiłam się jaka ja jestem?Chciałabym wszystkich uszczęśliwić-tak jest,choć wiem,że to przecież nierealne.Ale jednocześnie myślę,że za mało z siebie daję innymŻe za mało się staram...gdzieś zamyślona,czasami zagubiona w swoim świecie.Szczególnie ten ostatni rok,a nawet półtora roku,nie byłam taka jak być powinnam.Wpadłam w dołek i nie potrafiłam z niego wyjść...czasem gdzieś na chwilę wyściubiałam nos i wychodziłam Wam na przeciw,a potem znowu wpadałam w dół...jednocześnie uśmiechając się do świata,do innych udając,że jest wszystko ok,choć nie było.Przeszłam wiele ciężkich chwil związanych nie tylko z tatą.Zaniedbałam Was tutaj-za co przepraszam Was...przepraszam!

Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    My też jesteśmy fankami Kinga. szcególnie Marta.
    Fanem Kinga jest mój zięć,ale dzięki za wpis o filmie To,bo syn się wybierał-możne lepiej niech książkę przeczyta.Mateusz jest fanem książek Cobena i ma je wszystkie.Mąż ma za to wszystkie książki Cusslera-takie sensacje z przygodą.A ja jak nie czytałam współczesnych polskich pisarek,to mam teraz na nie fazę.W tej chwili czytam drugą powieść Agaty Kołakowskiej,a w kolejce czeka książka Marii Ulatowskiej i Katarzyny Archimowicz.

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    ja was dziewczynki wszystkie niezmiennie kocham tak jak Maniusia chociaż wy mnie pewnie może raz mniej raz bardziej bo pojawiam się i znikam a czasem sporo marudzę
    Ja też Was wszystkie kocham,choć też znikam...pojawiam się i znikam,ale zawsze o Was pamiętam i tego nic nie zmieni.

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    Dla poprawy nastroju kupiłam sobie wczoraj książkę Bosackiej o której pisała Agnieszka i mam zamiar dzisiaj trochę się rozerwać chociaż nastrój już mam lepszy, zupełnie niepotrzebnie w chwili głębokiego ale krotkotrwalego doła napisałam co napisałam a był to taki dołek dosyć krótkotrwały i bardzo chwilowy, na który duży wpływ na pewno miało to co dzieje się z samolotami...
    z J. jest OK i ogólnie jest już prawie OK
    Nie kłóciliśmy się w ogóle tylko miałam jakieś takie negatywne nastawienie....
    Ciekawa jestem tej książki Bosackiej.Ciekawe czy biblioteka zakupi,bo limit teraz na ksiązki mam wyczerpany.Kupiłam własnie biografię aktorki Anny Przybylskiej.
    Cieszę się,że u Ciebie Sabinko dużo lepiej i dołek był płytki i krótkotrwały Mam nadzieję,ze jeszcze wszystko się ułoży i będziesz mogła spędzić Święta i nie tylko w Anglii z córką i wnuczkami.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Witam

images.jpgpobrane (13).jpg
    Nie jest źle, bo własnie niedawno dopiero wstałam do łazienki, czyli nie wychodziłam już w nocy, a tylko nad ranem ( Kiedyś już się dziwiłam, że wieczorem pijecie herbatę, bo gdybym ja tak robiła, to bym z łazienki pół nocy nie wychodziła- tak jak mam teraz na wo )
    No więc lecimy dalej...dziś rozpoczynam drugi tydzień, a jak długo wszystko pociągnę...kto to wie Na razie jest dobrze Spadek po tym pierwszym tygodniu, to 1,3 kg, a więc za przeproszeniem d..y nie urywa, ale i tak jest lepiej niż się spodziewałam Ponieważ chudnę skokowo, to następne ważenie dopiero w sobotę.

Jolinko, pomimo nawału zajęć postaraj się trzymać dietę, bo dobrze Ci szło i szkoda byłoby to zaprzepaścićJa książkę Bosackiej tez mialam z biblioteki .
    Cytat Zamieszczone przez Jolinkaa Zobacz posta
    Czasami te przymrozki są tylko pretekstem utrzymania wysokich cen
    - ja też tak uważam Jolu. U nas też ludzie grzyby przywożą całymi bagażnikami, a są potwornie drogie

Dobrej środy Wam życzę
    Jolinkaa and krysiapysia like this.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Znalazłam!!! znalazłam wykład dr Dąbrowskiej o wyrzucaniu cholesterolu do krwi podczas diety Miałyście rację dziewczyny

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Wczoraj dużo czytałam o tej diecie żeby bardziej się zmotywować i teraz już bardzo chcę zrobić cały cykl, będę próbować Nie będę już Wam o niej gadać, ale co jakiś czas dam znać jak mi idzie
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 04-10-2017 o 06:09
    Jolinkaa and sabinka57 like this.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Jolu, niech obejrzy starą wersję, jest dobra
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Bardzo ,ale to bardzo potrzebny był mi reset od codzienności i wszystkiego wokół.I te 4 dni w calkowitym odcięciu od większości codziennej rzeczywistości był po prostu magiczny.Choć nic spektakularnego się nie dzialo.Forumowe spotkania dojrzewają jak winoJuż zaplanowałyśmy następne,tym razem z teatrem
    podczytywałam trochę forum w komórce,więc jestem właściwie na bieżąco.Zbieram powoli myśli,ogarniam dom i póżniej popiszę więcej.
    Na razie macham serdecznie do wszystkich i trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze plany i postanowienia
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    dziewczyny obiecanego SPA nie będzie bo w trzech zakładach lotto nie trafiłam ani jednej cyfry!!!
    Gruszko jak miło cię znowu widziedzieć
    Bbaju waga to nie wszystko - jak stoi to i tak dobrze, że nie rośnie ale o innych sprawach tez można tu pisać

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Sabinko
    szkoda,że nie wygrałaś,ale na szczęście wciąż jesteśmy piękne i młode,nie potrzebujemy tych zabiegów już teraz,poczekamy na twoją wygraną i pojedziemy towarzysko
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Masakra z tymi reklamami.

Uprawnienia umieszczania postów