Strona 1847 z 3048 PierwszyPierwszy ... 847 1347 1747 1797 1837 1845 1846 1847 1848 1849 1857 1897 1947 2347 2847 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 18,461 do 18,470 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Witajcie, wczoraj wyjazdowy dzień przeznaczony na porządki, ale przy okazji to też okazja na spotkanie z siostrą . Dzisiaj cały czas pada, więc można powiedzieć, że udało nam się zdążyć z pogodą. Widziałam wasze fotki z liśćmi i pożałowałam, że też nie zrobiłam. Na cmentarzu widok istnie bajkowy – gruby dywan z liści, prawdziwa feeria kolorów. Wizualnie wyglądało to przepięknie, ze sprzątaniem już gorzej .

Kasiu, dzisiaj fanfary dla Ciebie za postępy wagowe Może pomysł z tą fotką porównawczą nie jest zły i jeszcze dodatkowo zmobilizuje Cię do pracy nad sobą? Ale to zdanie „jak mam zjesc co dobrego to nigdy nie odmawiam” – no cóż, do mnie niestety też pasuje .

Gruszko, u nas też ciągle mgła, zwłaszcza rano, więc jesteś jak najbardziej usprawiedliwiona jeżeli chodzi o zdjęcia . Zresztą wróciłam już na właściwą ścieżkę, ale duże dzięki .

Jolu wczorajszy, rocznicowy dzień skupił moją uwagę na Tobie. Zrobiłaś naprawdę duży krok naprzód. Wcześniej byłoby sporo łez, a teraz? - pojawiły się dobre i zabawne wspominania związane z tatą. I pomyślałam, że skoro tata był takim wesołym człowiekiem, to na pewno nie chciałby, żebyście płakały i rezygnowały z celebrowania tego dnia (TY już to wiesz ). Przy każdej rocznicy będzie tak czy siak w waszych myślach, więc może uda Ci się namówić mamę, żeby wykorzystać ten czas na takie właśnie serdeczne i dobre wspomnienia – albumy, filmy ze spotkań, różne sytuacje z całego waszego bycia, z obchodzonych rocznic i imienin mamy. Szkoda tego zaniechać i chyba w ten sposób naprawdę uczcilibyście tatę tak, jakby sobie tego życzył.

Agnieszko, byłam ciekawa Twojej opinii dotyczącej wczorajszego filmu i tego, jak przedstawili ojca Kolbego. Informacja o przeplataniu filmu scenkami teatralnymi i recenzje, które wkleiłaś jednak nie zachęcają. Ale skoro dowiedziałaś się czegoś więcej o głównym bohaterze, to odpowiednio już nastawiona, chętnie zobaczę film w necie (Woronowicza oglądam ostatnio w Diagnozie).

Maniusiu, twojej koleżanki niestety nie kojarzę (zerknęłam na google). Z tego jednak, co mówiła widać, że to zdolna osoba ze sporymi, chociaż może nie tak medialnymi, osiągnięciami. Też bardzo lubię koncerty na żywo. Nie ma porównania z innym odbiorem. Sama chętnie bym pośpiewała, bo też znam wszystkie te piosenki . Fajnie, że się tak odstresowałaś. Pomysł z wprowadzeniem konsekwencji jak najbardziej popieram. Trochę czuję, że przymierzasz się do wo. A według zasad możesz już, czy musiałbyś poczekać?

Sabinko, widzę że tęsknisz za Madzią. I słusznie . Mam nadzieję, że będziesz jeszcze miała okazję skorzystać z jej dosadnej motywacji. Bardzo podoba mi się to, jak Twoi młodzi pilnują wspólnego i aktywnego czasu spędzanego z córkami.
    Jolinkaa and Agnieszka111 like this.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Dziewczyny nie dziwię się że nie kojarzycie Iwonki, bo role miała epizodyczne, no ja ją zawsze zauważę, ale to wiadomo...
    Krysiu, mogę zaczynać, ale nie mam teraz takiej werwy jak za pierwszy razem w kwietniu

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta

Jolu wczorajszy, rocznicowy dzień skupił moją uwagę na Tobie. Zrobiłaś naprawdę duży krok naprzód. Wcześniej byłoby sporo łez, a teraz? - pojawiły się dobre i zabawne wspominania związane z tatą. I pomyślałam, że skoro tata był takim wesołym człowiekiem, to na pewno nie chciałby, żebyście płakały i rezygnowały z celebrowania tego dnia (TY już to wiesz ). Przy każdej rocznicy będzie tak czy siak w waszych myślach, więc może uda Ci się namówić mamę, żeby wykorzystać ten czas na takie właśnie serdeczne i dobre wspomnienia – albumy, filmy ze spotkań, różne sytuacje z całego waszego bycia, z obchodzonych rocznic i imienin mamy. Szkoda tego zaniechać i chyba w ten sposób naprawdę uczcilibyście tatę tak, jakby sobie tego życzył.
    Krysiu dziękuję za wszystko[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Krysiu teraz też bywają łzy,ale nie są to już łzy rozpaczy...są to łzy wzruszenia,tak jak wczoraj,kiedy na mszy usłyszałam imię i nazwisko taty.Tak jak Wam pisałam poczułam wczoraj jakąś ulgę......przez chwilę nawet wydawało mi się,że on jest gdzieś obok.I ten sen sprzed paru dni,kiedy się uśmiechał,pokiwał mi i wsiadł do samochodu.Pozwoliłam mu odejść,ale zawsze będę go kochać,tak jak on kochał mnie.Co do świętowania mamy imienin w tym dniu,to zmusić ją nie mogę.Oglądanie zdjęć...na razie ona nie chce i ja to szanuję.Staram się jednak wspominać śmieszne chwile z tatą,mówić o nim.Wczoraj po mszy poszliśmy z synem do niej i pograliśmy w karty,bo mama tak bardzo to lubi i oni grali sobie codziennie.Syn siadł na taty miejscu i wygrał,co mu się rzadko zdarza.Zaczęłam się śmiać,że tata mu podpowiada,bo zagląda nam w karty i teraz tam na górze się śmieje,że młody nas ograł.I o dziwo...mama zaczęła się śmiać.I coraz częściej staram się właśnie wspominać tatę na wesoło przy mamie.Wczoraj składając jej życzenia prosiłam,żeby myślała o sobie,żeby dbała o siebie,bo jest nam potrzebna i bardzo ją kocham.Miała łzy w oczach-powiedziała,ze też nas kocha i będzie dbać o siebie.
    Wracam do świata...zajęło mi to rok.Muszę pomyśleć trochę o sobie-tata byłby zadowolony.

12472488_1837311993164283_6148115548009696388_n.jpg
    Ostatnio edytowane przez Jolinkaa ; 22-10-2017 o 22:43

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Jolinko brawo! brawo.jpg

Maniusiu rozumiem, ale mam nadzieję, że to tylko chwilowy przestój i niemoc
    Jolinkaa lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Dzień dobry, fajnego dnia wszystkim życzę

poniedziałek.jpg
    Jolinkaa lubi to.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Witam i ja w ten poniedzialkowy poranek!

U mnie z dodatkowym stresem ,bo jade w moja pierwsza podroz sluzbowa. I to pociagiem z trzema przesiadkami!
    Mam nadzieje, ze uda mi sie zlapac polaczenia i nie bede siedziec gdzies na dworcu jak gwizdek jakis.
    Jade zobaczyc jak wyglada taki zlot uczestnikow, bede przez caly dzien w trakcie ich zajec, po to by ich lepiej poznac no i zobaczyc jak wyglada takie schronisko mlodziezowe gdzie te zjazdy sie odbywaja. Do moim zadan bowiem bedzie nalezalo w przyszlym roku buchowanie takich miejsc na zloty i szkolenia.
    Dobrego dnia dla wszystkich!
    Z usmiechem!

Jolinkaa and Agnieszka111 like this.

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Ahoj dziewuszki[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Poniedziałek...dzień jak każdy inny,to czemu zwykle zaczynamy dietę od poniedziałku?
    Wczoraj spędziliśmy fajny dzień z mężem-wyciszyłam się,wyspałam i jestem gotowa,żeby znowu spróbować powalczyć o siebie.Nikt inny tego za mnie nie zrobi.Waga jak na suwaczku czyli 95.5 kg.Jeszcze 2 miesiące z ogonkiem do końca roku-może uda się zrzucić te zaplanowane 5 kg?
    Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    U mnie z dodatkowym stresem ,bo jade w moja pierwsza podroz sluzbowa. I to pociagiem z trzema przesiadkami!
    Mam nadzieje, ze uda mi sie zlapac polaczenia i nie bede siedziec gdzies na dworcu jak gwizdek jakis.
    Szczęśliwej podróży Kasiu[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]Ciekawy dzień Cię czeka i pełen wrażeń-powodzeniaJuż czekam z niecierpliwością na Twoja relację z wyjazdu.
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Jolinko, na pewno się uda Wszystko zależy od Ciebie

Kasiu, na pewno wszystko się uda najwyżej pojedziesz następnymi pociągami
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 23-10-2017 o 07:33
    Jolinkaa lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Wczoraj byłam na Ach śpij kochanie...i choć film rozgrywa się w mrocznych latach pięćdziesiątych, które mnie zawsze fascynowały, to jednak trochę mnie rozczarował nic by się nie stało, gdybym go nie zobaczyła
    maniusia72 lubi to.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Agnieszko , bo ciężko o fajny film.
    My wczoraj obejrzeliśmy słoneczny patrol, film lekki , można się trochę pośmiać, dla rozrywki można obejrzec
    Kasiu, szczęśliwej podroży, dasz radę !
    Jolu ciesze się , że doszłaś do kolejnego etapu żałoby, tato na pewno się cieszy po tamtej stronie.
    I spokojnie do końca roku dasz radę te 5 kilo zrzucić, też bym chciała tyle, więc się beziemy razem trzymac
    Agnieszka111 lubi to.

Uprawnienia umieszczania postów