Strona 185 z 3048 PierwszyPierwszy ... 85 135 175 183 184 185 186 187 195 235 285 685 1185 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,841 do 1,850 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Witam w środę, mam nadzieję dobrą środę
    Ewa, liczymy na wieści od Ciebie. Cóż takiego spotkało Twojego Partnera że skończyło się operacją, jak się czuje i od czego mogło to wszystko być?
    Krysiu, Natko, na szczęście w załatwieniu sprawy wyręczyła mnie wychowawczyni syna, która stanęła na wysokości zadania, stanęła po stronie uczniów...i dziad obiecał jedynki wykreślić, ale...przed chwilą zajrzałam w dziennik elektroniczny i jedynka stoi dalej jak byk! Ponieważ szkoła Kuby jest niedaleko mojej, to po swoich lekcjach- jeśli nic się w dzienniku nie zmieni, pójdę do niego.
    Mnie tez dieta idzie spoko, dziś na wadze było 77,9 kg ...oby tak dalej. Mam w lodówce jeszcze trochę nabiału , więc muszę go zjeść, ale staram się niewiele. W sumie moje jedzenie, to mięso i ryby zagryzane kalarepką, kapustą kiszoną i jabłkiem, choć wczoraj z nerwów, że facet nie wymazuje jedynki, pożarłam jednego, tyciutkiego loda
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 13-05-2015 o 05:23
    Jolinkaa and evige like this.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

witam dziewczyny
    Krysiu, nie wiem co myślęć, jak mówi mój kolega wybór mamy : dzuma czy cholera
    Kukiz ma piękny wynik, ale jak dla mnie to nie jest kandydat na prezydenta, więc nie żal mi że nie przeszedł, a reszta kandydatów? szkoda słów
    praca w komisji była przyjemna, miałam miłe koleżanki, było spokojnie, ale moja dzielnica taka jest, cicha i spokojna.
    widziałam krążące po fejsie bzdury o fałszowaniu przez komisję kart, trochę mnie to ruszyło, no ale głupich nie sieją...
    Ewciu, trzymam kciuki żeby rehabilitacja szybko dała pozytywne -skutki
    i pozdrawiam wszystkich
    Jolinkaa lubi to.

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Cytat Zamieszczone przez Natka55 Zobacz posta
    Dlaczego Pan Bóg tak doświadcza dobrych ludzi? Nie rozumiem......
    Tylko mi nie piszcie , bo nas kocha.Jak się kogoś kocha to mu się bólu nie sprawia.
    Co za życie?
    Natko nie ma odpowiedzi na to pytanie....i lepiej nie pytać,bo człowiekowi od takiego rozmyślania jeszcze będzie gorzej.Lepiej nie pytać,choć i ja takie pytania zadawałam...i mój syn niejeden raz pytał :mamuś,dlaczego ja?Dlaczego...przecież nie jestem złym człowiekiem,dlaczego mnie to spotkało?I co ja mu mogłam odpowiedzieć...no co?Nic...tylko łzy jak groch płynęły i bezsilność czułam i wściekłość na cały świat.

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Przyznano mi prawo do pomocy finansowej w kwestii powrotu do zawodu.
    Jaka to bedzie pomoc- czy kurs doksztaltujacy czy cos innego jeszcze niewiadomo.
    Choc czeka mnie teraz sporo stresu (skonczy sie beztroski czas bycia na chorobowym i biernego wyczekiwania)- ciesze sie jednak-bo zaczynala mi juz ciazyc na duszy ta niepewnosc- przyznaja mi to dofinansowanie czy nie...
    Zdecydowali sie mi zaplacic i chwala im za to!
    Kasiu cieszę się bardzo z Tobą i to bardzo,bardzo!!!!Pamiętam jak sie bałaś,ze nic z tego nie będzie i byłaś prawie pewna,że dadzą Ci odmowną odpowiedź.A tu miła niespodziankaŻyczę Ci pokonania kolejnych stopni w drodze do celu i mocno trzymam kciuki.Porozmawiamy po niedzieli,to mi wszystko opowiesz

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Nasza Ewunia jest wykonczona- moze jak da rade to jeszcze cos napisze przed snem.
    Kasiu wiedziałam,że napiszesz co i jak u naszej EwuniTrochę wcześniej napisałam do niej smsa i po rozmowie z tobą zadzwoniła i do mnie na chwilkę,bo nie miała sił odpisać.Bardzo sie cieszę,że L. ma operacje za soba,że kontaktuje,odpowiada na pytania i może ruszać kończynami-to bardzo dobry prognostyk na przyszłość.Jest silny i na pewno sobie poradzi,a my wszystkie będziemy mocno kciuki za to trzymać i Ewunie wspierać.Ona taka zmęczona jest,głosik taki cichutki miała i kiedy tak jej słuchałam ,to łzy popłynęły mi po policzkach.Wiem jak się czuje...wiem jak to jest bać się o bliską osobę...wróciły wspomnienia.

Ewuniu kochana jeszcze raz pozdrawiam,przytulam i życzę Wam obojgu dużo sił.Wierzę...czuję,że wszystko będzie dobrze.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dobrego dnia dziewuszki!
    Macham tylko lapka i znikam bo mam juz na 9:00 naswietlanie!

Awatar Jolinkaa
    Mieszka w
    Zagłębie

Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    Krysiu, nie wiem co myślęć, jak mówi mój kolega wybór mamy : dzuma czy cholera

praca w komisji była przyjemna, miałam miłe koleżanki, było spokojnie, ale moja dzielnica taka jest, cicha i spokojna.
    widziałam krążące po fejsie bzdury o fałszowaniu przez komisję kart, trochę mnie to ruszyło, no ale głupich nie sieją...
    Maniusiu strone wcześniej pisałam o wrażeniach mojej Agi-była pierwszy raz w komisji,była przewodniczącą.miała mały okręg,więc spokojnie było i osoby w komisji też fajne.Tylko była bardzo zmęczona,bo na nogach od 5rano do 2giej w nocy
    Co do wyboru ,to jaki mamy wybór...dobrze powiedziane z tą dżumą i cholera.Widziałam między innymi takie wpisy na fb:
    -taki jest plan, w niedzielę będę musiała zdecydować między dżumą, a cholerą, wybrałam cholerę - niższa śmiertelność. Co za kraj
    -gdzieś widziałam mem, że druga tura to taki wybór, jak między zastrzeleniem się, a powieszeniem... no cóż, średni wybór, ale jeśli muszę, to wiem co wybiorę, wolę żeby było ch...wo, ale stabilnie
    -Myśmy z mężem dyskutowali o tym, czy chcemy być okradani czy ... okradani i indoktrynowani.

Aga przesyłkę wyślę w tym tygodniu,tylko sie głowie jak zapakować,bo nie mam w co.

Awatar Jolinkaa
    Mieszka w
    Zagłębie

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Bardzo ciekawe to, co wypisałaś! Zatrważająco długa jest ta lista dolegliwości, które mogą wynikać ze złej diety. Właściwie to wszystko w dużej mierze pokrywa się z tym, co zaleca odstawić ta lekarka. Powiedz mi tylko, czy Ty sama też się stosujesz do tej diety?
    Długa,oj długa ta lista i zapomniałam napisać o nadwadze,o otyłości.W książce był przykład mężczyzny.któremu wykluczona z diety produkty alergizujące-nie pamiętam tylko czy to był nabiał czy gluten.On był bardzo otyły-po zmianie diety waga pięknie zaczęła spadać.Za jakiś czas wrócił do tych produktów i znowu poszła w górę.Co do mnie...to czasami się stosuję,ale wiem,że powinnam bardziej do tego się przyłożyć.Prawie w ogóle zrezygnowałam z jogurtów,kefiru,maślanki,tylko czasem mleko z musli zjem.Ale i z tego chcę zrezygnować,musze tylko kupić jakiś dobry preparat z wapnem,bo chodzi o to,żeby kości nie osłabić,bo jestem bardziej narażona na osteoporozę,po operacji sprzed lat-mój organizm nie produkuje już estrogenu.Chcę też do minimum jak i syn ograniczyć produkty pszenne.Już jem chleb tylko żytni w 100%.Kupiłam też dla syna mąkę ryżową i kukurydzianą.Oj je najwiecej ryżu brązowego i makaron kukurydziany.
    Agnieszka111 and krysiapysia like this.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

niebieski_pamietam_o_tobie_1.jpg

Gammuś, to dla Ciebie
    Jolinkaa lubi to.

Awatar Natka55
    Natka55 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry Zawziętaski
    Całą noc u mnie wiało i lało, ochłodziło się z 21 stopni na 10.
    Dotarła juz do mnie książka DDP , mam nadzieję ją dzisiaj skończyć , dzisiaj mam w planie tylko basen wieczorem, więc siedzę i czytam.
    Jolinko miałam Ci pisać już wczoraj ,ale wyleciało mi z głowy.Poszukaj linku do bloga ,który wrzucała Kasia kilka dni temu.Jest tam link do kolejnego blogu dziewczyny, która stosując określoną dietę przy wzjg uniknęła operacji. Może tam znajdziecie wskazówki do odżywiania synka.Wiem ,że wiele rzeczy się juz nie da zmienić, ale być może jest możliwość"zaleczenia" i poprawienia komfortu życia.
    Jolinkaa lubi to.

Awatar Natka55

Odnośnie wyborów mam takie same odczucia, PO się skompromitowała,ale żyć w kraju rządzonym przez Dudę i PIS , a nie daj Boże Korwina to byłaby katastrofa. Najbliżej mi do lewicy i bardzo żałuję ,że nie potrafią się zebrać i działać dla dobra nas wszystkich. Wniosek taki,że zagłosuję na Komorowskiego, a Kukiz to niech się najpierw idzie leczyć z alkoholizmu.
    Bardzo dobrze powiedziała wczoraj Dorota Welman u Kuby Wojewódzkiego. Idźmy na wybory w październiku i głosujmy mądrze.
    Jolinkaa lubi to.

Awatar Natka55

Zabieram się za czytanie ,bo już pół dnia minęło ,a ja w lesie.
    Dobrego dnia dla wszystkich kochanych Zawziętasków.
    Gammuś, Sabinko, Kasiu, Krysiu, Aguś, Madziu,Maniusiu,Jolinko.
    Jolinkaa and krysiapysia like this.

Uprawnienia umieszczania postów