Madziu pozdrawiam z jesiennego Frankfurtu...niestety lato juz sie calkiem z nami pozegnalo...
Wkrotce nawet te piekne zolte liscie w drodze do mej pracy beda lezec brudne i mokre na ziemi...
![]()
Dla mnie grupa wagowa jeszcze się nie utworzyła
Kalahari
zazdroszczę klimatu i tych potraw z wylączeniem soi bleee
Sabinko
dobrze,że jesteś poza zasięgiem,bo takim żeberkom na pewno bym się nie oparła
Ale też mam nieźle - rosół z kurczaka od chłopa i z takimiż warzywami,boski![]()
Nowa wiosna- nowe zadanie
Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
Docelowo 20cm do zgubienia
http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html
Nowa wiosna- nowe zadanie
Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
Docelowo 20cm do zgubienia
http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html
Witajcie
Coś mi z tą wieczorną herbatką nie za bardzo wychodzi, więc dzisiaj zaserwuję sobie tylko utajniony bulion.
Kasiu, no to miałaś nie za fajną podróż. Ale najważniejsze, że na samym miejscu było już o wiele lepiej. No i ciągle cieszy, że ta robota chyba Ci się dalej podoba. A czemu nie owinęłaś Karusi kocykiem, nie dała się?
Agnieszko, bardzo spodobał mi się demotek z Twoją dietką. Jak tak się bliżej przyjrzeć, to można by się uczepić, że to Mosley. Czyli wszystko w porządku.
Gruszko, widzę małą zachętę Madzi i jestem ciekawa, jak u Ciebie z tą fizykę kwantową? Mam nadzieję, że pogoda będzie Ci sprzyjać i pojeździsz jeszcze długo na rowerku. Co do kurczaka od chłopa, to akurat wczoraj zadzwoniła do mnie koleżanka czy nie chcę. Nie chciałam, ale przynajmniej jajka biorę.
Kalhari, mimo swojej ostrożności co do fizyki kwantowej, dalej chętnie obejrzałabym obiecanego przez Ciebie linka dotyczącego fal grawitacyjnych. Nawet gdyby mnie to nie zaciekawiło (a tego nie zakładam) to moja córcia na pewno chętnie obejrzy. Lubi takie kosmiczne nowinki. A Moneta i Picassa to bym pooglądała. Tak swoją drogą dałabyś nam tu trochę tej swojej pogody.
Środowe Dzień dobrykawa środa.jpg
Krysiu, Mosley mówisz..., to ja kończę z tym panem
Kasiu, na szczęście mnie w taką pogodę nie dopada depresito, tylko wulkano energitoi dziś zamierzam posprzątać dom, bo od piątku na weekend mam gości .
Magda, jesli chodzi o prawie wegetarianizm, to możemy sobie podać rękę. Bardzo dawno już nie jadłam mięsa i na razie nic mnie nie ciągnie. Tak sobie pomyślałam, że spróbuję świadomie nie jeść mięsa przez dwa tygodnie, sprawdzę, czy będzie to miało znaczenie ( na zasadzie zakazany owoc lepiej smakuje)
Sabinko, w mojej rodzinie żeberka, to też jedna z ulubionych potraw. Tylko ja je piekę, a potem robię do nich jeszcze sos.
Gruszko, byłam kilka razy na Kaszubach, ale zawsze byly to wyjazdy do ośrodkow odchudzających z dietą Dąbrowskiej, więc nie miałam okazji spróbować tamtejszych specjałów. natomiast mój Kuba, który kiedyś ze mną pojechał i był na normalnym wyżywieniu, mówił , że wszystko mu bardzo smakowało . Ja lubię śledzie po kaszubsku, choć nie wiem, czy one mają z Kaszubami tyle samo wspólnego, co ryba po grecku z Grecją![]()
Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 25-10-2017 o 06:06
Moja przyjaciółka psycholożka przyslała mi to- fajne
1. Każdy ma „oponki” na brzuchu, kiedy się schyla
Albo wygląda niekorzystnie w kilku innych pozycjach. Kochaj swoje ciało, niezależnie od tego, czy wyglądasz jak bardzo szczupła modelka z okładki magazynu, czy też jak „normalna kobieta” J. Dopieść je, doceniaj.
2. Okazywanie emocji jest twoją siłą, a nie słabością
Co z tego, że ryczysz jak bóbr w kinie, a w domu szlochasz do słuchawki najlepszej przyjaciółce? Co z tego, że czasem się porządnie wściekniesz? Twoje emocje to prawda o tobie. Wielu ludzi nie potrafi ich okazywać albo uważa, że to niepotrzebne „odsłanianie się”. Tłumią swoje uczucia, nie są autentyczni wobec siebie i innych. Twoja umiejętność to skarb, niestety – coraz rzadszy.
3. Szukaj szacunku, nie uwagi
Ten pierwszy jest czymś trwałym i niezbędnym, byś w jakiejkolwiek relacji czuła się dobrze i bezpiecznie. Tam gdzie jest szacunek, jest i uwaga. Ale tam, gdzie uwaga, niekoniecznie jest szacunek…
4. Nawet najpiękniejsi budzą się czasem z kiepską fryzurą
Jak nie wierzysz, przejrzyj plotkarskie portale. Albo pooglądaj zdjęcia „celebrytów” bez makijażu. Mało co tak poprawia własną samoocenę (skoro tego akurat ci trzeba)…
5. Powinnaś byś priorytetem dla kogoś, z kim jesteś związana
Nie opcją, czy planem awaryjnym. Jeśli ktoś traktuje cię jako „plan B” na wypadek miłosnego niewypału z kimś „lepszym”, natychmiast pokaż mu plecy.
6. Na każdą kobietę, która nie chciałaby mieć rozstępów przypada jedna, która chciałaby je mieć…
Banał, ale jakże prawdziwy. Jeśli nie masz dzieci, też go zrozumiesz: kto szuka w sobie jedynie mankamentów, wad – zawsze je znajdzie. Szukaj w sobie piękna.
7. Zaufaj swojemu instynktowi, nikt nie zna cię lepiej niż ty sama
Dobre rady przyjaciół, rodziny, przypadkowo spotkanych osób, mogą być jedynie wskazówką. Ufaj sobie samej. Ostatecznie odpowiedzialność za wszystkie decyzje i tak spada na ciebie.
8. Wszyscy mamy taką znajomą, która wydaje się być niesamowitą szczęściarą
Mądra, piękna, zdolna, odnosząca sukcesy i zakochana we właściwym facecie. Nigdy nie wiesz, jak długą drogę przebyła, by dotrzeć tu, gdzie jest. Nigdy nie wiesz, na ile to, co widać na zewnątrz, odzwierciedla rzeczywistość. Zajmij się kreowaniem własnej rzeczywistości.
9. Nieważne jak czysty jest twój dom, ale jak bardzo jesteś w nim szczęśliwa
Jasne, dla niektórych to drugie nie istnieje bez tego pierwszego. Ale dla większości nie jest warunkiem koniecznym do szczęścia. Tam, gdzie jest miłość i porozumienie, talerze zmywają się same…
10. Kiedy ktoś ci mówi: „jesteś piękna”, to najczęściej tak właśnie myśli
Nie podejrzewaj więc od razu, że czegoś od ciebie chce. Nie zaglądaj do lustra, myśląc, że coś z twoim wyglądem „nie tak”, a on wspaniałomyślnie pragnie cię pocieszyć. Uwierz w to, że dla kogoś jesteś ideałem. Bądź ideałem dla siebie samej.
Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 25-10-2017 o 06:07
Dzien dobry!
Madre slowa przytoczylas Agnieszko... podpisuje sie pod nimi wszystkimi czterema lapkami.
A ja dzis czytalam tez w podobnym tonie slowa Meryl Streep...bardzo lubie i szanuje te aktorke.
Dla naszej zatroskanej Jolinki posylam szczegolne usciski i caluski i te slodzinke ku pokrzepieniu serca...
![]()
Dzień dobry
Super treści przekazała Ci twoja przyjaciółka Agnieszko, pozostaje tylko zastosować je w życiu
Kasiu Ty też od rana mądrości podczytujesz, bardzo lubię Meryl Streep i wszystkie filmy z nią![]()