Strona 1857 z 3048 PierwszyPierwszy ... 857 1357 1757 1807 1847 1855 1856 1857 1858 1859 1867 1907 1957 2357 2857 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 18,561 do 18,570 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Maniusiu, a córka na długo pojechała do Wenecji? Super wyjazd
    na 5 dni, pojechali na weneckie biennale i trochę pozwiedzają
    gruschka lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

ekstra

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Chciałam też napisać do Kasi na tema jej postu,ale ty już zdecydowanie długość planowanej odpowiedzi mnie przerosła....
    Bardzo fajnie,że zmieniasz podejście i dla ciebie i dla bliskich.

Teraz trochę szamaństwa.
    Sporo czytam od lat tzw.ezoteryki ale w takim dobrym wydaniu.Czyli tak bardziej w typie Dalajlamy i innych mocno uduchowionych osob.
    Kiedyś natknęłam się na bardzo ciekawy materiał o różnicy między martwieniem się i troską o kogoś.Były tam dość niesamowite i fascynujące rzeczy.Ale najważniejsze było to,że wg autora(autorów?)zamartwianie się osłabia i nas i osobę ,której to dotyczy.
    I to był dla mnie bodziec do zmiany myślenia,bo kto chciałby utrudniać życie swoich bliskich.
    Nie będę się za bardzo rozwodzić,chciałam tylko napisać,że teraz myślę o trudnej sytuacji kogoś wyobrażając sobie jak z niej wychodzi,jak całkiem nieźle daje sobie radę dodając w duchu siłę do następnego kroku z niezachwianą pewnością,żę będzie to krok dobry ,jaki by nie był.
    Piszę to dlatego,że można się tego nauczyć,a byłam swego czasu specjalistką od czarnych scenariuszy......
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    Krysiu Halloween to dopiero to będzie ale tam gdzie byłyśmy w bardzo ładnym miejscu ze starym jakby zamczyskiem były przygotowane atrakcje dla dzieci a dzieci z rodzicami bylo multum, na parkingu bylo chyba okolo 100 samochodów, przy wejściu dzieci dostały mapki na których były zaznaczone miejsca gdzie znajduje się 6 nietoperzy czarnych wiszących w tajemniczych miejscach, należało je odnaleźć w parku albo w zamczysku np gdzieś w piwnicy ciemnej i jak dzieci wszystko odnalazły, przy wyjściu dostawały słodycze ale ogólnie miejsce bardzo urokliwe, piękne ogrody,wielki dom-zamczysko z 18 wieku (tu takich pełno ) w którym mieszkał kiedyś jakiś magnat, częściowo wyposażony częściowo, można było zwiedzać pokoje, stajnie, winiarnie, jakiś fajny klimat to miało

Awatar gruschka

Krysiu
    samą kolejką z Gdyni do Gdańska jedzie się 35 min,al ja doliczysz czas dostania się z domu do SKM i z SKM do miejsca docelowego w Gdańsku to często wychodzi i 1,5 godz.
    Zyczę udanej zupki,ale w przypadku dyniowej to wg mnie bez masła się nie obejdzie i im więcej tym lepiejNa innych zypach można spokojnie przyciąć masełko.Piszę to,żebyś się nie rozczarowała smakiem.

Sabinko
    pięknie,że zorganizowałaś dzieciom randkę,a dla ciebie wieczór z winkiem i wnuczkami to przecież nie żadna kara ani uciążliwość,ale wręcz przeciwnieWszyscy zadowoleni

Dzisiaj leje,więc na rower widoków nie ma,bo potem praca.Ale może coś się jeszcze wykroi,jakieś schody albo krótka inspekcja miasta czy coś się od wczoraj zmienilo
    krysiapysia lubi to.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry!

Lepsze dwie kawy niz jedna...bo jak wiadomo...od przybytku glowa nie boli!
    Ja tam lubie i poranne i wieczorne napitki, a jeszcze lepiej towarzystwo do tych napitkow!

Po przeczytaniu mego wpisu troche sie boje, ze Jola obrazi sie na mnie za te slowa, ktore napisalam o zamartwianiu sie na zapas...
    Nie chcialabym niczyjej troski lekcewazyc, bo nikt nie siedzi w butach drugiej osoby-ale naprawde zauwazylam, ze strachem sie mozna "nakrecac" i gdy to robimy wcale tego nie zauwazamy, az nas ogarnie poczucie odretwienia, z ktorego trudno sie wydostac...
    Dlatego ja, poniewaz znam juz to uczucie staram sie tylko gdy widze pierwsze jego oznaki- probuje machac wioslami w druga strone -zeby wlasnie nie dac sie temu wirowi zlych mysli wciagnac...

Ja mysle Agnieszko, ze w kwestii zmiany pracy to ty jeszcze do konca nie jestes na nia gotowa, jeszcze "dojrzewasz"- bo wiem z doswiadczenia, ze gdy jestesmy gotowi na skok to skaczemy! Albo tak dlugo stoimy na krawedzi, ze w koncu nam ktos ( lub cos) pomaga skoczyc... Tak bylo u mnie z odejsciem ze starej pracy... Pamietacie jak dlugo wam pisalam, ze chce odejsc na chorobowe, zeby przeciac ten wezel gordyjski, ktory sie tam zawiazal? ... Pracowalam ponad me sily fizyczne, czekalam na umowe, ktora nie przychodzila i balam sie isc na to chorobowe by nie stracic na nia szansy... W koncu moja siostra zlapala mnie za kolnierz, zaprowadzila do lekarza, ktory wypisal mi zwolnienie na miesiac i tym samym zadecydowal za mnie, w ktora strone pojde dalej. Potem bylo sanatorium i czekanie na kurs zmiany wyksztalcenia zawodowego a nie ogladanie sie na to, ze moze jednak w starej pracy jakos sie ulozy...
    Dzis patrze na to jak na blogoslawienstwo, ze tam nie zostalam...
    Nawiasem mowiac dzwonilam tam przed kilku dniami w sprawie jakiegos zaswiadczenia podatkowego i uslyszalam od kolezanki- " Ach, szkoda, ze po kursie do nas nie wrocilas, moglybysmy razem pracowac na recepcji..." Ja tam nie zaluje!

Sabinko- udanego ostatniego dnia pobytu dzisiaj i spokojnej drogi powrotnej!

Gruszko- ja na komorce tylko czytam lub pisze na nszej grupie whatsappowej. Pisanie z komorki na forum wkurza mnie po tym jak zlikwidowano polaczenie przez tapatalk.

Dobrego dnia dziewuszki! Dzis szykuje sie na pobyt w Polsce-jesli dam rade to pojade na dwie godzinki na ogrodek, potem chcialam zrobic sobie paznokietki, bo znowu je troche zaniedbalam "ogrodkowaniem"...

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Gruszko ja po powrocie też będę musiała poprzeprowadzac co najmniej kilka inspekcji miasta czy coś się zmieniło bo dziewczyny zapisały mnie do klubu
    Ale pewnie najpierw będę musiała małą aklimatyzacje przejść jak to po powrocie mam.....
    gruschka and Agnieszka111 like this.

Awatar gruschka

Sabinko
    ale pobyty u córki są warte każdej aklimatyzacji
    A co to za klub?
    To jak będę wiosną to będziesz jeszcze lepszym przewodnikiem po swoim mieście

Awatar gruschka

Kasiu
    to robisz teraz to co ja zrobiłam wiele lat temu
    ale łatwe to nie jest i nic nie dzieje się od razu
    I tak jak u ciebie u mnie też trzeba było jakiegoś dna,zeby się od niego odbić
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 27-10-2017 o 08:01
    krysiapysia lubi to.

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Dzień dobry[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Zapach prawdziwej przyjaźni…
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Pachnie tylko przyjaźń prawdziwa
    jest powiewem czystego powietrza
    tylko taka przyjaźń jest wciąż żywa
    gdyż ona wciąż nasze życie ulepsza

Gdy poczujesz więź takiej przyjaźni
    wiesz że nie będziesz sam na świecie
    ujrzysz przyjazną dłoń w wyobraźni
    nawet gdy wielki ból Cię przygniecie

Odczujesz słodki zapach wspólnoty
    który pobudzi Twoje wewnętrzne siły