69314Lubią to
-
Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Kalahari wysłałam ci wczorajsze fotki znad morza na whatsappa
-
Ale pyszne odpowiedzi na zdrowe jedzonko, do wykorzystania, ja na razie próbuje odstawić mięso i nabiał, jeść dużo warzyw
( wczorajsze frytki ha ha) i węgli typu kasza, ryż ze 100 g dziennie, no i owoce, zobaczymy co mi z tego wyjdzie, wo boje się z tego względu, że po tej diecie apetyt jest niemiłosierny i obawiam się, że wtedy popłynęłabym zupełnie a poza tym chce mi się kasz, ryżu i makaronu, myślę, że z warzywami będzie ok 
Kasiu wszystkiego najlepszego dla twojej Maminki, przede wszystkim zdrowia, no i szczęścia, no i w ogóle wszystkiego co sobie wymarzy
-
Zaraz wybieram się na spotkanie z koleżankami do restauracji, ciekawe czy będzie coś wegetariańskiego oprócz piwa bo ono z roślin jest jakby nie było
tu cytat z wikipedii :
"Słód używany do produkcji piwa powstaje w procesie słodowania jęczmienia, rzadziej pszenicy lub żyta, który polega na moczeniu ziarna, kiełkowaniu, a następnie wysuszeniu."
-
sabinko. jak nie bedzie nic innego wegetarianskiego oprocz piwa, to opij sie nim i koniec.
no i..przypomnialo mi sie jak w libii (gdzie byla prohibicja) warzylismy piwo(trwa to cholernie dlugo). receptura byla autorska polakow tam pracujacych.
chmiel przysylali w kopertch z pl. inne ingredienty zostaly wymyslone i wyszukane na miejscu..min. pamietam, ze swietnie sie nadawala jakas odzywka dla dzieci w postaci slodkiego syropu itd. wiadomo: polak potrafi.
piwo bylo wysmienite, mocne i dobre i dlugo wylezakowane-nie powiem gdzie.
Ostatnio edytowane przez kalahari ; 06-11-2017 o 20:05
-
Magda, tylko Polacy, no, ewentualnie Rosjanie jeszcze, mogliby wpaść na taki pomysł
-
Kalahari zgodnie z twoim pozwoleństwem opiłam się piwa ale i zjadłam 4 pierogi ze szpinakiem -wegetariańskie
-
Witajcie!
Kasiu, najserdeczniejsze życzenia dla Mamy
. Bardzo mi się spodobał pomysł z kwiatami. Jeżeli czegoś takiego jeszcze nigdy nie dostała i nie spodziewała się, to podejrzewam, ze była bardzo wzruszona
.
Jolinka, talerze super! No i bardzo się cieszę, że zgodnie z obietnicą zdjęłaś sentencję. Mam nadzieję, że nie tylko stąd 
Agnieszko, Maniusiu wasze jadłospisy bardzo mi pasują. Na Dąbrowskiej też wolę nie wymyślate, tylko proste dania. Natomiast ilość jedzenia zależy chyba od dnia. Na pewno nie powinno się jeść mniej niż 300? Agnieszko Ty będziesz to pewnie pamiętała (a Twój stół z różnymi potrawami wygląda naprawdę bardzo apetycznie
)
Madziu, żeby brać przykład z Agnieszki, to trzeba mieć to zorganizowanie w genach. A tak pozostaje tylko podziwiać (co też jest całkiem przyjemne
). Tylko patrzeć jak dołączysz do dziewczyn na wo. Właściwie dlaczego nie? Chociaż problemem mogą być zasady, które trzeba przestrzegać. Jedna z nich to zakaz palenia. Opis produkcji piwa 

Maniusiu, to rzeczywiście uff – i z wynikami i z autem
. A z wagą to już całkiem wymiatasz, gratki! 
Sabinko, jestem niestety z tych, co nie bardzo lubią wyrzucać. Więc przyprawy zostają do końca, po prostu nie kupię nowych
. Garam masala, tandoori masala
– pierwsze słyszę, ale ok. poszukam. Twój pomysł z jedzeniem wydaje się całkiem rozsądny. A jakim sposobem wysłałaś Madzi zdjęcia na apcce?
-
Hmmm... Jola skasowała nie tylko sentencję i teraz wyglada tak ,jakbym gadała sama ze sobą
Ja nie wykasuję bo w życiu są różne chwile i wszystkie warto pamiętać - jedne bo są dobre, inne bo nas czegoś uczą a jeszcze inne o czymś przypominają .
-
Dzień dobry we wtorek, niech będzie piękny
pobrane (10).jpg
-
Roznosi mnie pozytywna energia i dobry nastrój ...rzucam tego trochę do Was 
Uprawnienia umieszczania postów