Strona 1882 z 3048 PierwszyPierwszy ... 882 1382 1782 1832 1872 1880 1881 1882 1883 1884 1892 1932 1982 2382 2882 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 18,811 do 18,820 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Dzien dobry!

Ale za to jaka duza Agnieszko! I z jakim milym dodatkiem! Choc ja musze przyznac, ze w naszej rodzinie jestem ostatnia osoba w walce o croissanta na stole... Moj malz i dzieci bardziej je lubia...ja tam wole buleczki! A najlepiej takie jak kiedys w Polsce byly-takie kajzerki a nie takie francuskie puste w srodku nic...

A propos jedzenia i nie jedzenia...to wczorajsze trzymanie sie za dziub wieczorem przynioslo skutek w postaci spadku na wadze, mimo ze po poludniu upieklam dla rodzinki serniczek z kokosem i skusilam sie na kawalek. I to mimo piatku (a jest to dzien w ktorym sie mocno ograniczam).

U nas wczoraj caly dzien lalo i po powrocie porannym od lekarzy ubralam sie w dresik i spedzilam dzien w domu. Jestem jednak z siebie zadowolona bo udalo mi sie zmobilizowac do porzadkowania fotek z komorki. Zalozylam album Karusi na komputerze i wrzucilam tam wszystkie jej foteczki od momentu, gdy ja kupilismy. Niedlugo bedzie miala pol roku nasza psinka.

Potem poogladalam troche kabarety przy tym dzielnie prasujac a na koniec mialam isc do wanny i zdecydowalam sie z niej zrezygnowac i zabralam sie za moje papiery zwiazane z szukaniem pracy. Bozesz ile ja tego mialam! Wydrukowanych z komputera propozycji, moich podan, kopii dokumentow, instrukcji jak nalezy i co wysylac otrzymanych na kursach, wreszcie samych odpowiedzi odmownych...

Udalo mi sie rozstac z czescia papierzyskow, chociaz przyznam, ze bylo to nielatwe, bo ja jestem raczej z tych zbieraczy ciagle bojacych sie, ze moze mi sie cos tam jeszcze przydac... No a niektore rzeczy trzymam tez z przyczyn sentymentalnych... Cala ja!

Krysiu- pokaz sie i ty nam w tej nowej fryzurce, skoro jestes taka zadowolona i z niej i z obslugi w tym zakladzie fryzjerskim...
    Sabinko- 160 zl to naprawde niemalo, ale najwazniejsze by fryzura byla trwala i zebys ty sama sie w niej podobala!
    Agnieszka111 and krysiapysia like this.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Ja po wczorajszym likierku, mam większy spadek niż przedwczorajszy i w dodatku pojadłam tortu czekoladowego, który wczoraj zrobiłam...nic tylko pić...

Ja dziś porządkuję książki w drugim pokoju. W salonie tak pięknie poukładałam, ze teraz pozostałe pokoje nie pasują do niego

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Ha! Ha! zeby na mnie te likierki tak dzialaly jak na ciebie Agnieszko... Bo tez je bardzo lubie!

Maniusiu- wyrzucanie u mnie niepotrzebnych ubran to inna historia... Tu to dopiero jestem zbieraczem! Szczegolnie T-shirtow! A potem gdy gdzies jade to okazuje sie, ze nie ma co wlozyc do walizki, bo kazdy jakis sprabny czy nieciekawy...

Do kupna pieska zdycydowanie namawiam!!! Nie ma wiekszej radosci niz taki czworonog kochany!

Ostatnio edytowane przez kasiaogrodniczka ; 11-11-2017 o 09:01

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Kasiu, dlatego trzeba wywalać, żeby było miejsce na nowe Kiedys przeczytalam, że jeśli przez dwa sezony czegoś na siebie nie włozysz, to znaczy, że trzeba się z tym rozstać...i coś w tym jest

Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    italia

ciao,
    o tak stare ciuchy nalezy wywalac, bo jak, nie daj bosze, przyjdzie do glowy zeby je znowu kiedys zalozyc..to wtedy wyglada sie w nich jeszcze starzej niz te ciuchy....przechodzone, niemodne,wyszafowane,sprane itd.
    krysiapysia lubi to.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    Kalahari podoba mi się twoja rada, żeby tez sobie jakiś nowy ciuch kupić do nowej głowy ale tyle wydałam na fryzjera, że na nowy ciuch już nie starczy
    Agnieszko dobrze, ze uda się jakoś otrzymać te zaproszenia, przynajmniej wygląda na to i mam nadzieję, że tak będzie ale nerwów nie zazdroszczę.
    co do ciuchów to ja wywalam, generalnie nie jestem chomikiem za to J. jest i to strasznym, zatrzymuje wszystko co się da, gazety z jakimś ciekawym artykułem, jakieś inne szpargały a wyrzucić jakiś stary ciuch to dla niego rzecz straszna no ale już trochę udało mi się osiągnąć w tej dziedzinie
    Agnieszko likierek i tort i spadek wagi? ja tez tak chcę
    Kasiu mówisz, ze oglądałaś kabarety prasując dzielnie? jakoś ostatnio kabarety mi "nie leżą" a prasownia nie znoszę, zresztą mam mało rzeczy do prasowania ale kiedyś jak prasowania było więcej to też prasowałam oglądając tv bo wtedy jakoś czas szybciej płynął
    Krysiu no ja tez bym chciała cię zobaczyć w nowej fryzurce i poproszę o zdjęcie, nie ukrywaj się
    Maniusiu mam nadzieję, że trochę zregenerujesz siły po maratonie pracowym a sytuacji stresowych będzie mniej nowe meble do salonu? no i pięknie, zmiany są zawsze wskazane
    Krysiu jak to zrzuciłaś sobie na nogę stolik? to tylko ty chyba potrafisz...zrzucić stolik...a skąd go zrzuciłaś jeśli można spytać? gdzie on stał? nie na podłodze? sorry, że tak pytam ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić tej sytuacji
    krysiapysia lubi to.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez kalahari Zobacz posta
    ciao,
    o tak stare ciuchy nalezy wywalac, bo jak, nie daj bosze, przyjdzie do glowy zeby je znowu kiedys zalozyc..to wtedy wyglada sie w nich jeszcze starzej niz te ciuchy....przechodzone, niemodne,wyszafowane,sprane itd.
    ale mi się to podoba

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dziewczyny czy ktoras holduje tradycji zjedzenia w Swieto Sw. Marcina rogala marcinskiego?

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie!

ciapate.jpg

Sabinko, stolik zrzuciłam sobie na nogę w pracy. Chciałam w ramach końcówki inwentaryzacji wykreślić stary numer, a do tego musiałam obrócić go na „plecy”. Bolało i spuchło, więc zamiast na sesję zdjęciową poszłam opatrzeć nogę. Nie myślałam za bardzo o zdjęciach, ale teraz uświadomiłam sobie, że jakoś tak mi żal, że nie będzie mnie z nimi wszystkimi .

Maniusiu, wcale się nie dziwię, że kontynuujesz wo, skoro idzie dobrze. Trzymam kciuki i oczywiście gratki!

Kasiu, też gratki za spadeczek! A nie próbowałaś sobie odtykać uszu sama, za pomocą gruszki? Tradycję rogala Marcińskiego poznałam chyba dopiero tutaj. Nie wiem nawet Kasieńko czy nie pisałaś coś o niej w zeszłym roku? Na pewno smakowita

Agnieszko, miejmy nadzieję, że sprawa zaproszeń znajdzie pozytywne zakończenie. Szkoda, że wymaga to tylu niepotrzebnych nerwów. Nie piszesz o tym, ale wygląda na to, że młodzież potrafi zorganizować sobie całkiem fajne imprezy urodzinowe. Zresztą, gdyby było inaczej, to Kuba nie chodziłby na nie tak chętnie. Niedawno byłam na organizowanym przez jedną ze szkół średnich spotkaniu dla gimnazjalistów. Było to powiem szczerze długie i nudne spotkanie w sali kinowej. Ale młodzież była niesamowicie zdyscyplinowana i grzeczna. Podzieliłam się tym spostrzeżeniem z koleżanką, która często bywa na takich spotkaniach i powiedziała, że nie wie co się dzieje, ale od jakiegoś czasu obserwuje właśnie takie zmiany.

Kasiu, Sabinko co do mojej fryzury, to jest taka jaką znacie. To przedtem była przydługa i nierówna. Z samej wizyty fryzjera jestem zadowolona, ale nie inaczej niż zwykle. Pisałam o niej nie ze względu na zmiany we mnie, ale z uwagi na obsługę. Po raz pierwszy bowiem w normalnym salonie zdarzyło się, że fryzjerka stanęła przede mną i zaczęła obrazowo opowiadać co proponuje zrobić z włosami. Ogólne było inaczej. A, nie zaproponowali mi kawy . Ale i tak czułam się, jak na planie zdjęciowym. Co oczywiście nie znaczy, że nie jestem zainteresowana tym, żeby obsługa szła właśnie w takim kierunku .

Sabinko, co z tą appką?

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Aleście się wzięły za porządkowanie . Maniusiu może to dziwne, ale dietka może być pomocna w pozbywaniu się zaszłości. Ja niestety ciągle mam z tym problemy, podobne do Twoich Kasiu. Też czytałam, że jeżeli czegoś nie założy się przez dwa sezony, to dobrze się z tym rozstać. I tak pewnie Agnieszko jest, tyle że może nie w przypadku odchudzaczy . Bo tu akurat Madziu z przyjemnością zakładam to, co czekało na mnie długo w szafie (bo ja też na to czekałam ). Czuje się w tych rzeczach o dziwo nie starzej, ale właśnie młodziej . Ale nowe rzeczy oczywiście też chętnie kupuję

Uprawnienia umieszczania postów