Strona 189 z 3048 PierwszyPierwszy ... 89 139 179 187 188 189 190 191 199 239 289 689 1189 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,881 do 1,890 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Natka55
    Natka55 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Zerknęłam do jadłospisów i widzę ,że jest duża różnorodność, nawet kartacze można jeść , czy desery ,są przepisy na ciasta, ale węgli trzeba pilnować.Można za to ,a nawet trzeba robić dni bezbiałkowe.
    To dla mnie dobra wiadomość,a ciekawostką jest ,że te złe produkty najlepiej zjadać w dzień kiedy nie jemy białka.
    Co do śniadań to na DDP je się posiłki, bez różnicy czy zupę zjesz na śniadanie czy na kolację, Ty decydujesz co i kiedy zjesz.Możesz nie jeść śniadania ,jeśli nie Jesteś głodna.Jest nawet Dieta Kopenhaska w wersji DDP.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Natko, tak Ci zazdraszczam , że wrzuc kochana co np. wczoraj i dziś jadłaś?

Awatar Natka55

Agnieszko nie ma sprawy, bo nic specjalnego ,więc sama jestem w pozytywnym szoku.
    Na początek wyliczyłam ile białka potrzebuję czyli jak juz Wam pisałam, najprościej wzrost minus 100 +-5kg ( w zależności od grubości kośca) Jak złapiesz swój nadgarstek to masz chudy kościec.
    Czyli u mnie wyszło 57g. Bo ma byc 1g na 1kg masy należnej.
    Można zjeść to białko np. w piersi z kurczaka, ja zjadałam np. jajecznicę z 3 jajek plus łyżka oleju kokosowego plus jeden mały ziemniak.
    Na obiad resztę brakującego białka ( wyliczyłam ,że gdybym jadła jeden rodzaj białka musiałabym zjeść 280g piersi z kurczaka).
    Do tego warzywka mrożone plus drugi ziemniak plus masło klarowane , kolejna łyżka.
    Na kolację jak byłam głodna zjadałam np.takie cienkie parówki, bo tam więcej tłuszczu jak mięsa, więc skoro tłuszczu może być 2 razy tyle co białka, to sobie nie żałowałam. Węgli raczej nie powinno byc więcej jak 0,8 do 1g znów na ten 1kg masy naleznej.)
    Plus np. sałata ze śmietaną. Innym razem wieczorkiem zjadłam sobie malinki z bita smietaną i juz nic więcej.

Awatar Natka55

Jak miałam chęć na boczek ( ma 22g białka na 100 - pierś z kurczaka tylko 19,8)
    to brałam 2 plasterki ok.50g plus 2 jajka i znów mały ziemniak.Plus łyżka masła klarowanego.Do tego sałata ze śmietana (sałaty duzo , śmietan 2 łyzki 18-ka).Wczoraj jadłam watróbkę z cebulką,a na kolację ugotowałam sobie kalarepkę na gęsto z masłem. Oprócz tego wypiłam 2 kawy z mlekiem( muszę wykończyć zapasy) plus jedną zbożówkę.Oczywiście woda jak mi się pić chciało ,nie żeby jakoś specjalnie pić na przymus.
    kalahari lubi to.

Awatar Natka55

W książce już się doczytałam ,że przy odchudzaniu lepiej ograniczyć tłuszcz do 75g na dobę.Warzywa nieskrobiowe można jeść do woli, liczyć takie jak ziemniak.Mam na myśli ilość węglowodanów.To tak na szybko, bo jadłospisów nie przeglądałam szczegółowo.
    Najważniejsze jeść to co nam smakuje,(oczywiście nie batoniki czy żelki).Mówimy o dobrych produktach.Ważna jest rotacja warzyw , ale to jest w dalszej części książki , jeszcze tam nie dotarłam.
    Jolinkaa and kalahari like this.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Natko, dziękuję. Później wgryzę się w to co napisałaś, bo teraz lecę na majowe

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Awatar Natka55

Znalazłam streszczenie książki:
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar Natka55

Do bani ten link, są tylko ogólniki.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Wcześniej pisałam ze smartfona ale tekst się nie ukazał ...
    narzekałam, że przez ostatnie dni jem jak opętana, byle dużo, byle co, byle jak, byle gdzie, straszne to jest jak człowiek nie może sobie poradzić z takim wilczym apetytem
    Jolinkaa and kalahari like this.

Uprawnienia umieszczania postów