Strona 1944 z 3048 PierwszyPierwszy ... 944 1444 1844 1894 1934 1942 1943 1944 1945 1946 1954 1994 2044 2444 2944 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 19,431 do 19,440 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Cytat Zamieszczone przez gruschka Zobacz posta
    Wasza mlodzież jak dotąd ładnie się sprawuje w kwestii matury,będzie dobrzeDo wiosny trochę okrzepną.
    daj Boże
    gruschka and sabinka57 like this.

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Na święta jeszcze nie zrobiłam nic,na razie tylko cieszę oczy dekoracjami na mieście i cudami natury
    Wszystko zostanie na ostatnie kilka dni,tylko potrzebna mi jest dobra lista zakupów
    I chciałabym mieć piątek przynajmniej częściowo wolny na zakupy z siostrą,niekoniecznie spożywcze
    Akurat gotowanie to pestka,ale to sprzątanie....Dobrze,że M sam się do tego rwie
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    uaktualniłam moją sygnaturę i jako wagę wyjściową podałam 85,5 bo to była moja najwyższa waga dzisiaj było 83, doopy nie urywa jak to określiła Agnieszka ale jakby nie było pół kilograma zeszło a nie byłam zbyt grzeczna w tym tygodniu, nie udało się ale i tak się cieszę
    ja na święta nie robię nic, przynajmniej tutaj w Polsce a tam zobaczy się
    ze sprzątaniem tez spokojnie bo czasu mam dużo a mieszkanko małe, najgorszy bałagan za pralką już posprzątany
    z tymi słabościami i porównywaniem się do innych to u mnie jest tak, że ja właśnie często porównuję się do innych - a ta ładnie schudła, a ta ma ładną sukienkę, ten super mówi po angielsku, ale na fajna fryzurkę itd. a ja jestem be : gruba, bez ładnej sukienki, dukająca po angielsku, z kiepską staromodną fryzurą...i w ten sposób się dołuję, takie myśli krążą mi po głowie a jak za mocno krążą i jest ich za dużo to wpadam w dół albo chociaż dołek
    wiem, że sama się nakręcam ale nie potrafię przestać
    nie jestem dla siebie wyrozumiała i nie potrafię przerwać tego wałkowania ( jak Agnieszka) w odpowiednim momencie...

Gruszko mam nadzieję, że nie dasz się chorobie, ja mam antybiotyk jakiś taki tylko na trzy dni i podobno powinno mi to zapalenie krtani ( przewlekłe) przejść, może nie stopniowa ale w miarę szybko, zobaczymy

Agnieszko gratulacje - cały czas chudniesz i to najważniejsze 1,8 kg nie jest żle, tym bardziej, że u ciebie to odchudzanie trwa już sporo a im dłużej tym trudniej - podobno bo mnie udaje się odchudzać tylko przez krótki czas i wymiękam ale może tym razem będzie lepiej

afirmacji nigdy nie próbowałama podobno są skuteczne

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    z tymi słabościami i porównywaniem się do innych to u mnie jest tak, że ja właśnie często porównuję się do innych - a ta ładnie schudła, a ta ma ładną sukienkę, ten super mówi po angielsku, ale na fajna fryzurkę itd. a ja jestem be : gruba, bez ładnej sukienki, dukająca po angielsku, z kiepską staromodną fryzurą...i w ten sposób się dołuję, takie myśli krążą mi po głowie a jak za mocno krążą i jest ich za dużo to wpadam w dół albo chociaż dołek
    Sabinko, nawet nie wiesz ile osób porównuje się z Tobą mówiąc- jak zazdroszczę jej fajnych wnuś, częstych wyjazdów do Anglii, radości z udanego związku i życia córki, fajnego przyjaciela, wczesnej emerytury, super miejsca zamieszkania, pięknej twarzy i włosów...mogłabym jeszcze długo tak wymieniać

Agnieszko
    Agnieszka111 lubi to.

Kiepsko się czuję chyba po tym antybiotyku, mdli mnie i jakaś taka słaba jestem....a wyczytałam, że częstym objawem ubocznym jest biegunka...oby mnie nie złapała

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie!
    Sabinko, przetrwałe zapalenie krtani, po tylu latach od odejścia z zawodu? Brzmi aż nieprawdopodobnie. Dobrze że lekarz zdiagnozował i podjęłaś konkretne leczenie. Tylko z kolei kiepsko, że odczuwasz takie skutki uboczne . Mam nadzieję, że nie będziesz musiała przerwać leczenia i jakoś przetrwasz te trzy dni .

Gruszko dobrze, że nie poddajesz się chorowaniu. Wierzę, że świeże powietrze może zdziałać cuda, tylko czy na pewno przy przeziębieniu? Może jednak lepiej łóżeczko, gorąca herbatka i sen? Co do obniżonej wagi, to jeżeli przez kilka lat udało Ci się ją utrzymać, to chyba możesz już odtrąbić sukces? Jest szansa, że ciało się na nią przestawiło. Zainspirowałaś mnie tą mąką z cieciorki. Muszę zapisać i poszukać jej gdzieś. Może być zamiennikiem tylko do makaronu, czy w ogóle do mącznych potraw?

Agnieszko, o co chodzi z lekarzami? Rozumiem, że załatwiasz zdolność do pracy. Dziwię się, bo u nas takie badania są zazwyczaj załatwiane w ciągu jednego dnia.
    Też mnie ta nowa rzeczywistość polityczna nieco ruszyła. Dobrze, ze chociaż Sabince wyszła na dobre .

Maniusiu, o zmęczeniu i osłabieniu pisałaś już jakiś czas temu. To naprawdę trwa już długo! Wiem, że połykasz żelazo i magnes, ale badania robiłaś?

Jolinko, lecz się i mniej pracuj! I daj szansę swoim najbliższym, żeby teraz to oni trochę koło Ciebie pochodzili .

Kasiu, tak to czasami jest z tym pisaniem, że nie zawsze wychodzi. Ale Twoje obrazki też lubię . Fajnie, że macie takie spotkania adwentowe. Wiem, że nie podchodzisz do nich w tej chwili zbyt entuzjastycznie, ale i tak uważam, że nawet jeżeli tego nie czujesz, to i tak jest to dobry sposób na oderwanie się od różnych smutasów w sobie. Czego Ci bardzo życzę.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Krysiu, w przypadku mojego urlopu z lekarzami jest tak- muszę iść do pierwszego kontaktu żeby dała mi zgodę na powrót, bo bez niej nie da mi takiej zgody medycyna pracy, a żeby zgodę dała mi moja doktor, muszę mieć zgodę laryngologa, który wystawił mi zaświadczenie o potrzebie urlopu

W poniedziałek idę do rodzinnej żeby zapytać kiedy mam do niej przyjść, bo medycynę pracy mam na 29 grudnia...
    Jolinkaa and sabinka57 like this.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Poczytałam Wasze poranne rozważania, ale do nich to może odniosę się później. Na razie wystarczy mi wczorajszych przemyśleń . Miałam nie wciągać, ale wciągnęłam w nie też córcię i tak zeszło nam grubo po północy .

Patrzę za to na tą Kasiną lodówkę z sympatycznie zerkającym jedzonkiem i zaczynam podejrzewać, że też zamiast uciekać to otwierałabym ją z podwójną częstotliwością i przyjemnością, żeby popatrzeć w te zadziwione ślepka .

Agnieszko, może przy powrocie do pracy po rocznym urlopie ta cała procedura jest bardziej rozbudowana? U nas, kiedy mamy badania okresowe, to dostajemy w pracy kartę zgłoszeniową i udajemy się z nią do lekarza medycyny pracy, kiedy tylko nam pasuje

Sabinko, jeżeli chodzi o zazdrość to jest dokładnie tak, jak to napisała Agnieszka. Powodów dla których inni z chęcią by się z Tobą zamienili jest, jak widzisz, naprawdę cała masa . Mogę jeszcze dodać symetryczne, kobiece kształty .

Gruszko, to ja proszę o pożyczenie mi męża tak wyrywnego do sprzątania . A na zakupy to jedziesz do siostry, czy ona do Ciebie?

Agnieszko, przy Twojej obecnej wadze uważam, że wynik jest niezmiennie imponujacy. Gratki!
    Sabinko i super, że też poszłaś do przodu. Bardzo to mobilizujące. Trzymam kciuki i brawo!

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Jestem dzis nostalgicznie nastrojona , pieke ciasteczka i śpiewa mi Sława Przybylska... Gdzie są chłopcy z tamtych lat, Okularnicy ...

Krysiu, w przypadku badań okresowych jest tak samo i u nas

Uprawnienia umieszczania postów