Strona 1961 z 3048 PierwszyPierwszy ... 961 1461 1861 1911 1951 1959 1960 1961 1962 1963 1971 2011 2061 2461 2961 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 19,601 do 19,610 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Wiecie, te prezenty na swój sposób były ryzykowne.
    chciałabym mieć tyle odwagi żeby dać prezent, który odzwierciedlałby moje uczucia wobec niektórych koleżanek
    krysiapysia and sabinka57 like this.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry w nowym tygodniu!

To faktycznie Maniusiu miala Marta niefajna przygode... Na szczescie mlodzi ludzi lepiej znosza takie nieprzespane noce i jakos da sobie rade w szkole. A od kiedy macie w Polsce ferie swiateczne?
    Ja mam od piatku 22 grudnia do poniedzialku 2 stycznia swoje "ferie". Musialam wziac miedzy swietami kilka dni urlopu, bo u nas w tym okresie nikt nie pracuje w firmie i rad nierad trzeba bylo brac teraz to "wolne". Wolalabym co prawda je zachowac na pozniejszy okres, bo po Nowym Roku bede miala mniej urlopu niz zwykle, przez to ze pracuje tylko 4 dni w tygodniu. Ale i tez piatki nie licza mi sie za dzien urlopowy.
    Dziewczyny kochane nanioslam juz urlop letni- bede w Polsce w drugiej polowie sierpnia i w pierwszym tygodniu wrzesnia, bo wtedy jade na tydzien z rodzicami nad morze....jak dobrze wszystko pojdzie oczywiscie...
    Chetnie przyjachalabym i w lutym na spotkanie w Czestochowie, ale nie wiem czy da sie to zrobic. Kiedy dokladnie Madziu by to bylo?
    To moze cos pokombinuje...

Dzis mam znowu dzien pelen atrakcji rozmaitego kalibru. Dwie wizyty u dwoch roznych ortopedow. Jeden jest od kolana specjalista a drugi "ogolny" wiec do niego ida ze stopa. Wieczorem przyjezdza do mnie szkolna przyjaciolka razem z 12 letnia corka, mieszkajace na stale w Kanadzie. Nocuja u nas a rano jada busem do Boleslawca, gdzie mieszkaja i jej i moi rodzice. W drodze powrotnej , po swietach znowu sie u nas na nocleg zatrzymuja...

Postanowilam dzis wieczorem wybrac sie z nimi na jarmark adwentowy, bo u nich takich nie maja... To oswietlone w srodku tej foteczki to wlasnie choinka i stragany z przysmakami na placu ratuszowym we Frankfurcie.

Milego dnia dziewczyny!

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

No,miałaś Maniusiu pracowity,pełen wrażeń weekend zakończony jak u Hitchcocka.
    Najważniejsze,że wszystko dobrze się skończylo i dziecko całe i zdrowe

U mnie przyszła zima...Na razie bezśnieżna,ale dachy samochodów oszronione.Ładnie jest
    Jeszcze trochę porządków mi zostało,takie bardziej kosmetyczne poprawki po remontach i remoncikach i magia świąt wkroczy na całego
    Ciągle jeszcze nie mam skrystalizowanego planu potraw.Szukam czegoś dobrego wege,ale prostego,bez nowomodnych udziwnień idodatkow.
    Na razie wyprobowałam wegański majonez i jest ....pyszny,po prostu pyszny.Zrobiony z wody po cieciorce ze słoiczka (aquafaba)przypraw i oleju.Trochę lżejszy i naprawdę dobry.A ja lubię majonez
    Chciałabym jeszcze jakieś przekąski i pasztety,bo tradycyjnie w święta nie gotujemy.Co najwyżej coś tam odgrzewamy.
    Buraczki na zakwas nastawione,pięknie się koloruje,niezastąpiony przy przeholowaniu z rybą i innymi pysznościami.
    Myślę nad farszami do pieczonych pierożkow i nad ciastem do nich,zęby bylo możliwie jak najlżejsze.Kilka lat temu takie zrobiłam,ale kto by to pamiętał,jak
    O wakacjach jeszcze nie myślę,jak zwykle życie na bieżąco weryfikuje plany.Ale już widzę,że termin letniego spotkania zaczyna się lekko chwiać.Jestem dobrej myśli,że uda nam się to wszystko jakoś jednak zgrać
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez gruschka Zobacz posta
    Najważniejsze,że wszystko dobrze się skończylo i dziecko całe i zdrowe
    dotarła, jest w szkole, przyjechała PKSem, bo uraz ma do PKP chwilowy
    co do menu nie mam koncepcji
    mam na razie bigos i zamrożony rosól, wczoraj ugotowałam więcej i tylko makaron w święta ugotuję
    dziś chce kaczkę kupić

Mieszka w
    Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    chciałabym mieć tyle odwagi żeby dać prezent, który odzwierciedlałby moje uczucia wobec niektórych koleżanek
    ja zawsze w takim momencie myślę czy mam byc miła czy szczera
    u nas nie ma zwyczaju takich upominków, tzn w pokoju kupujemy sobie jakąś czekoladkę Mikołaja czy coś podobnego, albo bombonierkę dla wszystkich
    mam coraz wiekszy opór przed ta pracową wigilią bo jak zwykle będzie sztywno i nudno, no ale cóz...

Mieszka w
    Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    A tradycyjny śledź z mleczem w śmietanie z ziemniakami w mundurkach jadany od wieków w środę popielcową???, a wigilijny śledzik w śmietanie??? w życiu z tego nie zrezygnuję niech sobie piszą co tam chcą kucharze żydowscy czy śródziemnomorscy. U mnie w domu od pokoleń się to jada i koniec
    o ja tez nie zrezygnuję, sledź w śmietanie to jeden z moich ulubionych, no i w naszym regionie popularna w poście jest woda śledziowa, znacie? do ziemniaków w mundurkach jest pycha

Mieszka w
    Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez Jolinkaa Zobacz posta
    Dziś na wadze pół kilo mniej,ale wagi na suwaczku nie zmieniam,bo kto wie jak będzie po świętach.Zmieniłam jednak jedno-cel końcowy podwyższyłam,bo demotywująco działał na mnie cel 25 kg-teraz jest to 20 kg i na tym się skupię,a potem zobaczymy.
    gratulacje Jolu, waga ruszyła
    Jolinkaa and sabinka57 like this.

Mieszka w
    Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    Kasiu no omdlała choinka pewnie nie w jednym domu jest tam gdzie są zwierzaki, u Agnieszki tez mało nie zemdlała wczoraj i miejmy nadzieję, że nie zemdleje innego dnia
    mojego kota jakoś choinka na szczęście nie rusza, no ale on dziwny jest jak jego pani, no i dobrze

Mieszka w
    Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Maniusiu, nie zdążyłam jeszcze pogratulować Marcie matematyki. Jeżeli dobrze pamiętam, to zdało u nich tylko pięć osób? Czyli była naprawdę dobra! Mam poza tym poczucie, że warto by się też trochę zastanowić nad umiejętnościami pedagogicznymi matematyka
    no własnie Krysiu, pani miała wielkie pretensje do młodych, że tak słabo napisali, no ale jeśli na prawie 60 osób zdaje zaledwie 5 to lampka sie zapala.
    w każdym razie Marta bierze kilka lekcji na poduczenie

Mieszka w
    Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez gruschka Zobacz posta
    bardzo świeże śledzie,zwykłe, niezbyt duże patroszy się ,panieruje w mące krupczatce i smaży w sporej ilości bardzo gorącego oleju,żeby były chrupkie.Układa się w misce i zalewa zalewą z octu 1/4 i wody 3/4.Lisć laurowy,sól,pieprz ziarnisty,ziele angielskie,cebula pokrojona,łyżeczka cukru.Ja wolę jak octu jest mniej, 1/4 i 4/4 wody.Alena Kaszubach są racze bardziej ostre.
    uwielbiam
    sabinka57 lubi to.

Uprawnienia umieszczania postów