Strona 1962 z 3048 PierwszyPierwszy ... 962 1462 1862 1912 1952 1960 1961 1962 1963 1964 1972 2012 2062 2462 2962 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 19,611 do 19,620 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

  1. #19611
    maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    07-08-2010
    Mieszka w
    Częstochowa
    Posty
    7,240

    Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

    Składniki
    1 kg filetów z ryby (dowolnej)
    1 słoik papryki konserwowej
    1 słoik ogórków konserwowych
    4 cebule
    Ciasto:
    Łyżka wegety
    ½ szklanki mąki
    ½ szklanki wody
    2 jaja
    olej
    Zalewa:
    1 szklanka wody
    1 szklanka oleju
    6 łyżek octu
    6 łyżek cukru
    6 łyżek koncentratu pomidorowego
    Rybę kroimy w cienkie paski, ok. 2 cm. Podane na ciasto składniki miksujemy razem – powstaje konsystencja ciasta naleśnikowego. Moczmy rybę w cieście i wkładamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy ok. 10 minut na patelni.
    Paprykę i ogórki krajemy dowolnie w plastry lub słupki, cebule w piórka. Układamy w salaterce na przemian warzywa i rybę i zalewamy gorącą zalewą.
    Podane składniki na zalewę gotujemy 3 minuty po czym całość zalewamy zalewą.
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.

  2. #19612
    Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    27-01-2015
    Mieszka w
    łódzkie
    Posty
    7,652

    Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

    Maniusiu, a co wtedy z tej ryby wychodzi? To jest na zimno, czy na ciepło?
    sabinka57 lubi to.

  3. #19613
    maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    07-08-2010
    Mieszka w
    Częstochowa
    Posty
    7,240

    Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

    Je się na zimno, może stac kilka dni i jest pyszne,
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.

  4. #19614
    maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    07-08-2010
    Mieszka w
    Częstochowa
    Posty
    7,240

    Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

    Od razu powiem, że ja wszystkie przepisy po swojemu modyfikuję, więc rybę smażę normalnie duże kawałki a nie takie małe jak w przepisie, zalewam dodaję warzywa , po 3 dniach jest dobre, a stać może nawet tydzień
    Jolu , pamiętasz jadłyśmy takie u Izy?
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.

  5. #19615
    Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    27-01-2015
    Mieszka w
    łódzkie
    Posty
    7,652

    Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

    Dzięki Aga
    sabinka57 lubi to.

  6. #19616
    sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    27-01-2015
    Posty
    4,106

    Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

    Dzień dobry
    No proszę, przepisy i pomysły na dania świąteczne już królują na naszym forum i dobrze, wszak to forum o odchudzaniu podobno to najpierw trzeba tradycyjnie dobrze pojeść w święta, żeby potem móc się odchudzać
    Świeże śledzie smażone i potem w zalewie octowej pyszne robiła moja Mama, ja potem niejednokrotnie też robiłam ( przepis podobny do wrzuconego przez Gruszkę) i dobre były, nawet bardzo dobre ale Mamy były lepsze....
    Maniusiu no nie zazdroszczę młodej "atrakcji"....
    Jolinko gratulacje za zgubione pół kilograma i uruchomienie z powrotem skarbonki
    Gruszko jakbyś mogła wrzucić przepis na ten majonez wegański, mam cieciorkę w puszcze akurat, jak zjem cieciorkę to zostanie z niej woda i będzie majonez nic się nie zmarnuje a jeszcze coś fajnego wyjdzie

  7. #19617
    maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    07-08-2010
    Mieszka w
    Częstochowa
    Posty
    7,240

    Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

    Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    Gruszko jakbyś mogła wrzucić przepis na ten majonez wegański, mam cieciorkę w puszcze akurat, jak zjem cieciorkę to zostanie z niej woda i będzie majonez nic się nie zmarnuje a jeszcze coś fajnego wyjdzie
    podpinam się tez mam cieciorkę do wykotzystania
    a macie pomysly co z nią zrobić?

  8. #19618
    Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    14-01-2009
    Posty
    4,560

    Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

    Przepis,choć zapowiada się smacznie,to idzie w zupełnie innym kierunku niż ja.Sam sos to dobrze ponad 2000 kcal,a już nie wspomnę o rybie smażonej w cieście naleśnikowym
    Ja zostanę przy klasycznym sposobie smażenia lokalnych gospodyń
    Jeszcze nie tak dawno nad morzem w sezonie nikt nie smażył w takim cieście,to całkiem świeży wynalazek,żeby w cenie ryby sprzedać mąkę i olej.Chociaż smak takiej panierki jest oczywiście niczego sobie
    Wykombinowałam jeden pasztet,zrobię dziś na próbę,zobaczymy czy będzie dobry.
    Agnieszka111 and krysiapysia like this.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

  9. #19619
    Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    14-01-2009
    Posty
    4,560

    Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

    Z cieciorki najlepszy hummus
    Ponieważ uwielbiam,to dopracowałam sobie nieco lżejszy przepis
    Miksuję czosnek,kilka suszonych pomidorów w oleju(mam własne,ale inne też są dobre)nie odsączam ich zbyt mocno.Dodaję pieprz,sok z limonki,pietruszkę (może być bez)osączoną cieciorkę i miksuję na pastę.Można dosolić,ale ostrożnie bo cieciorka z puszki jest już posolona.
    Bez dodatku tahiny i oleju jest całkiem dietetyczna "pasztetka"
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Po majonez odsyłam do źródła,ten przepis jest w wielu miejscach,ale ja robiłam akurat ten i mnie zachwycił
    Z cieciorki i kaszy jaglanej właśnie będzie mój pasztet.I z pieczonymi warzywami.
    Mąki z cieciorki używam do panierowania( mało tłuszczu chłonie),do zagęszczania pasztetów i sosów,do lanych klusek,do mini placuszków.
    Lane kluski w rosole wyszły tak pyszne,że M wcale się nie zorientował,za to zażyczyl sobie duży talerz po spróbowaniu ode mnie.A on zawsze twierdził,że lanych klusek nie lubi
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 18-12-2017 o 14:07
    Agnieszka111 and krysiapysia like this.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

  10. #19620
    maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    07-08-2010
    Mieszka w
    Częstochowa
    Posty
    7,240

    Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

    Gruszko nie smaże w ciescie naleśnikowym, a sos? raz w roku nie zaszkodiz
    Agnieszka111 lubi to.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •