Gruszko a płatki drożdżowe i czarna sól? miałaś?
Gruszko a płatki drożdżowe i czarna sól? miałaś?
Sabinko
właśnie miałam napisać,że zrobiłam bez płatków i ze zwykłą solą,tylko niedużo ,bo w wodzie od cieciorki jest jej sporo
Maniusiu
napisałam,bo w przepisie masz do smażenia mąkę,wodę i 2 jajka,olej,więc wygląda jak ciasto naleśnikowe
Ja wiem,że to niby raz w roku.Ale tych różnych "raz w roku" jest calkiem sporo.Najlepiej to widać jak się jest 6 tygodni na WO
A że bardzo lubię jeśćto już nawykowo odchudzam co się da
![]()
Ostatnio edytowane przez gruschka ; 18-12-2017 o 14:27
Nowa wiosna- nowe zadanie
Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
Docelowo 20cm do zgubienia
http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html
Pasztety upieczone
Jeden z kaszy gryczanej,cebuli i grzybów.Przed pieczeniem był przepyszny,zaczęłam próbować i trzeba bylo szybko wkładać do pieca,żeby jeszcze bylo coSmakował jak pyszniutka kaszanka
Drugi z cieciorki,kaszy jaglanej ,selera i pora.Dodałam odrobinę garam masala,więc będzie lekko orientalny.Też pyszny.
Z próbowaniem pieczonych czekam do jutra,bo powinny się dobrze schłodzić.
Z prezentami z przesłaniem to skomplikowana sprawa.Unikam,unikam.Im bardziej ktoś mi nie pasuje,tym bardziej unikamZa to jestem uprzejma
Próby zmiany kogokolwiek wydają mi się zupełnie chybione,szczególnie jeżeli ktoś wcale tego nie chce.Najlepiej po prostu zachować dystans ,na ile oczywiście się da.I ograniczyć kontakty.Niektóre światy lepiej gdy pozostaną rownolegle,dla obu stron
![]()
Gadajcie sobie co chcecie, ale ja stosuję dietę MONTIGNAC'a z powodzeniem. Nie chodzę głodna, jem 5 posiłków do syta ( nie przejadam się , ale najadam ) a waga spada ( mam już około 10 kg mniej ). Pomysł podpatrzyłam u gościa, o którym już wspominałam wcześniej. Potem przeczytałam sobie książkę francuskiego lekarza MONTIGNAC'a, który to opisał Indeks Glikemiczny. Dieta dla cukrzyków, ale "skutkiem" ubocznym jest także spadek wagi. Koleś, którego oglądam, ma kanał, na którym nagrywa filmiki i opowiada co i jakie ilości oraz jak komponować posiłki. W 3 miesiące schudł 20 kg. Zamiast krytykować, może warto obejrzeć.
Ostatnio edytowane przez AdminAdmin ; 12-04-2018 o 13:03
- ja bym nawet nie odważyła się próbować, bo i po co? Niech sobie każdy będzie taki, jaki chce.
Oglądam czasem program- Zielona rewolucja Marty Dymek. Ona tam często pokazuje jak robi majonez z wody po cieciorce i do czego go stosuje, znam więc go z "widzenia", humus i cieciorka to nie moja bajka.
Szukam przepisów na jakieś fajne mięso.
Gruszko, pasztet ala kaszankawygląda super - uwielbiam kasze gryczaną
Krysiu, bo z dedykowanymi prezentami jest tak moim zdaniem, że nie wszystko jest takie, jakie nam się wydaje i czasem można uderzyć jak kulą w płotTobie się udało trafić dobrze, bo mówisz, że wszyscy byli zadowoleni, a to znaczy, że dobrze znasz tę koleżankę .
No, ja tez trochę jestem zaskoczona Kasi urlopem, bo rozmawiałyśmy o innych terminach...Ja w tym terminie mogę się zdeklarować na jakieś 30 %.
Wydaje mi się że planowane było nasza spotkanie na przełomie lipca i sierpnia????
Dobrze ci się Sabinko wydaje
Ja się przymierzam do żeberek takich z boczkiem wolno pieczonych,w Belgii czy gdzieś takie jedzą w święta.Dla facetów jakiś konkret być musi
Jak lubisz kaszankę,to ten pasztet jest jak raz w sam raz
Ja z kolei nie przepadam za wszelkimi fasolami,ale cieciorka mi przypasowała.Hummus zmodyfikowałam,bo ten klasyczny jest dla mnie za ciężki i nie lubię kuminu ani tahiny.Ale sama cieciorka jest całkiem ok i w majonezie jej smaku w ogóle nie czuć.A zawsze trochę lżejszy,a jak też z krainy majonezu i mogę go jeść do wszystkiego
Krysiu
a masz jakiś zastępczy telefon na czas naprawy?
Ostatnio edytowane przez gruschka ; 18-12-2017 o 20:55
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
I jeszcze był drugi z taką fajną marynatą i też od jednej strony pokrojony we wzorek.
Spróbuję znależć