Strona 1967 z 3048 PierwszyPierwszy ... 967 1467 1867 1917 1957 1965 1966 1967 1968 1969 1977 2017 2067 2467 2967 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 19,661 do 19,670 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

A czy lepiej pastwryzowac cy mrożyć? Wole mrozic tylko miejsca brak. Jak byly porządne zimy to się na balkonie mrozie o. Teraz się nie da

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Krysiu topinambur rosnie wlasnie w takich niby bulwo-klaczach...

Co do podatkow-to u nas grupe podatkowa wybiera sie samemu i po prostu przy konstelacji malzenskiej, ze jedna osoba ma caly etat a druga polowe w rocznym ogolnym rozliczeniu finansowo bardziej korzystny jest uklad-osoba mniej zarabiajaca ma wiekszy procentowo podatek. Zatem jako malzonkowie placimy tego podatku mniej, no ale co miesiac ja- jako osoba o niskim dochodzie mam zabierane prawie polowe zarobku i to boli...

Aneczko- calusy!

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

U nas gdy dzieci byly male mowilo sie, ze to Mikolaj prezenty polozyl pod choinka, w tym czasie gdy sie szlo z dziecmi zobaczyc czy pierwsza gwiazdka swieci. Uzywa sie wiec sformulowania prezenty pod choinke lub prezenty na gwiazdke.
    krysiapysia and sabinka57 like this.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Maniusiu właśnie mi uświadomiłaś, że na mrożenie też nie mam miejsca .
    No i teraz nie wiem, pasteryzować kapustę czy wytrwa w lodówce do świąt
    Dzieciątko też mi się podoba . Na Mikołaja przyznam, że zawsze się buntowałam. U nas był przypisany tylko do 6 grudnia.

Kasiu, to u nas chyba nie ma takich kłączy. W każdym razie nie spotkałam.
    gruschka and sabinka57 like this.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

U nas tak jak u Kasi , prezenty przynosił Mikołaj a teraz jest na gwiazdkę lub pod choinkę . Bigos na wszelki wypadek bym jednak zapasteryzowala szczególnie jeśli dodałas zasmażki

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Krysiu,pasteryzowany bigos do pół roku wytrzyma, sprawdzaliśmy, tak samo kapusta
    gruschka, Jolinkaa and sabinka57 like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

images (9).jpg

witam w czwartek

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Cytat Zamieszczone przez kania79 Zobacz posta
    spokojnie,prawie zawsze zalewam powtórnie,dodając tylko nieco soli;co prawda nie wychodzi już taki esencjonalny,ale też dobry...
    chciałam to samo napisać Niektórzy nawet wolą ten drugi, bo nie jest taki ostry

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry!

Alez smakowicie wyglada twoja dzisiejsza kawka Agnieszko! I do tego ten wafelek! Uwielbiam takie domowej roboty wafelki...

Maniusiu-juz wczoraj mialam napisac, ze cudnie prezentuje sie wasza nowa kanapa! Ciesze sie twoja radoscia, ze przyszla na czas i zycze wam, zeby umilala wam pieknie swiateczne leniuchowanie...

Sabinka walizke spakowala ale chyba jeszcze nie wyjechala co? Bo jakos mi umklo...
    W kazdym razie ja rowniez dolaczam sie do zyczen spokojnego podrozowania z ta mikolajowa walizka...

Moje prezenty jeszcze nie popakowane, przyznam sie ze wstydem, ze zazwyczaj ide na latwize i nie pakuje ich w papier tylko do torebek-kazdy dostaje taka swoja torbe z zawartoscia... Czasami jest to nawet torebka z zeszlego roku, bo jesli sie nie popsuje to je skrzetnie chowam i w ten sposob robi sie wielorazowego uzytku... Powiecie, ze przyjemnie jest odwijac kazdy osobny drobiazg ale musze przyznac, ze troche mnie smuca te tony marnowanego papieru...

Dzis moj ostatni dzien pracy w tym roku. Wczoraj mialam kolejna rozmowe. Tym razem w grupie na temat wzajemnej komunikacji ale tez i o mnie-troche takie podsumowanie tych trzech miesiecy. Musze przyznac, ze mile to bylo, ze poswiecili czas na to...choc niestety widze coraz wyrazniej na czym caly konflikt polega i boje sie, ze chcac nie chcac staje sie kims kto stoi posrodku miedzy szefowa a grupa...w dodatku taka wewnetrznie zkonfliktowana. Nie mniej jednak widze, ze oni probuja jakos uporac sie z tym konfliktem i np postanowili wczoraj skorzystac z mej sugestii by wprowadzic w poniedzialki polgodzinne spotkanie komunikacyjne tzw Kick-off-Meeting.
    No zobaczymy jak bedzie. Moze nowy rok przyniesie jakies polepszenie sytuacji.

Agnieszko twoj nowy czas pracy bardzo mi sie podoba. Zycze ci juz dzisiaj dobrego powrotu do zawodu i jestem przekonana, ze z tym nowym nastawieniem wszystko uda sie jak trzeba.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Ja też dużo prezentów pakuję w piękne torebeczki. Niektóre , np. dla Kuby mają już 18 lat. Chowam je każdego roku, Kuba odpakowuje ostrożnie, bo to fajna pamiątka i od razu wie, że to dla niego

Dzięki Kasiu, taki mam plan- ma być dobrze

Wiesz, nie zazdroszczę Ci takiego rozkroku, myślę, że przyjdzie czas, a będziesz musiała chyba trochę przechylić szalę w którąś stronę...choćby leciutko. Widzisz, Ty stoisz między dwiema stronami, a ja co najmniej między pięcioma , to jest dopiero karkołomny rozkrok czuję ogromny dyskomfort w związku z tym, i chyba w końcu machnę ręką i nie będę się przejmować .

Lecę do szkoły- o 10 mamy jasełka i wigilię

Uprawnienia umieszczania postów