maxresdefault.jpg
Witam w Nowym Roku
No i mamy 2018 rok-oby dla każdej z nas był to lepszy od tego co minął-rok pełen szczęścia,zdrowia i miłości.Niech spełniają się nasze marzenie i te malutkie i te całkiem duże
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Może aż tak różowo nie...ale bardziej różowo niż teraz Agnieszko.Część osób ,które tu wymieniłaś wpadło na wątek przypadkiem i szybko zniknęło.Reginka...pamiętasz czemu odeszła?Bo pisała szczerze co myśli co czuje,co było czasami źle odbierane.I jak tu nie wierzyć w powiedzenie,że szczerość nie popłaca,bo z przyjaciół ogołaca?
Znalazłam wpis Reginki :
A tak na marginesie a propos Reginki-latem była w Polsce na turnusie zdrowotnym z dietą.Prosiła mnie o przekazanie Wam pozdrowień-zrobiłam to,ale reakcji w sumie nie było....nikt na mój wpis nie zareagował( sprawdziłam)Potem ona sama tu weszła i napisała-część osób zareagowałastracilam serce do swobodnego wyrazania tego co mysle i co czuje ... nigdy nie bylo moim zamiarem kogokolwiek pouczac, obwiniac, czy oskarzac, a kolejny raz uswiadomiono mi ze tak wlasnie o
pozdrawiam serdecznie wszystkie zawzietaski i prosze o wybaczenie wszystkie ktore kiedykolwiek urazilam swoimi serdecznymi i szczerymi , choc i byc moze niejednokrotnie bolesmymi spostrzezeniami ...odbierane bywaja moje wpisy...
Kasiu stanęłam za Tobą,ale wiedz,że stanęłabym za każdą z dziewczyn,gdyby to któraś z nich taki wpis zrobiła.Stanęłabym za każdą,bo nie jestem za cenzurą...za wybiórczym traktowaniem tematów-jestem za swobodą wypowiedzi.
Nie lubię polityki,ale to nie znaczy,że nikt inny nie ma tu prawa pisać w tym temacie.Nie interesuje mnie temat,to po prostu nie dyskutuję o nim,ale szanuję prawo każdej innej osoby do wyrażenie jej poglądów.
Krysiu nie wiem czy dobrze,że się w tym temacie wypowiedziałam,ale po prostu czułam,że muszę to zrobić.A otwartość?Nie jestem już taka otwarta jak kiedyś-od listopada wiele się zmieniło we mnie i raczej nie wrócę do takiego pisania jak kiedyś...przynajmniej nie tutaj.Jest tylko jeden sposób,żeby wszyscy byli zadowoleni-piszmy tylko na wygodne,neutralne tematy,albo na tematy,których jesteśmy pewne,że zainteresują wszystkie dziewczyny.Będzie wtedy słodko,różowo,miło-takie kółko wzajemnej adoracji.Dobry pomysł?Dobry,choć pewno nierealny-życie to przecież nie bajka.
Program 500+ nie jest zły,tylko jest niedopracowany i jest brak kontroli nad tymi co biorą,Do tej pory słyszałam w tv o trzech przypadkach odebrania pieniędzy rodzinom,które niewłaściwie je wydawały czyli alkohol itp-zamiast gotówki dostali bony,I proszę o jedno-nie wrzucajcie wszystkich biorących 500+ plus do jednego worka,bo nie wszystkie rodziny to patologia.Moja córka też dostaje te pieniądze i zaręczam,że pracy nie rzuci i na alkohol nie wydaje,a dzięki tym pieniądzom np.Gabi chodzi na basen i na angielski.W grudniu córka mogła jej kupić porządne,dwutonowe cymbałki wymagane do szkoły,a kosztują 60 zł.Mogla też zabrać dzieciaki do kina,a wiadomo,że tanio nie jest.
To tyle na tematy polityczne.......